keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

SEALED WITH A ASS

Hyvä Lukija!

  Olen kohdistanut tämän kirjeen eräille ihmistyypeille. Toivottavasti et tunnista itseäsi joukosta.

  Sinulle muukalaiskammoinen; muista, ettet omista koko planeettaa; tiedosta, ettei maailma parane rajoja sulkemalla, vaan rajoja avaamalla; meitä kaikkia tarvitaan!
  Sinulle militaristi; muista, ettet pysty valtaamaan koko planeetta; tiedosta, etteivät sodat lopu sotimalla; auroja tarvitaan!
  Sinulle saastuttaja; muista, että meillä on (vielä) vain yksi planeetta; tiedosta, että kun sen päälle paskantaa, se siitä paskasta ei nouse orasta.
   Sinulle kerskakuluttaja; muista, että tämän vuotinen tuottokyky on jo ylitetty; tiedosta, että hyödynnät alati pienenevää tulevaisuutta.
  Sinulle nousukas; muista, ettet omista koko kaupunki; leiju alas todellisuuteen huomaamaan, että elämää voi olla ilman rahaa ja mammonaa.
  Sinulle katkera; muista, ettei katkeruudella ole hintaa; tiedosta, ettei kostolla voi katkeruutta häivyttää; huomaa, että katkeruus kumpuaa sinusta, ei sen aiheuttajasta.
  Sinulle, joka asetat rajoja; muista, että ensin sinun on löydettävä rajat itsellesi; sitten sinun tulee ymmärtää mahdollisten alaistesi rajat; aseta vasta tämän jälkeen konkreettiset rajat, mikäli ne vielä tarpeelliset.
  Sinulle, moraalipuoskari ja etiikkakuraattori, joka tämän kirjoitit; oilisko viisaampaa pitää turpasa kiinni?!; ei maailma vierihoidolla parane, maailma paranee oikean tiedon avulla.

  Tuus Peppe

  Lopetan kirjeeni tähän, koska en onnistunut luomaan paatosta ja eetosta, ainoastaa pari aatosta. Siirtykäämme arkisempiin aiheisiin.
 
  Perjantaina Ranska-Romania. Siitä alkaa kuukauden rupeama. Joudun venyttämään tottumuksiani, eli valvomaan puolille öin. Mutta on sen arvoista, uskon.
 Häpeäkseni myönnän, etten ole lainkaan perehtynyt ennakkoarvioihin ja veikkauksiin. En siis tiedä, miltä joukkueelta odotetaan paljon, millä on ylivertisia pelaajia? Onko hallitseva mestari Espanja taas ykkönen? Vai nappaako pokaalinen kahden vuoden takainen maailmanmestari Saksa?
  Nuo kaksi ovat omissa voittajamietteissäni korkealla sijalla. Vai pärjäävätkö kestosuosikkini Ranska ja Portugali? Ponnistaako pieni Kroatia korkealle? Tuleeko Englannille kauan kaivattua menestystä? Mitä tekevät Venäjä ja ikuinen menestyjä Italia?
  10. heinäkuuta asia tiedetään. Mustin silmänalusin, vapisevana univajeen puoliksi nujertamana ihmisrauniona, avioeron partaalle ajautuneena hylkiönä, voittajalle hurrataan, kukaties tappiota murehditaan.

  Kunnon penkkiurheilijalla on sitten vajaa kuukausi toipua "jet lag'ista" pesäpallosarjojen, mölkkykoitosten, kyykkäkarnevaalien ja suunnistuskisojen keralla Rion olympialaisiin. Omalla kohdallani tulevat valvomiset jäämään vähiin. Tilanteen mukaan voi olla, että jonkun yön valvon, ehkä en.

  Lauantaina kodin tomut karistellaan. Elinakin on tulossa Piskolaan oleilemaan. Hänelle tulee sinne tuttuja tueksi ja turvaksi. Siitä olen heille kiitollinen. Lääkärikäyntejä äidille sattuu kesäkuulle kaksi. Minä tai Markku, Piskolan "renkituvan" satunnainen valtias, hänet niihin kuljetamme. Pitäähän kotona muutenkin kerran-pari kuukauden aikana poiketa; ruohoa leikkaamassa ja kalsareita pyykkäämässä.

  Hienojen ilmojen kunniaksi alapihalänttimme violettia ilmettä:

      
              

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti