lauantai 5. kesäkuuta 2021

NIIN SIINÄ KÄVI...

  Niin siinä kävi, että Suomi meni finaaliin. Niin kävi, vaikka vaikeaa oli kolmannessa erässä. Oli joukkueella, oli kotikatsomoissa. Huomenna Kanada on vastassa. Onko taas maalin peli? Ja kummalle? Täytyy kai katsoa. 

  Niin siinä kävi, että meillä vieraita kävi. Voke ja Urkki tulivat päiväkahville. Hilppa teki kesän ensimmäisen raparperipiirakan sen kunniaksi. Tai oikeastaan Hilppa teki ensin raparperipiirakan, ja kun se onnistui, hän kutsui Voken ja Urkin kylään.
  Mukavaa oli ystäviä nähdä sitten viime kesän. Juttua riitti. Välillä katsottiin Urkin kanssa USA-Kanada- matsia. Aika kului siivillä. Lopuksi vielä tovi Rantahotellilla poristiin.


  Niin siinä käy, että huomenna on sunnuntai. Ilma jatkuu lämpimänä, joskin iltapäiväkuurot ovat mahdollisia. Ensi viikko on lämmintä myös, joskaan ei hellerajaan näillä seuduilla päästä. Sateita ei näy kartoilla. Kohta kyllä kaivattais. 

  Niin siinä käy, että maanantaina lähdetään kaupunkiin. Itse asiassa ensimmäistä kertaa tänä keväänä/kesänä. Ollaan sen verran usein käyty Hollolassa, että ollaan pärjätty vajaan parinviikon pätkät ilman ruokaostoksia. No, pari kertaa jotain pientä ollaan Anttolan Salesta haettu. Siis nyt Mikkeliin. Ensin toriparkkiin, siitä Minnan Torikahvilaan Morttia morjestamaan, torilta S-Markettiin Marskinleipää ja hammastahnaa ostamaan, sen jälkeen K-Rautaan hakemaan viikko sitten ostettu puutarhakeinu, lopuksi Lidlin uuteen myymälään, koska sen liepeillä jo rautakaupassa ollaan. 
  Vanha puutarhakeinu palveli yli 30 vuotta. Hyvä keinu se oli, eikä ole tarvinnut vaihtaa kuin runko kerran ja pehmusteet kahdesti. No ei tietysti, vaan pehmusteet kerran. Nyt runko alkoi olla jo niin ruosteinen, katoskin rikki, että jääköön eläkkeelle. Eläkepäiviksi pehmusteet pääsevät kesäkeittiöön puusohvaa pehmittämään, runko tulee toimimaan korkeitten muikkuverkkojen telineenä kaloja irroitettaessa, ja istuinosa menee romurautakierrätykseen. "Eläkkeellä kannattaa yrittää", mainostaa Ukko.fi. Keinun osat ottivat siitä vaarin. Helppostihan ukosta vaarin ottaa. Paitsi istuinosa, jolla puuttuu motivaatio. Ei ihme, kun joutunut kymmenet kesät kannattelemaan lukuisaa joukkoa ihmispersauksia. 

  Niin siinä käy, että kunhan päästään yli juhannuksen, on avattava jotain uutta projektia. Ettei mene lomailuksi. Mielessä on jo kohde. Eikä siihen mene paljonkaan puutavaraa. Puutavarahan on kallistunut viime kesästä törkeästi. Sitä paitsi minulla on kolmekymppiä hyvää Leinoselta. Toivottavasti Ilpo muistaa. 

  Niin siinä käy, että lopetan tähän. Kai se teille käy? Käytäntö on kuitenkin, että käy miten käy, sen on käytävä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti