sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

TULOSILTA

  Onko tulosilta ilta, jolloin odotellaan vaalituloksia? Vai onko tulosilta silta, minkä yli ajettiin, kun Anttolasta kotiin tultiin? Siis Västäräkin silta, Väätämön silta, Kirkonvarkauden silta, Vihantasalmen silta tai Tähtiniemen silta. Vastaan itse itseni esittämään kysymykseen. On se. Mutta koska kaikki nuo sillat on jo ylitetty, olkoon tämä ilta tulosilta. Sillä kuulostaisi hassulta, jos tämä ilta olisi tulosilta. No jaa, ihan samaltahan ne kirjoitettuna näyttävät. Mutta lausukaapa "tulosilta" ja "tulosilta", niin huomaatte eron. Jos ette huomaa, kannattaa anella yksityisopetusta logopedian parissa työkseen ahertavalta Annalta.

  On tämä päivä muutakin, kuin vaalipäivä. Tänään on palmusunnuntai, Mikael Agricolan päivä, sekä Eliaksen, Eeliksen ja Eelin nimipäivä. Ja tietysti virpojien luvattu päivä. Ainakin ne.
  Vaaleihin valmistauduttiin äänestämällä ennakkoon, palmusunnuntaihin ei olla valmistauduttu lainkaan, ei myöskään Eliaksen, Eeliksen ja Eelin juhlintaa. Virpojiin valmistauduttiin siten, että kun kun käväisin Lidlissä, ostin pussillisen suklaamunia (1,15 € viikonlopputarjouksessa). Iltapäivällä soikin ovikello. Hilppa avaamaan uksea, minä, sallittakoon sanonta, munapussia. Mutta, mutta.... sielllä olikin kaksi varttuneen ikäistä miestä tarjoamassa lehtistä, mistä heidän mukaansa  selviää, kuinka ihanaa elämä saattaa olla. Hilppa kieltäytyi kohteliaasti. Jos olisin ollut ovella, olisin kysynyt, miksi vieraat epäilevät, ettei meidän elämämme ole ihanaa? Onneksi en ollut ovella.

  Vielä vähän Avokkaan reissusta. Eilen oli kaikkein aurinkoisin päivä koko viikkoon. Varsinkin aamu oli upea. Lähdettiin lenkille kohta kahdeksan jälkeen. Pikku pakkanen, pilvetön taivas, vieno länsituuli. Kaunista, kaunista.....

    ....vai mitä?

  
  Tuollainen jääpaasi löytyi saaren itärannalta.

Minä sen päälle kipuamaan, kiertotietä, koska en ole enää nuori.


  Siitä päältä sitten aamujulistuksen päästin ilmoille. Siitä kuvan olen jo seinälleni tällännyt. Kalliolta oli hyvä napsia kuvia kuvaajasta.


  Iltapäivällä, vaikka aurinko paisteli, oli kuitenkin melko koleaa, tuuleskeli. Ei kovin vähissä vaatteissa ollut asiaa tepastelemaan. 

  Aamulla lähdettiin heti, kun kahvit oli hörpitty, pakolliset toimet suoritettu. Kymmenen korvissa oltiin jo kotona. Lumisade alkoi heti autolle päästyämme, Sateli, väliin sakeastikin. Komisenkymmentä kilsaa Mikkelin jälkeen sade lakkasi, loppumatkasta jo paisteli.

  Kotona oli kaikki reilassa. Postilaatikkokin oli saanut mahtumaan sisuksiinsa viikon suoramainokset ja muut ilmaisjakelut, nippa nappa.

  Huomenna auton-, ja pyykinpesua, renkaan vaihtoa, omia sekä Elinan kauppa-asioita, kirjastoa. Eli paluu Hollolan alkaa tehtäväntäyteisesti. Vaan toki ne vähenevät. Tehtävät. Päivittäiset.
  Kirjastosta haen sinne saapuneiksi ilmoitetut varaukseni: kaksi albumia, Wilcon "Schmilco", sekä Billy Braggin "Must I Paint You a Picture?" Kirjoja on palautettavaksi, uusia pitää etsiä.
  Tilasi muuten Levykauppa X:stä loppukuusta julkaistavan Tuomari Nurmion levyn "Dumarillumarei". Odotan innolla.
  
  Nyt lopetan, siirryn olkkariin katsomaan ennen aikojaan lähetettävää "Presidenttiä". Alkaa kyllästyttää koko sarja, mutta kun on leikkiin lähtenyt, niin leikki kestettäköön. Sen jälkeen takaisin "studioon" tuijottamaan Tulosiltaa. Siirryn, koska Hilppa tanssii tähtien kanssa. 
  Saa nähdä, riittääkö mielenkiinto kovin pitkälle iltaa seuraamaan. Toisaalta, siltaa ei pääse vielä katsomaan. Neljäs kausi nähdään muistaakseni joskus vuoden lopulla. Eiku ensi tammikuussa, tarkistin.

Vielä yksi kuva Luonterilta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti