maanantai 13. kesäkuuta 2016

VIIKKO ALKAA

  Tuulisena alkoi viikko 24. Uhmasimme luonnonvoimia, lähdimme veneellä kirkolle kauppaan. Iiris on nyt, uransa alussa, navigoinut Anttolan satamaan. Mielessä siintelevät seuraaviksi Hyväntoivonniemi ja Kap Horn.


  Aika rytkytystä oli Luonterilla ja Harviolla, vaahtopäitä vyörytteli. Onnellisesti, ainoastaan takatuhdolla vieressäni istunut Hilppa pärskeiden kastelemana, takaisin saavuttiin. Itse amiraali ei kastunut, kun oli tuulilasin takana. Raskaan velvollisuuden suoma etuoikeus. 

   Nyt Hilppa ja Anna kokkailevat lohikeittoa, Joni ja Iiris ovat hiekkalaatikolla, minä koneella.
  Aamulla otin jo puolentoista tunnin session viimeisten sitkaiden haapapöllien kanssa. Niitä sai peittää tosissaan, mutta pinossa ovat. Nyt on tämänkertaista klapisavottaa jäljellä enää ison haavan oksia ja latvus. Moottorisahahommaa vähän, niin tupapuiksi ne muuttuvat.

  Kun keitot on popsittu, Iiris (ja muutkin) päiväunet ottaneet, lähdetään laavulle eväsretkelle. Palaan asiaan asian tultua asioitua. Mutta sillä välin runoilen minkä mitäkin.

  Jenkeissä taas surullinen välikohtaus. "Kunpa keino joku ois, millä noita estää vois!" Tekijä kai ollut tarkkailussa ja listoilla, mutta niin vain pääsi riehumaan. Ei kaikkia sekopäitä, aivopestyjä fanaatikkoja, mielensä tasapainon menettäneitä, tai ihan vaan huvikseen ammuskelevia voida etukäteen kiinni ottaa, mutta olisiko vähän tiukemmilla aselaeilla edes jotain vaikutusta?

  Puolueissa tehtiin valintoja. Sitten odotellaan vaaleja, joissa ihmiset valitsevat puolueita. Ja kohta tehdään puolueissa taas valintoja, ennen kuin kansalaiset valitsevat puolueita. Muuttuuko mikään?
Puolueet pysyy, ihmiset muuttuu, mielipiteet muuttuu, ihmiset pysyy. Elämä jatkuu, politiikka jatkuu. Lamoja tulee, lamoja menee, konsteja sorvataan, etuja tallataan. Kaikki muuttuu aina, enemmän tai vähemmän. Joskus tuntuu, että parempi olisi, jos vähemmän.

  Jalkapallo kulkee kulkuaan. Ei yllätyksiä vielä. Isot porskuttaa, pienemmät taistelee, kannattajat kahinoi. Maailman paras peli tuottaa kuumia tunteita. Kaikella on varjopuolensa. Ja onko järkee matkustaa kisoihin viettämään aikaa silmät mustina paikallisessa putkassa? Eikä itse pelistä välttämättä muista mitään, jos sinne asti edes pääsi? Kyllä sotien ja terroismin täyttämässä maailmassa tultaisiin toimeen ilman huligaanejakin. Samaten, kuin huliganismin täyttämässä maailmassa ilman sotia ja terrorismia, jos niikseen tulee.
  Itse peleistä vielä. Se ainakin on hyvä, ettei yhtään 0-0 peliä ole tähän mennessä nähty. Tänään mielestäni kaikki matsit mielenkiintoisia; mikä Espanjan kunto?; pärjääkö Ruotsi?; illan lopuksi kohokohta Belgia-Italia. Jos jaksaisi tänään koko ottelun katsoa.

  Kipasin muuten nuuskimassa kanttarellitilannetta. Pieniä alkuja on jonkin verran tulossa. Vettä ne näyttäisivät yhä kaipaavan. Mutta hyvät on merkit ennätyksen lyömiseen. Voimassa oleva: Rellukkakastike juhannuspäivänä. Taitaa siirtyä historian lehdille.

  Nyt on lohisoppaa syöty. Suun mukasta oli, vaikka tämänkertainen pääkokki Anna harmitteli, kun laakerinlehti puuttui.

  Sellaset on suunnitelmat, että keskiviikkona Tiilikaiset lähtevät kohti kotiaan. Me myös, joko keskiviikkona tai torstaina, piipahletaan Hollolassa; nurmen leikkuu, pyykinpesu. Yö ollaan, sitten takaisin.
  Muutamia budjetoituja hommia juhannuksenalusviikolle on. Pitäis hakea liuskekivä lasiverannan päätyyn yläaitan polulle. Joku päivä Elina, Irma ja Markku on tulossa käväisemään. Ja torstaina, aatonaattona, pitää äiti käyttää Lahdessa hammaslääkärissä. Kun jussi on takana, on enää viikko lomaa jäljellä. Räsäset tulee ehkä pariksi päiväksi saareen. Rohusen Markku jos lomansa Puumalassa aloitaa, olisi mukava tavata. Joo, aika rientää, äkkiä kuluu, aika. Tosin Hanhiniemen Pauli on todennut: "Ei vuodet kulu, ne kuluttaa". Totta sekin, pakko myöntää.

  Lopetan toviksi, jos muutamaksikin. Jatkan, kun ollaan laavulla käyty, Espanja- Tsekki-tunnelmissa.

  Jep, peli alkaa, laavulla käyty. Maisemat oli hienot, kuten ennenkin....


....Iiris sai evästä maruun....


...ja jaksoi sitten lähteä ihmettelemään korkeutta....


  Että sellanen reissu. Ja kun tuossa ylempänä spekuloin kanttarellisatoa, niin heti löytyi pari koivutattia. Ja puhtaita. Pieni soossi tehdään. 


  Nyt alan keskittyä peliin. En omaani, vaan Espanjan ja Tsekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti