keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

UUTISPIMENNOTON

  Ei olla uutispimennossa meillä Hollolassa. Aamuisin YLE:n aamu-tv:n uutisia puolen tunnin välein, Iltapäivän lopuksi putkeen saamenkieliset, venäjänkieliset, viittomakieliset, suomenkieliset ja alueelliset uutiset, kaikki 25 minuutissa. Joskus maikkarin seiskan uutiset, 20:30 YLE:n pääuutiset. Puhumattakaan verkon kautta välittyvistä uutisista. Tieto on valtaa(massa).

  Eilisen puhutuin, jaetuin, ruodituin oli juhlarahan kuva. Sen (juhlarahan) elämä loppui, ennen kuin ehti alkaakaan. Valtionvarainministeriö veti kertaalleen hyväksymänsä kolikon pois. Kannatas ajatella ensteks, tutkia, mitä hyväksyy.

  Illalla hallitus julkaisi puoliväliriihen sadon. Aika paljon olkia, vähän jyviä. Liekö kohta panatava petäjäistä sekaan?
  Kolme ministeriä tulee tiemmä lisää. "Mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa", sanoo vanha kansa. Tiijä häntä. Sopaksi on homma pyrkinyt menemään vähemmilläkin ministereillä.

  USA on lopettanut rahoituksensa YK:n väestörahastolle UNFPAlle. Se tietää kymmenien tuhansien odottavien äitien synnytysten vaarantumista, tuhansia raskauden ja ynnytykseen aikana kuolleita ja satojatuhansia vaarallisa abortteja. Trump perustellee päätöstä sillä, että UNFPA tukee pakkoabortteja ja -sterilisaatioita Kiinassa. Mistähän hatusta Donald tuokin vetäisi? Ei kovin uskottavaa. Luulisi Trumpin olevan iloinen ja kannattavan järjestöä, mikä rajoittaa kiinalaisten määrän kasvua. Tosin ei UNFPA niin toimi. Mutta selitys ontuu, sano Erkki ennen.

  Tappara taitaa höyhentää Kalpan. Vaikka asialla ei kovin suurta merkitystä minulle ole, olisin iloisempi Kuopion menestyksestä. No, parempi voittakoon.

  Uutiskatsaus oli siinä. Aamulla tein lenkkini, kuinka ollakaan, räntäsateessa. Nyt, kun kello on 8:09, raottautuu pilviverho, ainakin hetkeksi. Huomenna pitää pyytää Hanelilta jääraportti. Luulen ennusteen olevan sen kaltainen, että vapun jälkeen on vasta asiaa veneilemään. Ehkä selkävedet aukenevat aiemmin, mutta pohjoiseen aukeava Potinlahti on aina kauemmin jäässä. Tietysti voidaan jättää auto Hanelille, mennä molemmat veneellä saareen. Kovasti polttelee jo. Mutta malttia. Perjantaina pitää asia kuitenkin ratkaista. Eli lähdetään joko lauantaina, tai sitten tiistaina. Uskon, että  viimeistään tiistaina on reitti selvä.

  Katsoin eilen tallenteelta sunnuntaina alkaneen minisarjan "Lapsuuden loppu" ensimmäisen jakson. Mukaeltu oli kirjaa. Ja jos ei sitä ole lukenut, voi olla vaikeaa pysyä kärryillä. Tai ehkä se on tarkoituskin. Mutta katselihan tuon, ihan kunnioituksesta alkuperäistä kohtaan.
  Kerrotaan, että Stanley Kubric ja Arthur C. Clarke olisivat ensin olleet kahden vaiheilla, mutta valinneet lopulta teoksen "2001:Avaruusseikkailu "  filmattavaksi "Lapsuuden lopun" sijaan. Loistava elokuva tulikin. Olisipa mestari tehnyt vielä toisenkin Clarken! Kubric olisi osannut ottaa oleellisen esiin, luulen.

 Tv:ssa kuluu alkavan "Aamutohtori". Alkakoot. Tai ei alakkaan, meillä. Sillä rouva sulki toosan. 

  Koska ilma näyttää kelvolliselta, lähden pyörällä Lidliin. Jotta ei tuntuisi turhalta ottaa fillaria varastosta parin kilsan pyrähdystä varten, kierrän vaikka Soramäen kautta.
  Hilpan flunssa jyllää vielä, parempi olla sisätiloissa. Jotta kunto on kohdallaan, kun Anttolaan lähdön hetki koittaa.

  Alan siis sukeutua lenkkiasuun. Kauppalappu on valmiina, lompakko taskuun, kypärä päähän, menoksi.

Jos veden pinta peilaa kuvasi tällaiseksi, onko vika vedessä, kamerassa, vaiko kuvattavassa. Tähän kiperään ongelmaan pureudun taas ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti