tiistai 3. marraskuuta 2020

ROKOTUKSESTA SILMÄLÄÄKÄRIIN

  Influessarokotus käytiin tänään ottamassa. Aamun ensimmäiset ajat, ei jonotusta, viisi minuuttia etuajassa sisään. Kelvollista toimintaa.   

  Huomenna mennään silmälääkäriin. Korona-aikako lie aiheuttanut sen, että Specsaversin silmälääkärille päästiin nopeasti. Reilu vuosi sitten ei se sujunut yhtä sutjakkaasti. Silloin ei edes voinut netissä varata aikaa, vaan piti soittaa liikkeeseen. Optikon ajanvaraus toki pelasi, ja on pelannut, kauan netissä. Mutta meikän on pakko lasihankinta tehdä silmälääkärin kautta, kun on kaihi leikattu. Hilpalla puolestaan kaihi on etenemässä, ja hän odottaa lähetettä leikkaukseen. 

  Siis eilen huomasin, että netissä voi ajan varata. Seuraava lääkäripäivä oli keskiviikko. Sieltä sitten ajat peräjälkeen, yhdeksältä Hilppa, sitten minä. 
  Minä en lasejani ole yli kahteen vuoteen uusinut. Vuoden välein olen lääkärillä käynyt, koska niin suositellaan. Nyt on lähinäkö taas huonontunut niin, että joutuu lasit pois ottamaan, jos vähänkään tarkemmin pitää tiirata. 
  Lasit ja aurinkolasit tulee taas ostettua. Niillä mennään ainakin kaksi vuotta. 

  Torstaina on siivouspäivä. Ja äitiä käydään päivällä katsomassa. Ei mikään mukava tapahtuma. Hän ei ainakaan viimeeksi vierailua noteerannut. Ehkä on vähän enemmän tässä maailmaas huomenna? Toivotaan.

  Perjantaina tulevat Tiilikaiset. Laitanpa tähän kuvan kukkaistytö Annasta apilapellossa 1983.


  Liisasta myös. Kuva. Mutta aika tietysti eri, eli muutama viikko sitten. 


  Tänään on sitten se vaalipäivä. Huomenna aamusta kai on jo jotakin tuloksista tiedossa. Meneekö kaikki sutjakasti, vai onko edessä pitkä sotku? Trump on varoitellut, että levottomuuksia voi tulla, kansaa kadulle mellakoimaan.Vastuutonta puhetta. Suoranaista kehotusta tietylle osalle kannattajakunnastaan on puheissa aistittavissa. Kun mies on lisäksi ilmoittanut, että ei mahdollisesti vaalitulosta hyväksy, niin saattaa olla melkoisia aikoja edessä. Jos nyt mitään toivon, siis USA:n suhteen, niin sitä, että vaalitulos olisi niin selkeä Bidenin eduksi, että Trump ei lähtisi öykkäröimään. Tai ainakin nopeasti vaiennettaisiin omiensa toimesta. 
  Jotenkin tuntuu kohtuuttomalta, että yhden valtion päämiehen valinta vaikuttaa niin paljon koko muuhun maailmaan. Iso ja väkirikas se on, mutta kuitenkin vain 4,25 % maapallon väkimäärästä, ja Kiinassa sekä Intiassa on kansaa nelinkertaisesti. Mutta niin se vaan menee. Menee varmaankin vielä kauan. Ehkä asia muuttuu joskus? Jos ihmiskunnalla on aikaa sellaista muutosta odottaa? Vai onko ihmiskunnan tulevaisuus avaruudessa, lähellä tai kaukana. Tulevaisuus, jota pieni joukko onnekkaita on päässyt aloittamaan sortuvan planeetan kauhunhuudot vielä korvissaan? 
  No, eipäs profetoida enempää. En minä Nostradamukseksi Nostradamuksen paikalle ole pyrkimässä.

  Tänään on myös verotietojen julkistamispäivä. Sitä on aamusta asti kuullut ja nähnyt niin, että ei tee mieli toosaa avata, radioon koskea. Paitsi toosa on kyllä auki ollut. Aloitettiin Babylon Berlin alusta Areenalta. Jostakin syystä se jäi aikanaan kesken, eli ensimmäiseen kauteen. Nyt, kun kolmas kausi on tullut, kerrataan ensimmäinen, jatketaan toiseen, sitten kolmanteen. Ensimmäinen yritys oli huono. Ei katsottu ajatuksella, ja kerran viikossa julkaistu uusi osa ehkä osaltaan vaikutti mielenkiinnon latistumiseen. Nyt ollaan viisi jaksoa katsottu. Kun juonessa kestää mukana, niin heti tuntuu hyvältä. Saksan kaikkien aikojen kallein sarja, sanotaan. Kyllä sen näkee. Satsattu on. 

  Sellaista eläkeläiselämää Hollolassa. Kun ei yhdelle päivälle haali kuin yhden rutiineista poikkeavan tapahtuman, saa niitä riittämään kauemmin. Vaihtelua arkeen, pientäkin, siinä elämän suola, sokeri, pippuri, ja sahrami. Mietti Peppe katse tulevaisuuteen suunnattuna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti