perjantai 20. marraskuuta 2020

JALAT TUKEVASTI ILMASSA

   Aamulla oli pikkupakkanen, vähän lunta nurmikoilla. Vein auton huoltoon kahdeksaksi, jatkoin matkaa sauvoilla varustautuneena. Lunta alkoi hiljalleen sadella. Oli myös isoja lätäköitä lenkkireiteillä, väisteltäväksi asti. Illalla ja yöllä on varmaan satanut vettä kunnolla. Mutta oli matkalla kuiviakin osuuksia.


Ja mukavat näkymät Tilkille myös.


  Kun loppumatkan kuljin pitkin jalkakäytäviä, olin viittä vaille ottaa kunnon turpanuuskut. Lähdin ylittämään risteystä suojatietä pitkin, ja vilkaisin olkani yli varmistaakseni, ettei takaa ollut autoa kääntymässä oikealle. Samalla vasemman jalan pito petti, se lähti altani. Olin hetken molemmat jalat tukevasti ilmassa, vasen sojotti takavasemmalle, oikea etuoikealle. Olin kaatumassa eteenpäin, keskelle ristetystä. Sain tällättyä oikean sauvan ottamaan vastaan liikettä. Sauva piti! Sattui vissiin sulaan kohtaan. Koska minulla on pumppusauvat, antoi se kolmisenkymmentä senttiä periksi. Vartalo kääntyi mukana, mutta kuin ihmeen kaupalla pysyin pystyssä. Olisinpa nähnyt itseni! 
  Tuosta selvittiin sydämentykytyksellä. Olisi voinut sattua ikävästikin. Kyllä immeinen on pösilö. Aamulla mietin, että laitanko nastakengät jalkaan. 
  "Paskat", ajattelin. "Ne on tuolla komeron perillä. Ei siellä kuitenkaan niin liukasta ole." 
  Kohta kaivan, kele, nastakenkät esiin, enkä ujostele niitä jalkoihin laittaa, jos pienikin mahdollisuus liukkauteen on olemassa. Amen. 
  Nyt (10:07) paistaa aurinko. Toivottavasti paistaa päivemmälläkin. Auto pitää muutaman tunnin kuluttua hakea. Samalla voisi kävellä Hilpan kanssa pienen lenkin. Ei tonnin stifloilla, vaan nastakengillä. 

  Kuusi jaksoa White wall'ista ollaan katsottu. Tänään edessä ratkaisun aika, kaksi viimeistä. Luulen, että Yle ja Svt saavat sarjaa kaupaksi maailmalle. Puitteet ovat eksoottiset, juoni ihan hyvä. Loppuratkaisua näkemättä tulee mieleen Arthur C. Clarce'n sanat, kutakuinkin tällaiset: "Jos ihminen ei joitain (esinettä) ymmärrä, niin hän rikkoo sen." Tietysti Clarke'n 2001 - Avaruusseikkailu ja sen alussa kuusta löytynyt monoliitti palautui myös mieleen. Samoin, oliko se  2010: Avaruusodysseiassa vai Odysseia 2061:ssä, löytynyt jättiläistimantti, joka ristittiin Lucy'ksi Beatlesin biisin Lucy in the Sky whit Diamonts mukaan. No löysiä samaistuksia nuo olivat. Eivät edes samaistuksia. Tulipa vaan mieleen. Ja mieleen tuli myös, että taitaa olla aika kerrata Sir Arthurin tuotantoa. 

  Tänään ei ole pitsaperjantai. Eikä Black Friday, vaikka muutamat firmat sellaisia mainoksia jakavatkin. Ei ole Black Friday meillä viikon kuluttuakaan. Jos ei ole valkeakaan. Ennustusten mukaan. Siis ei ole pitsaperjantai, vaan on hirvijauhelihasta Hilpan loihtimien lihapullien perjantai. Pottumussilla ja puolukkahillolla. Kelpo evästä. 

  Loppuun esitän syllogismin: 

  Trumpin kannattajat eivät ajattele järkevästi

  Trump kannattaa Trumppia

  Trump ei ajattele järkevästi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti