tiistai 28. toukokuuta 2019

VOITTO ON MUKAVAA, MUTTA...

  Suomesta sitten leivottiin maailmanmestari. Kova suoritus jätkiltä ja kunkulta. Kuningatarta ei tainnut joukkeessa olla? No, olihan jokeri.
  Voiton kestää, se on mukavaa. Voitttojuhlan torilla pillin vislattua kestää myös. Ja tulojuhlan joukkueelle. Mutta ylenmääräistä suitsutusta, asiaa koskevien uutisten ja meemien jatkuvaa jakamista, ei meinaa kestää. No, on siinä se hyvä puoli, että ei tartte kestääkkään. Itse voi päättä, mitä katsoo, minkä sivuston avaa. Mutta kuin tulee välillä fb avattua, katsottua, josko jotain tähdellistä olisi, niin johan tulee mörköä! Vaikka ei ystävämääräni kovin suuri ole. Vaan kun on muutamassa ryhmässä, niin tavaraa piisaa.
  Olisiko kuitenkin niin, että olen vain kade, kun en itse ole makoisaa mörköjuttua keksinyt jaettavaksi? Tiijä häntä? Mutta kova teko se Leijonilta joka tapauksessa oli! Että antaa sitten mennä, suitsutuksen ja toinen toistaan vitsikkäämpien postauksien jakamisen. Koetan surffailla valikoivasti.

  Me tulitiin eilen taas saareen. Auto oli niin Turusen pyssynä, että ei puhettakaan puutarhalla käynnistä matkalla. Joten toimme lastimme perille, lähdimme heti takaisin baanalle ja Kangastalon puutarhalle. Kyllä siellä on tavaraa. Satoja amppeleita, lukemattomia kukkia, joukottain taimia, you name it! Valinnan vaikeus meinaa iskeä, lähinnä amppelien kohdalla. Löytyivät lopulta sopivat,  mieleisiä olisi ollut vaikka kuinka.

Lumihiutale aitalle. Huomioikaa kesäkeittiön aukon pressu!


Perinteisesti maljaköynnös sisäänkäynnin eteen. Tällä kertaa valkoinen. 


Pelargoniat saunalle, myös perinteisesti.


Pataan tuli peargonioita ja murattia.


  Sitten vielä hankittiin kurpitsan, kesäkurpitsan, tomaatin, ja persiljan taimia. Kurpitsat on nyt istutettu, harsolla suojattu. Tomaatit saavat olla vielä sisällä ruukussa. Vähän saisi lämmetä ennen istutusta.

  Pihatöiden ohella tehdä näppäsin purkutavarasta halkorantteelle katoksen. Niin, ja pressusta myös. Jos ei ihan maankaato kaakkoismyräkkä nouse, saattaa siinä kestää paikallaan. Mutta jos tulee sellainen, kuin oli viime juhannuksena, vaanii vaara, että katos, tai ainakin katoksen katto, löytyy Hanniloiden tontilta! Jos myrskyltä säästyy, niin on hyvä paikka puitten kuivua. Kun joku vaan pilkkois!


  Vielä palaan sunnuntaihin. Tiilikaiset käväisivät meillä. Syötiin, juotiin kahvit, lähdettiin Elinaa tapaamaan. Ihan pirtsakkana äiti oli. Istui aurinkolasit päässä aulassa muutaman muun asukin kanssa, kun saavuttiin. Mentiin hänen huoneensa juttelemaan, koska tihuutteli, eikä siten voitu ulos lähteä. Siinä neljä sukupolvea ja 202 vuotta kuvassa. Noista vuosista on Elinan osuus 47,5 %, Hilpan 32,2 %, Annan 18,3 %, ja Iiriksen 2 %. Koska naisten ikää ei saa paljastaa, tein sen kiertotietä. Siitä vaan laskemaan!


Ei kauaa jaksanut äiti olla ilman lasejaan. Kovasti hän on niihin kiintynyt. Vaikka ei tuolloin taatusti ollut vaaraa häikäistymisestä.


  Nyt suostui hän laittamaan jo aiemmin tuomamme kesähatun päähänsä. Oiken iloissaan laittoi. On näet pitänyt pipoa, itse tekemäänsä, koko ajan. Näköjään muoti on muotia, ikään katsomatta. 

  Tässä on päivän duunit duunattu. Saunaa lämmittelen, kirjoitan. Aurinko näyttäytyy ensi kertaa tälle päivälle. Pian päästään saunaan. Joten lopettelen tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti