lauantai 18. toukokuuta 2019

TAVOITE NUMERO YKSI KALKKIVIIVOILLA

  Eilen oltiin Mikkelissä. Niin tietysti ollaan tänäänkin. Huomisesta tiedän, että Mikkelissä ollaan silloin myös. Mutta tänään ja huomenna Mikkelin perifreria-alueilla.
  Aamulla, eilen siis, lähdettiin liikkeelle ennen kahdeksaa. Hanelin luota haettiin kärri perään.
  Kaupungissa ensin GL-puuhun, lämpökäsitelty paneeli kaapalla kärriin mahtuvaksi, tilatut tavarat kyytiin.
  Sitten Starkille, pikkupaketti haapalautaa, kassan kautta baanalle.
  Siitä Jyskiin hakemaan Tainan heille ostamat tuolit, jotka lupasimme kärrin lainan vastineeksi noutaa. Siinä aikaa kulahti kotva, kun varastotyttö joutui manooverejä tekemään, saadakseen paketin ylähyllyltä trukkihaarukkaan.
  Koska peräkärri ei oiken mahtunut Lidlin/Jyskin parkkipaikalle, ajettiin se satamaan lepäämään, sörnäytettiin toriparkkiin.
  Olikin jo aika käydä aamukahvit laskemassa pois. Eurolla se homma Stellassa hoituu.
  Ja rakko keveänä äänestämään. Ei ollut jonoa, hetkessä tapahtui EU- edustajaehdokkaan ruksaaminen, lipun leimaaminen, kuoreen sulkeminen.
  Sen jälkeen Minnan torikahvilaan kupposet ja pientä suolaista nauttimaan. Pian ne alkaa meittiä torilla sinutella; toinen kerta tällä viikolla maisemissa.
  Minnalta S-Markettiin ostamaan Marskia ja Siiskosta.
  Toriparkista Lähemäelle tilaamaan Joretuotteelta pressu kesäkeittiön aukkoon talvea varten. On sellainen koko, tuolla reiällä, että ei sopivaa valmiina löytynyt.
  Lähemäeltä Lidliin, Lidlista bensaa tankkaamaan, bensantankkauksesta kärrin hakuun, kärrinhausta Anttolaan. Vielä ajettiin Anttolan Salen kautta, jäätelöt ostamassa.
  Siinäpä päivä kulahti pitkälle; kolmen kantissa taas lasteinemme saaressa oltiin. Eli se päivä oli sitten pois pelattu, työhommien kannalta.
  Täytyy sanoa: "Hyvilläni olen siitä, että ei tarvitse kovin usein tuollaisia monta tuntia kestäviä kaupunkireissuja tehdä. Mieluummin painan perssuoli pitkällä "oikeeta" duunia."

  Tänään aloitettiin sitten pontevasti valmistelemaan kesäkeittiön sisustusta. Minä ensi sirklailin ja ruuvailin joitain puuttuvia paikkoja kuntoon. Hilppa roudasi peräaitasta kaikki tavarat pihalle. Siitä sitten siirrettiin kesäkeittiöön sinne kuuluvat jutut. Loput Hilppa inventeerasi: osan takaisin aittaan, osan jätesäkkiin. Nyt on varastoaitassa tilaa, ja tieto, mitä siellä oikeasti on.
  Minä rakentelin vielä muutaman hyllyn ja pöydän. Oltiin vanhaa ovea meinattu pöytälevyksi, mutta idea kaatui muutamaan pikku hankaluuteen. Niipä väsäsin pöydän terassilaudasta, jalat höylätavarasta.

  Sellanenhan siitä tuli. Minkä pöytätimpermannin maailma minussa menettääkään!



  Kahden maissa oli päivän urakka finaalissa. Hyvä,että oli. Oli nimittäin melko lämmintä pihalla pöyriä, reippaasti yli 20 plussaa. Ja Hilppa oli tosiaan tehnyt ison työn. 
  Nyt on kesän tavoite numero yksi ulkomaalausta vaille valmis. Eli aikataulussa ollaan. Vaikka ei aikataulua olekkaan. 

  Tavoite numero kaksi, saunan fiksaus, toteutuu myös aikataulussa jota ei ole. Muut tavarat ovat pitkälti saaressa, ja jos laudepaketti toimitetaan luvatussa ajassa, niin kesäkuun alkupuoleen sauna on testausta vaille. 
  Sen verran aikataulusta jota ei ole, että ajatuksena ja toiveena oli saada juhannuksena nuo kaksi hoimmaa on tehtyksi. Ainakin vielä näyttää hyvältä.

  Tavoitteeiden 1 ja 2 jälkeen luulette, että hyökätään tavoitteen 3 kimppuun. Mutta eipä hyökätakkään. Tavoitetta kolme ei ole astettu. Eikä aseteta. Toki on puun tekoa, on puutarhahommaa, on vesomista, etc. Mutta eivät ne ole tavoitteita. Ne ovat itsestäänselvyyksiä. No, onhan maakellarissa vähän puuhaa, mutta sitä ei lasketa. 

  Ilta alkaa viiletä. Pitänee laittaa verannan ovet kiinni. Ja valmistautua Vera Stanhopeen, myös espressoon ja jäätelöön.

  Loppuun muutama detalji kesäkeittiöstä. Tai kesäkeittiö on varmaan ylimitoitettu nimitys. Ehkä katettu grillauspaikka on sopivampi. Tai grilliaitta. Mutta kunhan saadaan hankittua sinne jääkaappi ja keittolevy, niin se alkaa täyttää useita kesäkeittiön tunnusmerkkeistä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti