perjantai 13. marraskuuta 2020

TESLAA JA NENÄPÄIVÄÄ

   Kaikkea sitä mieleen tulee. Mietiskelin päivällä: Koska asia on vain niin, että me tarvitsemme autoa, niin millainen auto olisi ekologisesti paras ratkaisu? Ei niin, että minulla olis aikeita, saatikka rahaa, autoa vaihtaa, mutta noin hypoteettisesti pohdiskelin. Sähköauton suhteen olen epätietoinen. Muutamien vuosien kuluttua luultavasti, mutta nyt? Hybridi, ladattava hybridi? Sopisi meille: Anttolan matkat bensalla, talvet Hollolassa akuilla. Kaasuauto? Maakaasu? Biokaasu? Tankkauspaikkoja vähän. En jaksanut lähteä tarkemmin tietoa vaihtoehdoista penkomaan. Kuten sanoin, asia ei ole ajankohtainen. Ja kaiken kaikkiaan luulen, että ekologisinta on ajaa nykyisellä Hyundailla vielä vuosikausia. Kilsoja tulee vain n. 15 000/vuosi, joten matkaa ja aikaa on paljon jäljellä. Jotenkin tuntuu, että uuden auton osto ei mikään ekoteko ole, vaikka se ilmastoystävällisempi olisikin. 

  Asiaa kun tarkemmin ajattelee, niin ei se, millaisella autolla ajaa, kovinkaan paljon ratkaise. Autoilu on vain yksi osa jalanjälkeä. Voin kevyesti kuvitella herrasmiehen sadan tonnin Teslalla, rinta ylpeästi kaarella tietoisuudestaan, ajelevan syömään kolmensadan gramman häränpihviä tiputettuaan sitä ennen pihalla kaikki roskat samaan jäteastiaan, samalla mietiskellen, että jäiväthän kaikki valot ja televisio mökillä varmasti päälle rosmoja pelottamaan? Itse asiassa helpommin osaan tuollaisen kuvitella kuin Nenäpäivään antaumuksella osallistuvan persun, joka on  myös Amnestyn kuukausilahjoittaja.   

  Tänään on siis Nenäpäivä. Kaikki joukolla auttamaan. Myös paraskavedekatriafobiasta kärsivät, tulkaa pois peiton alta.

  Huomenna ollaan Mikkelissä. Emman luo mennään Leon 1-vuotisjuhlille. 

  Tiistaina saan uudet lasit. Sen kunniaksi ajattelin tarttua toimeen. Olen vetkutellut urakalla pieniäkin hommia. Nyt niskasta kiinni, ryhtiä elämään. Siis keskiviikkona ryhdistyn; ei samana päivänä montaa aktiviteettiä, eläkeläiselle, klasit riittää tiistaille. 

  Loppuviikosta käydään taas Elinaa katsomassa. 

  Seuraavalla viikolla onkin aloitettava henkinen valmistautuminen joulusiivoukseen. Se tulee tapahtumaan useammassa osassa. Melko vähäisellä innolla, mutta tilanteeseen sopetuneena, odotan kirjahyllyjen pölynpyyhkimisoperatiota. No, kerran vuodessa. Ja on se ennenkin sujunut. 

  Joulupukin kohtalo alkaa myös jossain vaiheessa raavituttaa päätä. Liisa ei vielä mokomasta älyä. Mutta Iiris. Ja kuinka korona-aika suhtautuu kiertäviin pukkeihin. Luulen, että jos kaivan muutaman kerran käytössä olleen pukinkostyymini naftaliinista, ei tälläytyminen enää mene läpi. Jos vuokrapukit eivät liiku, parasta kai selittää Iirikselle, että koronan vuoksi pukki joutuu jättämään lahjat pihalle. 

  Emmerdale tulee perjantaisin jo puoli viisi. Pitää kohta sonnustautua katsomaan. Kumma juttu, koko sarja. Aika helvetinmoista huttuahan se on. Mutta kun on sitä vuosikaudet tihrannut. Vaikka joutaisi jättää. Mutta ei vielä tänään. 

  Loppuun kuva per. 21. marraskuuta 2017. Pitäisköhän lähteä vielä viikoksi-pariksi saareen?


  Ei se konsti olisi mikään. Kuvassa ollaan sinne lipumassa 16. marraskuuta 2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti