tiistai 24. marraskuuta 2020

⛅đŸš¶đŸŽ§☁⛆ ☂

  TĂ€mĂ€n vuodenajan vitsaus: vaikka mikÀÀn ennuste ei povaa sadetta, pieniĂ€ kuuroja suissuaa lĂ€hes aina aamuisin. En minĂ€ valita. Mutta tuollainen epĂ€tarkkuus huonontaa mahdollisuuttani valita. Valita, lĂ€hdenkö vai en. Mutta kuten sanoin, en valita. Voin aina valita, vaikka saatujen tietojen pohjalta se ei ole helppoa. LĂ€hden lenkille normaaliin tapaan, vaikka saatan kastua. TĂ€nĂ€ aamuna puolentoista tunnin aikana sain niskaani viisi pientĂ€ kuuroa. Kolme tuli vetenĂ€, yksi rĂ€ntĂ€nĂ€, ja yksi harvoina lumihiutaleina. EipĂ€ ollut yksitoikkoista. 

  Eilen Yle viisaudessaan kyseli turkulaisilta, vaikuttaako Viking Linen jo toinen karilleajo halukkuuteen matkustaa laivalla. MikĂ€li Yle laajentaa otantaa ja kysyy minulta, vastaan, ettĂ€ ei vaikuta. Olen yhtĂ€ haluton matkustamaan kuin ennenkin. 

  Nyt tiedĂ€n, mikĂ€ on oikea pitkĂ€ perjantai. Power (luultavasti muutkin firmat) ilmoitti, ettĂ€ Black Friday alkaa jo keskiviikkona. PistivĂ€t pÀÀsiĂ€istĂ€ paremmaksi.  

  Trumpin hallinto on valmis aloittamaan vallanvaihtoprosessin. Trump ei ole kuitenkaan hyvĂ€ksynyt vaalitulosta. EikĂ€ kai ikinĂ€ tule hyvĂ€ksymÀÀn. Onneksi karavaani taitaa kulkea, vaikka alfauros haukkuu.

 Eilen kĂ€vimme Bauhausissa ostamassa tuulikaapin vĂ€lioven karmeineen + vuorilistat. Sovin, ettĂ€ kĂ€yn ensi maanantaina hakemassa ostokset. LiikkeestĂ€ saa perĂ€kĂ€rryn lainaksi veloituksetta kolmeksi tunniksi. Irrotan nykyisen oven ensi, ajan Bauhausiin, tuon uuden kotiin, vien vanhan jĂ€teasemalle, palautan kĂ€rryn. Aika riittÀÀ mainiosti. SitĂ€ paitsi ystĂ€vĂ€llinen myyjĂ€ kertoi, ettĂ€ kolmen tunnin aikarajan tulkinta melko vĂ€ljĂ€. HyvĂ€ niin. Ei tarvitse tutuilta lainaan kĂ€rryĂ€ kysellĂ€, saatikka jostain vuokrata. 
  Jos ihmettelette, miksi ostin oven eilen, haen sen vasta viikon kuluttua, niin vastaaan: Nyt on asia pÀÀtetty, hankinta tehty, joten pÀÀtös on peruuttamaton. Kun viikon valmistaudun henkisesti tehtĂ€vÀÀn, sujuu se kaiken todennĂ€köisyyden mukaan juohevasti. Minulla kun on mahdollisuus asioita tehdĂ€ haluamallani tavalla, pÀÀttĂ€mĂ€llĂ€ni aikataululla, niin miksen niin tekisi?

  Jouluaattoon on kuukausi aikaa. Eli kun Black Friday-sutsutuksesta selvitÀÀn, alkaa joulumainonta tĂ€yspainoisesti. Joulumainonta siirtyy kivuttomsti ja suorana jatkumona ale-kampanjointiin. Joulu-alen jĂ€lkeen alkaa talvivaatteitten alennusmyynti yht'aikaa kesĂ€vaateuutuuksien tarjonnan kanssa. Eli maailma jatkaa menoaan, kulkee ajallaan, korona kulkee tavallaan. 
  KyllĂ€ kai rokotuksia aletaan ensivuoden puolella antamaan. Aikaa tosin kuluu, ennen kuin maskit saa laittaa laatikkoon. EhkĂ€ kesĂ€llĂ€ jo voi vapaammin liikuskella. Muutama vierailu kotimaassa on listalla, kunhan tilanne sen sallii. 

  KesÀÀn on aikaa. Aika kuluu painollaan jouluu, uuteen vuoteen. Kun pĂ€ivĂ€ pitenee, alkaa mieli palaa saareen. Helmikuu, maaliskuu, huhtikuu. Toivottavasti jÀÀt ja kelit sallivat muutaman reissun, mahdollistavat suksien mukaan oton. TiedĂ€n kokemuksesta, ettĂ€ tammikuussa alan kysellĂ€ Hanelilta ja muilta asiaa tuntevilta olosuhteista. Ja nĂ€en jo mielessĂ€ni piippujen savupatsaat, tunnen niitten hajun. Melkein tunnen sen jo kuvasta (maaliskuu 2013).


  KesÀÀ odotelleessa paluu kesÀÀn 1992, tai 1993. KetĂ€ lie nuo partasuut Kevonsuun parvekkeella? Ja mistĂ€ pÀÀhĂ€n ilmestyneet, ja miksi, Sypin hatut? EnsimmĂ€iseen osaan vastata, toiseen en.

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti