lauantai 25. kesäkuuta 2016

SUVIHIRSI

  Olen rustaillut näitä juttuja kohta neljä vuotta. Olen kirjoittanut kotona. Olen kirjoittanut kahviloissa. Olen kirjoittanut Avokkaassa, niin tuvassa, kuin verannallakin. Jotenkin asiat ovat kulkeneet siten, että nyt on ensimmäinen kerta, kun kirjoitan ulkona. Kirjoitan pihapöydän ääressä, yli kakskyt-asteisessa säässä. Kirjoitan auringonpaisteessa, itseni suojarasvalla voidelleena.

  Aamulla tuli nukuttua poikkeuksellisesti puoli kahdeksaan. Hilppa keitteli, myös poikkeuksellisesti, kahvia. Minä avasin tv:n kuullakseni uutisia, herätin läppärin päivittääkseni hukkuneiden ja muuten tapaturmaisesti menehtyneiden listan. Yht'äkkiä alkoi korviini kaikua jotain tapaan: "Raahe -13, Rauma -12, Föglö -10, Hamina -12". Minä, että mitä helevettiä, eikös äsken meillä ollut +18? Sitten tajusin, että merisää ja meriveden korkeudethan siellä olivat kyseessä. Hyvä niin, ei tarvihe olla pahoillaan rannikon asujamiston puolesta.

  Se. että aamulla nukutti, johtuu tietysti siitä, että kokkoreissulla vierähti aikaa. Kyljelleen tokenin vasta joskus puoli kahden korvilla. Eli suvihirsiä tuli vedeltyä kuutisen tiimaa.
  Kaikkiaan meitä immeisiä oli rantasaunalla kaksitoista, lisänä kolme koiraa. Kuvassa näistä osa maljaa nauttimassa.


Ilman kutsua ja pääsymaksusuoritusta lisäksi kaksi joutsenta osallistui tapahtumaan. He ovat molemmat alla olevassa otoksessa.


  Kokko roihahti puoli kymmenen jälkeen liekkeihin, paloi tunnin, toista. Sitä ällisteltiin, muutama malja kohotettiin, minkä mitäkin rupateltiin. Niin, ja haikumuikkuja napsittiin. Alla edessä Elina. Vieressä Hilppa puraisee juuri muikkua, ja Haneli osoittaa vihaisena: "Hei, tuo on jo ainakin kymmenes!"


  No, ei ne mujeet niin laskun päälle oikeasti olleet.
  Kun tuli hiipui, ja me aioittiin jo lähteä sörnäyttämään takaisin, pakotti Haneli vielä jäämään kuistille grillattua nauttimaan. Pakko kun oli, viivyttiin vielä makkaroiden ja yhden oluen verran. Muu sakki jäi istuksimaan, kun poistuttiin.


  Kävin vilkaisemassa mittaria: +26. Pakko lähteä sisälle jatkamaan. Hiki valuu silmiin, tekstiä ei meinaa nähdä, hiiren nuoli häviää tämän tästä.

  No niin, jo vain helpotti. Mukavat olivat kokkobileet. Onneksi ei luotsin tehtävien vuoksi tullut paljoa nautiskeltua. Tarjoilu pelasi kyllä. Niin, kuin aina siinä talossa.
  Hilppa yritti tempasta päivätirsat, eli suvihirret vetäistä. Pirtissä on kuitenkin myös aika kuuma, joten poistui, kai rannalle meni pötköttämään.

  Tänään on sitten taas totinen pelipäivä, kolme matsia. Aion katsoa. Viimeisenä tulee kiinnostavin (minusta), Kroatia-Portugali. Paljon on Ronaldon onnistumisen kontolla. Hienon maalin (se kantapäätsippi) äijä teki viime pelissä. Olen kylläkin kallistunut Kroatian kannalle, siis toiveissani.

  Huomiseksi povaillaan vielä lämpimämpää. Sehän sopii. Piskolan kesäporukka (Elina, Markku, Irma ja toissapäivänä saapunut miehensä Rauno, sekä heidän koiransa Vilma) tulevat päiväkahville. Potinlahteen autolla tulevat; turhan iso lasti veneellä hakea, vaikka keli hyvä olisi.

  Taidan lopetella, mennä uimaan, keittää kahvit, valmistautua peleihin. Loppukuvaksi Hanelin tytöt Anni ja Katriina, sekä serkkunsa Mari laiturilla viettämässä sinistä hetkeä. Mitä lienee tuijottelevat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti