Spotify ilmoittaa, että olen vuoden aikana kuunnellut sovellutusta 16 816 minuuttia. 280 tuntia siis. Kuutelen Spotify'ta yleensä vain lenkeilläni. Tai kuulokkeillani minä kuuntelen, lenkillä ollessani. Ehkä joskus myös saaressa jotain duunatessani, mutta en montaa kertaa kesässä. Koska olen puoli vuotta Anttolassa, enkä juuri käy lenkeillä, niin ehkä tuollaiset 230 tuntia kuuntelusta on tapahtunut Hollolassa puolen vuoden aikana. Normaali aamulenkki kestää tunnista reiluun puoleentoista. Kuudessa kuukaudessa on 183 päivää. Luppopäiviäkin joukkoon mahtuu, kelin tai muun syyn vuoksi. Sanotaan vaikka 15, eli lenkkipäiviä on 183-15=168. 230 tuntia / 168 päivää = 1,37 tuntia, eli jokseenkin tunti ja 22 minuuttia per päivä. Mihin minä älykelloa ja sen tietoja tarvitsen, kun Spotify ilmoittaa, kuinka olen lenkkeillyt. Tietysti tuo laskelma on kaikkea muuta kuin tieteellisesti uskottava, mutta aika oikean kuvan se antaa.
Spotify myös ilmoittaa suosikkikappaleeni. Sata biisiä on listalla. Niiloa, Dylania, Van the Man'a, Father John Misty'a, Bon Iver'a, Paleface'a, Ricky-Tick Big Band'ia, Jonathan Wilson'a, Wilco'a, ei mitään uutta auringon, oikeastaan synkän syystaivaan alla. Sitä kyllä vähän ihmettelen, että kuinka lista on laadittu? Kuuntelen nimittäin artisti kerrallaan, yleensä useamman albumin jaksoissa. En siis mitään sekalaisia soittolistoja. Silti sadan suosikki joukossa ei ole kahta saman artistin kappaletta peräkkäin. No, ehkä lista ei ole kuuntelukertajärjestyksessä, vaan randomina.
Päivällä ryhdyin miettimään, mistä USA:n repubikaanipuolue ovat saaneert nimensä? En löytänyt selitystä netin äärettömyydestä. Ovatko he uuspublikaaneja? Publikaanihan oli Rooman valtakunnassa henkilö, jolle maksettiin jonkin valtion tehtävän, esimerkiksi veronkannon suorittamisesta. Termi publikaani johtuu latinan sanasta publicum, julkiset asiat. Publikaanit olivat valtion tulojen, verojen ja tullien kanto-oikeuden vuokraajia. Verojen lisäksi publikaanit saattoivat hoitaa esimerkiksi kaivoksia ja laitumia. Tällainen valtion toimintojen ulkoistaminen takasi valtiolle säännölliset tulot, mutta oli altis väärinkäytöksille. Väärinkäytökset puolestaan aiheuttivat katkeruutta roomalaisia kohtaan (Wikipedia). En tiijä. Sitä en tiijä, onko rinnastus oikeellinen. Kokoomus kuitenkin voisi olla tuossa suhteessa republikaaninen puolue, sillä sen halu yksityistää kaikki, myydä toiminta ulkopuolisille, on melkoinen.
Tunnetuin publikaani oli kai Sakkeus. Raamatun mukaan hän keräsi Jerikossa veroja kaupunkiin saapuvilta, ja keräsi enemmän kuin heidän olisi tarvinnut maksaa. Kun Jeesus oli käymässä Jerikossa, Sakkeus meni myös ihmettä katsomaan. Koska Sakkeus ei lyhyenä miehenä nähnyt ihmisjoukon takaa mitään, kiipesi hän sykonoriviikunapuuhun. Kun Jeesus näki tämän, hän sanoi "Sakkeus, tule alas puusta!" Jeesus halusi mennä kylään Sakkeuksen luo. Sakkeus teki parannuksen ja palautti rahat niille, joilta oli vienyt. USA:n Republikaaneista on en tiijä. Osa on kai jo kääntänyt kelkkansa, palauttanut äänet sille, jolle ne kuuluvat, kuvaannollisesti. Mutta melko mahdottomalta tuntuu se, että Trump kipuaisi puuhun. Vaikka kipusihan Kekkonenkin. Se on kyllä ihan eri juttu se.
Aamulla on lähdettävä antamaan Spotify'lle tilastoitavaa. Jätän jutun tähän. Jätän tietokoneen lepäämään. Alan rasittaa silmiäni kirjan parissa.
Terveisin virkaa tekevä apulaisvaraprofessori Theofilus von Dummkopf.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti