perjantai 21. huhtikuuta 2017

PERJANTAIN MIETOKSIA JA AATELMIA

  Pitäisikö alkaa sorvaamaan eva-uudistusta. Eli ulkoistaa eduskunta ja valtioneuvosto. Kilpailutus käyntiin. Hyviä edustajia ja tarmokkaita ministereitä välittäviä firmoja ilmestyisi tarjouskilpailuun hetkessä. Sote-uudistus parantaa asioita. Mites eva? Eivät kai ainakaan huonommiksi muuttuisi.

  Miksi ihminen on antropomorfisti? Koiralle pitää laittaa huivia ja takkia, aasille olkihattua? Miksi pitää nauraa persettään repien, jos joku eläin muistuttaa ulkonäöltään, ilmeiltään, eleiltään tai käytökseltään ihmistä? Miksi puhella toverillisesti autolleen, mairitella yskivää ruohonleikkuria, taputella perämoottoria, kun se on vienyt perille? Miksi kehittää roboteista ihmisenkaltaista?  Sarjakuvat ovat usein antropomorfistaneet eläimet tai koneet.


  Miten on eläinten laita? Hekotteleeko polle hevosnaamaiselle? Onko raskaansarjan painija myskihärän mielestä naurettavasti hänen näköisensä? Onko silmälasipäinen viisas mies pöllön mielestä pöllö? Mistäpä minä tietäisin.
  Kai tuo ihmisenkaltaisuuden hakeminen on lajillamme sisäänrakennettu. Minullakin se on, mutta en koskaan Doris-, tai Helmi-vainaalle aurinkolaseja ja kaulahuivia laittanut. Pelastusliivit kyllä.


  Termodynamiikassa kriittinen piste on se piste faasidiagrammissa, jossa neste-kaasu-tasapainokäyrä loppuu. Mutta mitä tapahtuu, kun ihmiskunnan tyhmyys saavuttaa kriittisen pisteen? Uskon, että rajoja kolkutellaan. Toivottavasti empiiriset havainnot moisesta jäävät toteutumatta.

  Ranskassa tapahtui taas isku. Ällistyttävän sopivasti juuri ennen vaaleja, viimeisen vaaliväittelyn aikaan. Saattaa olla, että joku ehdokas hyötyy valitettavasta tapahtumasta, valitettavasti.

  Aika kuluu, aiheuttaa ihmisissä muutoksia. Omalla kohdallani olen huomannut, että mitä vähemmän kaverini nykyään tykkäävät postauksistani, sitä tyytyväisempi olen itseeni.
  Kaverini voivat olla peukuttamatta ainakin seuraavista syistä:
  -he eivät ymmärrä, mikä on mahdollista
  -he eivät uskalla, mikä on säälittävää
  -he eivät viitsi, he ovat laiskuutta
  -he eivät todellakaan tykkää, mikä on todennäköistä
  Mitä yllä luetellun perusteella voidaan päätellä kaveripiiristäni? En osaa sanoa, mutta samaa voi päätellä minusta, sillä "kerro minulle, kenen kanssa heilut, niin kerron sinulle, millainen olet". Ei tuo kuitenkaan aivan täysin pidä paikkaansa. Sanottakoon minusta mitä vaan, niin laiska en ole.
  Miksi olen tyytyväinen, jos tykkäykset ovat niukkoja. Se merkitsee kaveripiirini korkeaa tasoa. En minäkään omille jutuilleni peukkua näyttäisi.

  Sunnuntaina alkaa Kutosella kolmiosainen minisarja "Lapsuuden loppu". Hieman skeptisesti suhtaudun tekijöiden onnistumiseen Arthur C. Clarke'n hienon teoksen kuvauksessa. Toisaalta odotan innolla. Antaa ylivaltiaiden saapua!


  Lyhyestä virsi kaunis; me lähdetää kolmeen lähikauppaa, Lidliin, Tokmanniin ja K-Supermarkettiin. Mitäs muita kauppoja ihminen muka edes tarvitsee? Jos nyt ei Alkoa, silloin tällöin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti