maanantai 9. marraskuuta 2020

NUNC EST BIBENDUM

  Nunc est bibendum, vai onko se liian aikaista. Ei kai? Tuskin Trumpin oikeuskanteet mihinkään johtavat. Joten kohottakaa lasinne. Lasin sisällöllä ei niinkään väliä. 

  Jotakin on isoäitini Emman suku lienee juhlinut Lübeckissä v. 1906. Vai ihanko huvikseen on krokettia pelattu? Kuva tuli laitettua tähän siksi, että se liittyy mahdollisimman vähän USA:n vaaleihin.


  "Viron sisäministeri Mart Helme eroaa", uutisoi Yle. Hän on mies, joka vähätteli Sanna Marinia vuosi sitten, ja kehotti lokakuussa Viron homoseksuaaleja muuttamaan Ruotsiin. Nyt hänen, sekä poikansa, valtiovarainministeri Martin Helmen, kommentit USA:n vaaleista olivat liikaa presidentti  Kersti Kaljulaidille. Eronsa syyksi Mart Helme kertoo virolaisten tiedotusvälineiden panettelun ja valehtelun. Siis kertakaikkinen trumpisti.
  
  Ylen kannatusmittauksen mukaan Sdp on menettänyt, Perussuomalaiset nostanut, hieman kannatustaan. Mistä niitä oikein riittää? Persujen peesaajia?
  Kokoomus ei Orpon maskitykityksillä onnistunut kuin tiputtamaan kannatustaan yli prosentin verran.   Keskusta hilautui lähes prossan ylös.  
 Virhemarginaali kyselyssä on +/- 2 %-yksikköä. Siitä seuraa, että Liike nytin 1,9 %:n kannatus saattaa olla -0,1 %. 

  Se päivän uutisista. Tiilikaiset palasivat eilen Espooseen. Heidät näemme ensi lauantaina Mikkelissä Emman luona, Leon 1-vuotispäivillä. Joutaahan tuonne ajalemaan. Kakun persolla. 

  Pitäisi kai pikapuolin ryhtyä kotona hommiin. Tuulikaapin sisäovi on ajateltu vaihtaa. Se on ollut listalla aika kauan. Yläkerran wc:n ja kyseisen tuulikaapin ovi aukeavat siten, että voivat osua toisiinsa. Kävi kerran niin, että Anna tuli vessasta ja Hilppa ulkoa, tai päinvastoin. Jommallakummalla, tai molemmilla, oli liikaa höyryä yläpäässä, ja ovet kolahtivat kunnolla vastakkain seurauksena, että vessan oven ripa painui vastapelurin läpi. Hilppa tälläsi kolon päälle Aku Ankan naaman, väliaikaiseksi ratkaisuksi.   


  Eihän tuosta ole kulunut kuin jotain 25 vuotta. Anna oli silloin teini-iän alkupuolella, ja aika tenmpperamenttinen tapaus. Joten luulen, että tempperamentilla on ollut osuutta asiaan. 25 vuotta, eikä se ole ketään häirinnyt. Koska keväällä taloyhtiöön vaihdettiin ulko-ovet, niin tuumittiin, että voishan sisäovenkin uusia. Ei väliovet edes maltaita maksa, vaikka ei perinteistä kenno-ovea ostaisikaan. 
  Ovi ei taida autoon mahtua, mutta peräkärrin saan kyllä lainaksi, tai ainakin vuokrattua halvalla. Asia on enää siitä kiinni, että joku aamu nappaan Hilppaa hihasta, sanon: "Nyt lähetään ostamaan se ovi!" 
  Vieläköhän jostakin saa tuollaisia paksuja Aku Ankka-tarroja? Sekin alkaa olla kellastunut.

  Kolme kirjaa olen varauksen kautta Maakuntakirjastosta tällä talvikaudella saanut käsiini. Ian Rankin'in Valheiden talossa on jo luettu, Risto Isomäen Vedenpaisumuksen lapset on yli puolivälin, Pierre Lemaitre'n Tuhon lapset odottaa. Tuon Ian Rankin'in varasin tosin jo Anttolassa ollessamme, mutta kaksi muuta vasta reilu viikko sitten. Hyvin toimii homma; Isomäen ja Lemaitren kirjat on julkaistu suomeksi vasta tänä syksynä. Tai sitten homma ei ole hyvin, eli liian vähän kirjoja luetaan, koska ne noin nopeasti ovat saatavilla. 

  Ilta alkaa hämärtää. Forecan mukaan aurinko nousee Hollolassa 8:08, ja laskee 15:54. Päivän pituus on siis 7 h 46 min. Aamulenkille kirmaisin tänään 6:42, palasin suunnilleen juuri 8:08, eli auringonnousun aikaan. Ja nyt se, aurinko, on laskenut, sillä kello on 16:11. 
  16:11 on erittäin hyvä aika lopetaa kirjoittaminen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti