sunnuntai 22. marraskuuta 2020

W.R.P. HOPE & ELI

  Trumpin kööri on pistänyt uuden vaihteen silmään. Kun oikeusjutut vaalivilpeistä eivät ota tuulta alleen, väitää  Rudy Giulianin tiimi, että Yhdysvaltain vaalit väärensi Venezuelan, Kuuban ja ehkä Kiinankin rahoittama suuri salaliitto (HS 20.11.2020). Salaliitot kehiin! Vaikeaa kuvitella, että Suomessa voisi tämänkaltaista tapahtua.Vaikka mistäs sen tietää? 

  Peppe Lehkosen yhden miehen tiimi puolestaan esittää ehdotuksen ja tulevaisuudenkuvan. Koska Trump on pian työtön, vaimoton, rahaton, ja ehkä vankilassakin, eikä kykene maksamaan palkkaa Rudy Giulianille, kannattaa hänen ryhtyä tämän kanssa kirjoittamaan. He voisivat kirjoittaa salanimella W.R.P. Hope & Eli (anagrammi nimestä Whopper & Lie). Tyylilajina fiktiivinen proosa, tai ehkä fantasia. Jospa jokunen lantti kertyisi velallisille maksattavaksi.

  Latasin Spotify'ltä soittolistan This is Neil Young. Sen olen nyt lenkeilläni kuunnellut. Reilut viisikymmentä Niilon tunnettua biisiä. Painopiste on miehen uran alkupuolen kappaleissa. 2000-luvulta jokunen on sentään mukaan mahtunut. Kokeiluvuodet puuttuvat, ehkä perustellusti, ainakin odotettavasti, tyystin, eikä esim. loistavalta albumilta Ragged Glory ole yhtään kappaletta. En tiedä, onko lista laadittu latausten tai kuuntelukertojen perusteella, vai jonkun/joidenkin valitsemana. Niin tai näin, kyllä siitä kuvan miehen tuotannosta saa, mutta ei kokonaiskuvaa. Niilo on nimittäin paljon muutakin, kuin suurimmat hittinsä. 

  Niilo korvissani aamulla tallatessani muistelin kolmea näkemääni konserttia. Kaikki olivat hienoja elämyksiä. Ensimmäisen, 1.7.2001 Helsingissä, Hartwall Areenalla Crazy Horsen kanssa pidetyn muistan myös kahdesta muusta kuin musiikillisesta syystä. Usmuutimme Helsinkiin pitkin moottoritietä, Hilppa, Anna ja minä. Oli olevinaan kiire, ja sain ylinopeussakot. Itse tapahtumassa istui takanamme noin kolmekymppinen herrasmies puku päällä, ja oli ympäripäissään. Jotain örinää aluksi miehen suusta kuului, sitten hän nukahti. Tauolla kentlemanni heräsi, poistui, eikä häntä toisella puoliskolla enää näkynyt. Mikä järki tulla tilaisuuteen läskit silmillä? No, voi kai sentää kehua olleensa, vaikka ei mitään muistakkaan. Kuten Junnun laulussa. 

  Toinen konsertti oli myös Hartwall Areenalla, 7.8.2008. Siellä olimme kokoonpanolla Anna, Joni, Hilppa & minä. Niilolla oli kumppaneinaan kiertuetta varten kasattu kokoonpano. Musiikki oli tietysti hieman rauhallismpaa, akustisempaa, kuin Crazy Horsen kanssa. Muistan, kuinka konsertin alusta saakka joku mies mylvi joka kappaleen jälkeen "OLD MAN, OLD MAN" Ja saihan hän toivomansa aikanaan. Itselleni mieliinpainuvimmat olivat "Cortez The Killer" ja encorena esitetty "A Day in The Life". 

  Kolmas live-tapaaminen oli 5.8.2013 Kaisaniemessa. Olimme siellä taas Annan kanssa. Tuosta tilaisuudeSta teki merkittävän se, että siEllä tapasin Rohusen Matin naamakkain ensi kertaa sitten 1970-luvun alkupuolen. Jo oli aikakin. Konsertissa oli lämppärinä J. Karjalainen, ja Mennyt mies kuulosti tosi hyvältä. Ei ihme, niin se onkin. Pääesiintyjä, Niilo & Crazy Horse, soitti kovaa. Muista, kuinka takana joku puolihumalainen huusi täyttä kurkkua, sormi pystyssä "POWER FINGER, POWER FINGER!!!", kun bändi soitti biisiä Powderfinger. Konsertissa kuultiin vanhaa ja uutta, eli monta biisiä albumilta Psychedelic Pill. 

  Kahdesta ensimmäisestä konsertista minulla ei ole yhtään kuvaa, mutta viimeisestä löytyi tasan yksi:

  Ehkä, jos Niilo ja minä jaksamme, kohtaamme vielä kerran. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti