maanantai 27. kesäkuuta 2016

KÄRÄJÄPAIKAN MUUTOS

  Käräjäkivet saivat tänään uuden sijainnin. Ne olivat pihalla, kaivon takana. Päätin siirtää oikeuspaikan uuden nurmikon ylälaitaan, Hegulin sinne pyöttelemien, pihamyllerryksessä löytyneiden, kivien päälle. Siellä on Avokkaansaaren ylioikeuden hyvä kokoontua. Heti pistivät asiat käsittelyyn. Pääshamaani tutkii kuvassa kahden järvilaamannin kanssa parin tervavarkaudesta ja kärpässienihuuruissaan rettelöimisestä syytetyn tapausta.


  Kun tuijotin aamu-tv:ta, suuntautui katse ikkunan läpi yläaitan kattoon. Päätin, että nyt teen sen, mikä olisi pitänyt tehdä jo ennen näitä päiviä, nimittäin katon pesun. Siitä tietysti olisi tullut aikanaan turvekatto, mutta eivät kai oletetut ikävuodet niin pitkälle jatku.


  Sitä paitsi jo arkkitehti Saarinen meille tekussa turvekaton teossa opasti: "Ensin naplikoidaan änkyrä romiskon kylkeen." Siitä homma meille tietysti valkeni. Samoin, kuin koirankaulasalvos.
  Mutta minä hakemaan painepesuria, katuharjaa, vetämään vesiletkua rikospaikalle. Suurimmat jäkälät ja sammaleet katteesta irtosivat, vaikka halpa painepesuri aika tehoton onkin. Lupasin itselleni, että teen hommasta jokavuotisen, koska se ei siten kovikaan rasittava ole.


    Huomenna lähdetään aamusta Mikkeli-cityyn asioille. Haneli koukataan Piskolasta messiin. Velj'-Hanski on tänään hakemassa viime syksynä, vain muutaman vuoden ikäisenä, surullisesti menehtyneen Pimu-ajokoiran seuraajaa. Samasta kennelistä on tulossa jo etukäteen Hiluksi nimetty pentu. Kosolti parempaa lykkyä sille toivotaan täältä saaresta käsin.

  Viimeinen lomaviikko lähti käyntiin. Äkkiä menee aika. Jos olisin lomalla, alkaisi jo nupissa korventaa. Korventaa, vaikk'en lomalla olekkaan.
  Lauantaina luultavasti Hollolaan palataan; Hilppa haluaa, että on yksi päivä aikaa toipua jetlagista. Ymmärrän!
  Minä palaan vanhoihin rutiineihin. Mihinkäs sitä muuhun. Vai alkaisiko jotain bisnestä puuhaamaan, kun kunto tuntuu ihan hyvältä? Toisaalta, en ole bisnestä nuorempanakaan liiemmin harrastanut, en edes kannabisnestä.

  Aika mielenkiintoiset matsit ovat jäljellä neljännsvälierissä: Italia-Espanja ja Englanti-Islanti.
Ensimmäisessä tippuu toinen liian aikaisessa vaiheessa. Vai väittääkö joku muuta? Voi joku tietysti todeta, että olis Espanja voittanu Kroatian, ni..... Turha jälkiviisautta harjoittaa. Pelattu on, miten on. Ja nyt poistuu liian hyvä joukkue.
  Jos Islanti tekee alkuyöstä ihmeen, Englannissa väistyy Brexit pääotsikoista takuuvarmasti, ainakin hetkeksi. Eipä sillä, väistyy se, vaikka Englanti voittaisikin.
  Belgia intoutui maalin tekoon Unkarin puolustuksen kustannuksella. Ei maaleista kuitenkaan Kiralyn verkkareita voi syyttää. Wales on seuraavana Belgian esteenä tiellä kohti loppuottelua. Luulen sen raivautuvan tiukan koitoksen jälkeen.
  Saksa tuntuu myös menevän vaikka mihin asti. En viitsi kaavioita kaivella. Mutta jos Saksa-Belgia on mahdollinen loppuotteluksi, menköön niin.

  Käväisin rannassa. Käräjöinti jatkuu, ei taida olla ihan yksiselkoinen tapaus. Vai olisiko jo uusi tapaus käsittelyssä? Ovat tuonne polulle asti kaikki pikkurikolliset saman näköisiä.


  Ei ole ilma yhtä hautova, kuin eilen. Reilut kahdetkympit kuitenkin. Taidan lähteä viehettä vapaan valitsemaan, kahvin päälle ulapalle ajelemaan. Jollei asia käräjäkivillä muutu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti