tiistai 31. joulukuuta 2019

VUODEN KUVAT VALITTU!

  Mikäs sen paremmin vuoden viimeiseen päivään sopii, kuin VUODEN KUVIEN VALINTA? Kuvat on valittu Peppen ottamista. Ne on valinnut arvovaltainen taho, eli Peppe itsevaltaisesti. Valinnoista voi halutessaan valittaa. Asia käsitellään pikaisesti Teloitustoimikunnassa.

  Sitten asiaan. Kategorioita on muutama.

VUODEN MUOTOKUVA

Iiris huhtikuussa miettimässä tulevan kesän ohjelmaa.


VUODEN HELLYYTYS

Äiti ja tytär laivalla palaamassa Anvenanmaalta.


VUODEN TILANNEKUVA

  "Olipa pirtsakkaa raparperilimsaa!", sano Iiris Ahvenanmaalla.


VUODEN LUONTOKUVA

  Tässä 5. lokakuuta Espoon Lähderannassa otetussa kuvassa viehättää kellastuneiden  lehmusten ja vihreinä kukoistavien tammien yhteisvaikutelma.


VUODEN FLORA

  Digitalis elokuussa. Kaunis kukka. Ja myrkyllinen. Ei niinkään harvinainen yhdistelmä. Muuallaknin, kuin kukkien parissa.


VUODEN FAUNA

  Heinäkuun 27. ilmestyi iltaamme viihdyttämään kauris. Yksi vain, eikä sitä, tai sen lajitovereita, sen koommin näkynyt. Oliko läpikulkumatkalla, vai etevä piileksimään.


VUODEN OMAKUVA 

  Omakuva on elokuun lopulta, Rohusen vellosten paskion pystytyspuuhassa tapahtuneen kolauksen jälkeen napattu. Päätykolmion yksi osa tipahti päähäni aiheuttaen snadin vekin, mutta ei ei sen kummempaa.


VUODEN FEIKKI

  Lakkiaispäivä. Hatut vaihtoon, niin joku erehtyy juhlahenkilöstä.


VUODEN KUVA

Halloween saaressa!


  Siinä ne. Toimikunta (lue Peppe) jää käsiään hykerrellen odottamaan valituksia. 

  No niin. "Minun pitää ottaa tilanne haltuun", sano vouti maanviljelijälle! Eli vielä vuoden viimeiseen päivään kuuluvia asioita; toiveita ja lupauksia. Mielestäni toiveiden ja lupausten pitää liittyä toisiinsa. Ainakin pientä korrelaatiota (matemaattinen termi sallittakoon?) pitää niitten välillä olla.

  Toive 1:

  Toivon, että ilmastonlämpeneminen otetaan lopultakin vakavasti kaikkien kansanosien ja kansalaisten parissa, jotta lapsenlapsillamme olisi tulevaisuus.

  Lupaus 1:

  Lupaan toimia parhaani mukaan siten, että osani ilmastomuutoksen hidastamisessa on riittävä.

  Toive 2:

  Toivon tarkkuutta meteorologien sääennusteisiin. Vaikka sääkartat näyttäisivät puotaa, sade-ennusteet pilvien poissaoloa, niin monena aamuna olen kastunut litimäräksi. Joten tarkkuutta ennusteisiin, pliis. Tai ovathan ne tarkkoja, eivät vaan totuudenmukaisia. Joten paremmin sanoen toivon niiden pitävän paikkaansa.

  Lupaus 2:

  Lupaan, ennustajien ennusteiden tasosta riippumatta, jatkaa aamulenkkejäni.

  LOPUKSI TOIVON MAHDOLLISIMMAN PIENTEN VASTOINKÄYMISTEN SÄVYTTÄMÄÄ VUOTTA 2020 KAIKILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti