perjantai 28. huhtikuuta 2017

VENESAMPOO JA MUITA TÄRKEITÄ HYÖDYKKEITÄ

  Silmiini osui venesampoomainos. Meinasin jo rynnätä ostamaan, mutta takkia päälle kiskoessani äkkäsin, että eihän minun veneelläni ole tukkaa! No, säästyivät nekin rahat.
  Motonet ilmoittaa mm. teleskooppivartista räystäskourunpuhdistajaa (34,90 €) ja kolminkertaiseksi venyvää puutarhaletkua 7-toimisella sadettajapistoolilla (14,90 €). Ilokseni säästin 34,90 €, kun näpertelin pari vuotta sitten oman kourunpuhdistajan vanhasta kuokanterästä, lopuilleen kuluneesta juuriharjasta ja teleskooppiongesta.
  Venyvän puutarhaletkun pituudeksi ilmoitetaan 22,5 metriä. Mutta ei kerrota, onko tuo  normaalin vai venytetyn tilan pituus. Mikäli letku pisimmillään on 67,5 metrin mittainen, tulee se ostettavaksi. Tosin luulen rahojeni tässäkin tapauksessa jäävän käyttämättä.
  Mainoksissa pysyäkseni; verkkokirjakauppa Adlibris kuuluttaa myyvänsä myös lankoja. Johtolankoja on dekkareissa ollut iät ajat, mutta neulomiseen tarkoitetut ovat uusi aluevaltaus kirjakaupalle.

  Uutisissa kerrottiin, että Suomessa ja maailmalla on pula kykenevistä yritysjohtajista. Nykyään haetaan pitkän kokemuksen sijaan monitaitureita. Ei millään viitsisi enää duuniin palata, vaikka minulta löytyvät molemmat ominaisuudet. Lisäksi avuihini luketuu myös veret seisauttava vaatimattomuus. Mutta kuten tulin sanoneeksi, pysyttäydyn eläkeläisenä. Yrittäkööt löytää jostain muualta.

  Eilen joku erikoisterrosimiasiantuntija kertoi, että riski (terroritekoon) on Suomessa mahdollinen. Minusta hän harjoitti tautologiaa. Tuo lausehan tarkoittaa, että mahdollisuus negatiiviseen lopputulokseen (terrorismin suhteen) on Suomessa mahdollinen. Toisaalta; jos mahdollisuus on mahdollinen, on hyvinkin mahdollista, että ettei se ole mahdoton.

  Trump on ollut virassa pian sata päivää. Hän luonnehtii itseään USA:n lähihistorian tehokkaimmaksi presidentiksi. Totta. Mikäli tehokkuutta mitataan valtioiden, kansojen, kansanryhmien, järjestöjen sekä lehdistön kanssa käytyyn sanasotaan ja näitten suututtamiseen.

  Kello kolkuttelee kahdeksaa, pitää lähteä asioille. Kaupunkiin. Hakemaan Levykauppa Äx:stä Tuomari Nurmion "Dumarillumarei". Muun muassa.

  Nythän kello on jo 14:06. Paljon on ehtinyt tapahtua sen jälkeen, kun Lahteen lähdin köröttelemään. Kun palasin kaupungista, kertoi Hilppa, että pesukone vetelee viimeisiään. Hetki pohdittiin, päätettiin, että sitä ei enää kannata korjauttaa, kohta kymmenvuotiasta palvelijaa. Niinpä syötiin pikaisesti, lähdettiin Launeelle Poweriin. Siellä kun on tutut myyjät, entiset Expertin kaverit. Niin siinä sitten kävi, että sopimukseen päästiin. Myymälässä esitteillä ollut AEG lunastettiin, kotiin tuotuna ja asennettuna, vanhan pois vienti kuuluu kauppaan. Reilu 150 € ohjehintoja halvemmalla saatiin. No, ohjehinnat ovat ohjehintoja. Mutta käsittääkseni hyvä, Hilpan kriteerit täyttävä kone saatiin ihan tolkuilla ehdoilla. Pesukone on sellainen tarvekalu, ettei sen kanssa ole syytä pelleillä. Ei kalleinta ostettu, eikä halvinta. Parempaan keskiluokkaan päädyttiin. Jospa seuraavat 10 vuotta jaksaisi pyörittää.
  Samalla selvisi, että Anttolaan lähdetään aikaisintaan ensi keskiviikkona. Uusi pyykkäri nimittäin tuodaan meille tiistaina. Tokko enemmin jäitten vuoksi oltaisi saareen päästykkään. Toivottavasti silloin onnistuu. Keskiviikko sopii muutenkin mainiosti; saadaan uusi tv-lehti mukaan!
  Varmaan reilu viikko, 8 - 9 päivää, Avokkaassa viivytään. Saadaan kesäkauteen valmistavat pakolliset, valinnaiset ja vapaaehtoiset toimet tehtyä. Äiti-Elinakin lähtee Anttolaan, Tainan ja Hanelin huusholliin. Pääsee vähän liikkumaan, saamaan vaihtelua elämäänsä. Hyvä niin.

  Kun pesukonekaupoilta palattiin, lähdettiin tekemään pienehkö päiväkävely. Hilppa oli ensimmäistä kertaa sunnuntain jälkeen liikkeellä. Kunto alkaa siis hiljalleen kohentua. Pientä rohinaa ja hengästymistä vielä oli, mutta voitettu alkaa olla tauti.
  Muutamalla lämpimän puolen pientareella oli valtava määrä leskenlehtiä. Joten ensimminen kevätkimppu maljakkoon.


  Melkein kesältä tuntui kävellä kahdeksan asteen lämmössä, puolittaisessa auringonpaisteessa. Vappuaattona vissiin satelee, mutta sitten näyttäisi ennuste lupaavan parempaa. Toivotaan ja uskotaan.

 Kun joutuisia ollaan, ehdittiin vielä katsoa Areenalta toinen osa islantilaisesta sarjasta "Case". On koko kausi jo sieltä katsottavissa. Hyvä meille. Voidaan katsoa nopeampaan tahtiin, joten saatetaan muistaa, mitä edellisessä jaksossa tapahtui. Paino sanalla "saatetaan". Samoin varmaan menetellään "Medicit, Firenzen valtiaat"-sarjan kohdalla.

  Taidan panna pisteen tälle kirjoitukselle, vetäytyä sohvalle Samuel Björk'in "Yölintu"-kirjan pariin. Joten Valpurin odotusta. Älkäätten tankatko liikaa, jotta jaksatte vielä marssia marssia, brunssia nauttia. Piste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti