tiistai 7. kesäkuuta 2016

AAMUSTA ILTAAN

  Aamurutiinien jälkeen aloittelin vaihteeksi puusouvia. Tunnin-pari uurastin. Mietin: "Kaikki loppuu aikanaan, pilkonta ei milloinkaan."


  Lopetin siihen paikkaan, lähdin ulapalle. Kuikat parveilivat, lokit liitelivät, kalasääkset olivat kotosalla, eikä joutsenillakaan mitään hätää ollut. Vilaukselta näin myös Neutri Norpan; ei ehtinyt kiireiltään kuvattavaksi. Etunimi elikolle tulee siitä, että en tiedä, kumpaa sukupuolta hän on.



  Nyt on syöty, Iiris on päiväunilla, Anna ja Hilppa komppaavat. Ilma on tosiaan kelvollinen, yli 20 alkuiltapäivästä. Siksi aioitaan lähteä veneilemään; mennään Piskolaan; Hanelin luo, ja vanhaan Piskolaan moikkamaan sinne eilen tulleita Elinaa, Markkua ja Irmaa.
  Kun tiesin heidän olevan tulossa, yritin illankahussa tavoitella. Ensin äitiä, ei vastausta. Sitten Markkua, yhteyttä ei valitettavasti saada. Sitten Hanelia, ei vastaa. Taas Elinaa, ei vastaa. Taas Markkua, ei saada yhteyttä. Lopulta sain Tainan kiinni. Häneltä kuulin, että porukka oli onnellisesti päässyt perille.
  Aamulla Markku soitti. Hänen puhelimessaan oli ollut joku häiriö. Elinan puhelin puolestaan kuuluu olevan kunnossa, minkä nyt vain Lahdessa, eteisen peilipöydällä. Ei siis ihme, ettei ehtinyt äiti vastaamaan!

  Kohta tyttönen Iiris, tytär Anna ja ei enää niin tyttö Hilppa heräävät. Kahvit nautitaan, vaikka perillä tiettävästi jäätelösellaiset odottamassa. Sitten keula kohti Piskolaa. Jatkan juttua palattuamme, jos sopii?

  No niin, reissu on tehty. Siellä oli kaikki kunnossa. Vankat kahvit hörpittiin. Raparperivarastoja täydennettiin, kun omat ovat kohta loppumassa. Isoja oli raparperit pihasaunan seinustalla, Iiristä pidemmät.
 

    Kusti ja minä saatiin hellehatut jäämistöstä. Ihan tarpeen, vaikkei aivan helle ollutkaan, mutta se on toinen juttu se.  


                                Katriina kiipesi omenapuuhun korkealle piiloon.


  Myötätuulessa sieltä kotiin usmuutettiin. Minä kastelin kasvulavat, grillasin makkarat, ensimmäiset tälle kesälle. Maistui Iirikselleki, ketsupin kanssa.

  Nyt lämpiää sauna. Äsken kävin puita lisäämässä, pian sinne pääsee.
  Haneli ajoi juuri ohi. On menossa yhden kaverin kanssa Lietvedelle kuhaa narraamaan. Jos monta saavat, voipi yöllä puhelin soida. Mikäs siinä, ei meilläkään suu tuohesta ole. Nimittäin häkään tapettu tuore kuha ei ole pöllömpi eväs!

  Minäpä käväsin saunassa. Nyt on kolme sukupolvea akkaväkeä samassa hommassa.
 
  Sen verran olen uutisita kuusalla, että vasemmistoliitto saa uuden puheenjohtajan. Eihän Paavossa mitään vikaa ole, mutta ehkä Anderssonin Li löytää uusia kujeita hieman alavireisesti kulkevan puolueen piristämiseksi. Toivon ainakin. Ja mikäli minulta kysytään, on nuoruus valttia, tässä tapauksessa eritoten. Jospa pöljät persuille äänensä antaneet duunarit pian alkaisivat ymmärtää paikkansa, kun Li pistää faktat tiskiin.
  SAK:ssa tapahtui niin ikään vallanvaihto: Lyly lähti, tuliko Kalhu? Vaikeeta sanoa, kun en miestä tunne.
  Eilen oli tapetilla Naton harjoitukset ja Soinin Vennään visiitti. Tänään kesämyrskystä kohistaan. Voi olla huomenna tupapäivä. Joni on tulossa torstaina. Toivottavasti loppuviikosta puovittuu. Näin sopuisaa miestä kun nolottaa solmuruoskan kanssa vävypoikaa sateessa puupinon ja liiterin väliä paimentaa.

  Iiris ja Anna tulivat saunasta. Kohta tyttö käy pötkölleen. Sitten vois katsoa päivän Emmerdalet, kietasta espressot.

  Näin tänään, tuumiskeli Peppe-pappa, vaihteeksi sapattikesähattu päässään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti