sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

SADE, TUULI JA KISAT JATKUVAT

  Viimeisen kierroksen pelit alkavat alkusarjassa. Paljon on vielä auki. Mm. Portugali voi tippua, Islanti voi päästä pudotusvaiheeseen. Kaikkia pelejä en ole alusta loppuun täydellä huomiolla katsonut. Jokaista vähän kuitenkin. En lähde veikkailemaan tulevaa. Ei mikään joukkue ole aivan hirveää vaikutusta tehnyt. Ranska, Espanja ja Italia ovat tietysti hoitaneet leiviskänsä. Eiköhän noista ainakin yksi ole loppuottelussa.

  Eilen käytiin tosiaan äiti-Elinan ysinelosilla. Ihan pirtsakassa kunnossa hän oli. On tainnut saada hieman lihaakin luidensa ympärille Irman ja Markun hoidossa. Tuuli oli eilen, yölläkin, puuskissa melko kovaa. Onnistuimme Piskolassa käymään siedettävissä olosuhteissa, niin sateen, kuin tuulenkin osalta.
  Kelin pitää olla aika kurja, ennen kuin autolla Piskolaan lähden; maamatkaa tullee rapiat 20, veneellä viitisen kilsaa. Ja veneeseen on hypättävä joka tapauksessa autolle päästäkseen.

  Ilmat näyttäisivät vähän korjautuvan. Ei kovin lämpimäksi äidy, pariin kymppiin kuitenkin. Eikä joka päivä satele. Juhannusaatosta näyttäisi tulevan sen kaltainen, että Hanelin luo kokolle mennään, itikoiden ruoaksi.

  Pitäisi lainata Hanelilta peräkärriä, vähän tarvikkeita lähteä saareen hankkimaan. Mutta en tiedä, viitsitäänkö. Torstaina lähdettään käymään Lahdessa/Hollolassa; Elinalla on hammaslääkäri puolilta päivin. Ajatuksena on hakea äiti kahdeksan maissa, ajaa meille jotakin syömään. Sitten vien hänet keskustaan (Lahden) lääkäriin, käyn katsomassa postit Saimaankadulla, vähän kaupoissa. Lääkärin jälkeen kotiin kahville, Lidl'iin, Hilpan pesemät kosteat pyykit Ikean kassiin, takaisin Anttolaan.

  Juhanneksen jälkeen onkin enää viikko lomaa jäljellä. Tuon aittatien liuskekivet kun saisi hommattua, paikoilleen laiteltua, ehkä vähin vesoskeltua. Iiriksen leikkimökki jää loppukesän alennuksista hankittavaksi, näin päätin.

  On pakko tunnustaa, että Hilpan ikiaikainen tuuri lomasäiden suhteen on nyt hieman pettänyt. Joskus niinkin. Nöyrä anteeksipyyntö kaikille niille, jotka uskoivat hehkutustani keäkuun lomailmojen parahultaisuudesta. Toisaalta, mitäs menitte uskomaan!

Kukkapenkit kukoistavat....


 ....kasvulavoissa retiisit rehottaa...


....salaatti odottaa harventamista....


....ja pari viinimarja-, ja yksi karvaiaspensas voivat hyvin.


  Vettä ovat saaneet. Hieman läpöä, varsinkin kasvulavat, kaipaisivat.

  Pellit leivin- ja kammarinuunista on saatu kiinni. Taidan lopetella, lukea hieman. Aika vähiin on jäänyt, lukeminen. Tallenteitakin on kertynyt katsottavaksi. Kaikki aikanaan. Illankahussa saunotaan, peliä alkuyöstä katsotaan. Eikö siinä yhden päivän toimintasuunnitelmaa riittävästi. Lisättynä grillimaisteri Peppen virtuoosimainen suoritus lounaaksi. Onneksi mahtuu aitassa grillailemaan.

Juuri, kun aioin laittaa tämän eteenpäin, näin silmäkulmasta jotain vilahtavan  takapihalla. Pupuhan se siellä, olisko käynyt harventamassa salaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti