keskiviikko 23. joulukuuta 2020

JOULUA VAAN

  Paljon on mahtunut aatonaatoon, vaikka kello ei ole edes ilta:
  Aamulla lenkki. 
  Sitten aamukahvi. 
  Sitten kauppaan. 
  Sitten kuskaamaan Anna Kinnarin tilalle muutaman luomutuotteen ostoon. 
  Sitten lumitöihin. 
  Sitten syömään. 
  Sitten viemään Anna, Iiris ja Liisa Lahteen pipareita leipomaan Jonin veljen perheen luo. 
  Sitten kotiin keittämään kahvit. 
  Sitten hienosäätöinen viritys jouluun.

  Hilppa on uurastanut milloin mitäkin. Perinteinen lihapiirakka on nyt paistettu, kinkku pääsi äsken uunin lämpöön. 

  Kunhan Anna ja porukat ovat saaneet piparit leivottua, ehkä viiden maissa, haetaan heidät, mennään samalla hautausmaille. Viedään kynttilät jo tänään. 

  Joni tulee illalla, toivottavasti ei ajokeli ei ole kaamea.

  Minä virittäydyin siis äsken jouluun. Hilppa puuhaili keittiössä, ja vieraat olivat omilla teillään, joten se oli mahdollista. Katsoin kahden hienon sarjan päätösjaksot. Sarjat ovat His Dark Materials kausi 2 ja The New Pope, joka on jatkoa sarjaan The Young Pope. 
  Nuo upeasti toteutetut sarjat pistävät miettimään. Huomaan, että en tiedä juuri paskakaan juuri mistään. En tiedä, millaisia ajatuksia muille katsojille on tullut. Minulle jäi pohdittavaa. Jos jouluna en ehdi, niin pohdiskelen joulujen välissä. 

  Eilen hain Annan ja lapset. Joulutunnelma alkoi heti löytyä. Liisankin mielestä, luulen.


  Iiris puuhaili omiaan, piirtelikin. 


  Tällainen taideteos siitä tuli.


  Täytyy tunnustaa, että hieman sitä täydensin. Koska Iiriksen into oli lopuillaan, eikä hän suostunut kirjoittamaan minun ja Hilpan nimeä kuvaan, vaikka oli koko sakin piirtänyt, väärensin vasempaan alalaitaan nimet. Hieman hävettää, sillä paremmin olisi itse taiteilija ne osannut kirjoittaa. Meikäläisellä kun on niin kauan kulunut aikaa koulunpenkillä nuhjaamisesta.
  Pankaa merkille, että tuossa tontturivissä alimmaisena olevalla Liisalla kaikkein pisin tonttulakki. Eräänlaista kompesaatiota?

  Tänään, kun oli Annan kanssa käymässä Kinnarin tilalla, harjoitteli Iiris koristelua valmiisiin kaupan pipareihin.


  Hienoja tuli. Varsinkin kello yhdessätoista oleva joulupukin lärvi on upea. Sääli syödä. Voi jäädä muistoksi pölyttymään. 

  Valkeaa tuli aamulla ja päivällä muutama sentti. Nyt näyttää sade laantuneen. Nollassa on mittari. Ehkä huomiseksi säilyy maa valkeana. Iiris pääsi hieman naapurin lapsenlapsen kanssa lumessa leikkimään sillä aikaa kun minä kolailin liikoja pois.. 


    Elikkä siinä vähän joulun alusta, joka ei ole joulun alusta nähnytkään. Ei se ole myöskään joulun alustus. Sillä joulu ei ole taikina. HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!🐖🍷🎅🎄.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti