keskiviikko 22. toukokuuta 2019

MAALEJA SIELLÄ, MAALEJA TÄÄLLÄ

  Pari päivää on kulunut aittaa maalatessa. Tänään tuli iltapäivällä sateen uhka todelliseksi, joten lopetin. Hyvällä mallia työ on. Seinät on värjätty lukuunottamatta hirsiaitan päätyä ja takaseinää. Se sentään imaisee väriä, 1918 rakennettu hirsiseinä! En tietysti pysty valalle rakennusvuodesta menemään, mutta seinään on tuo vuosiluku kaiverrettu. Eli aitta on seissyt jossain muualla, siirrertty tänne -30-, ja 40-lukujen taitteessa.
  Koska seinämaalia ei ole enää kuin pari litraa jäljellä, siirryn huomenna värjäämään etupuolen tolppia, sekä vuori-, ja räystäslautoja. Seinämaalia pitää hommata lisää, jossain vaiheessa, sillä talon takapuolesta jäi viime syksynä osa maalaamatta. Mutta ei ole kiirettä. Maalaan loput, kun sopiva aika tulee.

  Maalien kanssa on touhuttu myös Slovakiassa. Suomi meni häviämään Saksalle. Häviäähän sitä, kun ei osaa paikoista ja painostuksista huolimatta maaleja tehdä.
  Jäähyihin eivät Leijonat kaatuneet. Siinä suhteessa kurinalaisesti ovat pelanneet. Hyvä niin: ei Kaapo Kakko sentään Kainalniemen Ankkurien (vai oliko se Kainalniemen Kiri? Muisti alkaa sassaroida) ja Suomen monien maajoukkueiden ylittämätön tähti Elmo ole! Nimittäin kun Elmo pelasi jääkiekkomaajoukkueessa, oli taktiikkana, että Suomella on mahdollisimman monta miestä jäähyllä, jotta Elmolla olisi tilaa pelata!
  Asiasta aasinsiltana: tiedättehän, missä kentässä Kaapo pelaa? No tietysti Kakkosessa! Eihän hänen sukunimensä suinkaan ole Ykkö.
  Jos tuo oli aasin riippusilta, niin tässä tulee aasin painisilta lätkään. Kun eilen avasin toosan ennen pelin alkua, siellä oli Ostos-tv menossa. Jotain voidetta  mainostettiin. Ihmevoiteen kehuttiin nuorentavan kymmenen vuotta kuudesskymmenessä sekunnissa. Uskokoon, ken tahtoo. Hieman skeptinen olen. Sitä ainakaan en usko, että jos voidetta vetelee minuutin välein viisi kertaa, niin nuorentuu viisikymentä vuotta viidessä minuutissa. Hienoahan tuo olisi; minustakin tulisi hetkessä autokouluikäinen.
  Tosiaan, 50 vuotta sitten olin autokoulussa. Suur-Savon Autokoulussa. Ja 50 vuotta sitten oli keskiolut ollut kauppojen hyllyillä monta kuukautta. Ja minun piti tuotattaa janojuomat muilla, vielä vajaan kuukauden ajan. Onneksi Riti oli maaliskuussa saavuttanut oluen ostoon oikettavan virstanpylvään, joten ei hätää.

  Jääkiekkoon vielä. Nyt ne ottelut vasta alkavat. Ja vastassa on Ruotsi! Jos Kaapo yltyy lähellekkään Elmon tasoa, kyllä naapuri kaatuu. Tai jos koko joukkue pelaa taitojensa ylärajoilla ja alkupelien hengellä, niin hyvin käy. Muuten saattaa tulla noutaja.

  Lauantaina on aikomus lähteä käymään kotona. Maanantaina takaisin. Normaali huoltokäynti, sekä vähän siistimpää vaatetta mukaan, sillä Annilla on ylioppilasjuhlat 1. kesäkuuta. Vähän siistimpiä siksi, että paljon siistimpiä ei ole. Mutta ei ihan reisitaskuhousuissa ja ruutupaidassa taida iletä juhliin mennä.
  Kuten sanottua, aika rientää. Anni kirjoitti, Katriina menee lukioon. Pian ovat Taina ja Haneli samassa asemassa kuin me, kahdestaan. Minkä nyt pari koiraa louskuttamassa.

  Lämmintä on viime päivät ollut. Nyt taitaa viiletä. Mutta ehti mansikka portaiden juurella kukkaan. Sen noteerasi kärpänen myös. Tuli kesä ja kärpäset, antakaa kaikkien kukkien kukkia vaan.


  Portaiden halkeamasta kasvaa tällainenkin pikkukukka. Mikä lienee, mutta kuten totesin: antaa kukkia.


    Ei se taida sadetta kuitenkaan hieroa. En kuitenkaan ryntää maalipurkkia avaamaan. Keitän kahvit, lämmitän sauna.
  Kun aasinsiltoja ollaa äleydytty käyttämän, niin menköön. Sauna laudepaketti on ilmoitettu olevan Kaukokiidon terminaalissa. Eli ei kestä monta päivää, kun se on täällä. Pääsen siis samoilla säpinöilla tekemään saunarempan ensiviikolla. Löylyt ei tietenkään parane, sillä joos ne paranisivat, olisivat pilalla (jos tunnistatte häivähdyksen omakehua, olette oikeassa). Mutta siistiytyvät paikat. Vaikka vastahan minä kolmisenkymmentä vuotta sitten lauteet uusin. Tai ehkä kolkytviis? No, ei mikään ole ikuista. Paitsi timantit, sanotaan. Mitenkä muuten käy timantille, jos maailmankaikkeus jossain vaiheessa alkaa kutistua, ja palaa alupisteeseen? En tiijä, enkä jaksa miettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti