keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

SAARISTON RUOPPAUS & .....

  Muutimme suunnitelmia. Ajatuksena oli lähteä huomenna aamulla viemään Elinaa hammastohtoriin, tulla saman tien takaisin. Päätimme kuitenkin lähteä jo tänään; äidillä ovat aamut välillä vähän vaikeita, olo voi olla huono. Haemme hänet joskus ennen kuutta. Ehdimme mekin rauhassa käydä huomenna eväät juhannukseksi, minä leikata nurmikon. Kun Elina yhden maissa vapautuu piinapenkistä, sörnäytämme baanalle lisäämään osaltamme juhannusruuhkaa.

  Saariston ruoppaus & mökkihuolto suoritti tänä aamuna ensitoimikseen laiturirannalta pohjalle vajonneiden lehtien ja risujen poiston. Työvälineenä käytettiin rautaharavaa, työasuna kahluuhousuja. Onneksi niillä tuli vielä reikä veteen.


  Sitten SR&M:n huoltomies vaihtoi orjan kaavun timpurimalliin, ja teki valmiiksi talon takasivulla viime kesänä materiaalin loppumisen vuoksi kesken jääneen "sokkelilevyn" kiinnityksen.
  SR&M on ollut meille tarpeellinen yhteistyökumppani. Se hoitaa mm. polttopuuhommat, nurmenleikkuut, kunnossapitotyöt, venekuljetukset, haravoinnit, vesomiset ja, kuten nimikin kertoo, ruoppaukset. Voin suositella. Vaikka valitettavasti muut apua tarvitsevat joutuvat nuolemaan näppejään; firma on solminut monivuotisen, muut työnantajat pois sulkevan, sopimuksen kanssamme. Pienimuotoisia poikkeuksia on kuitenkin katsottu läpi sormien, ja niin katsotaan edelleenkin.


  Venevajan kohdalle kaislikkoon, Ilotin puoleisessa niemessä olevan alkuperäiskasvuston ja sieltä viitisentoista vuotta sitten laiturin viereen siirretyn väliin, ilmestyi pari kesää sitten uusi pehko kurjenmiekkaa. Nyt hän kukkii komeasti. Liekö ilostunut siitä, että Iiris ristittiin lähes hänen kaimakseen!


  Sain siis kymmeneen mennessä tehtyä nuo muutamat työt. Kirjoitan hetken. Iltapäivän taidan vetää lonkkaa, auringossa, mikäli se jaksaa paistaa. Viiden maissa jos kävisi uimassa, olisi pirteämpi ajella Hollolaan. Pintavesi nimittäin lämpeni eilisen aikana monta astetta. Joutuisi Iiriskin nöyrtymään; ei ole enää "viish ashtetta", on parikymmentä! Eli taitaa se kesä taas tulla. Ei ihan huonoa ole jussiksi lupeissa, ensi viikolla vielä lämpimämpää.
  Vähän on viimeisen lomaviikon suunnitelmat auki. Painetaan mielialan mukaan, ilman suurempia "pläänejä", "prisiippinä", siten, että kun on "momentum", niin antaa mennä. Eihän Don Tami tyhmä mies ole, eihän?!?!

  Nyt syödään eilisillaksi Hilpan loihtimaa nakkikeittoa. Juhannuksen tunnelmaan valmistaudutaan ennen Hollolaan lähtöä grillimakkaroilla. Tämä johtuu siitä, että jääkaappi alkaa olla aika tyhjä. Mutta grillimakkara on ihan hyvä eväs, varsinkin grillattuna. Ja riittävän harvoin syötynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti