sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

UUTISVAPAAN VYÖHYKKEEN UUTISIA

  Vuorokausi tiällä oltu. Ei vielä yhtään uutislähetystä, ei tv:sta eikä radiosta, nähty/kuunneltu. Hyvin irtosi torttukin aamulla ilman lehteä. Pitää kai illalla yhdet ajankohtaistiedotukset muikuilla, ettei ihan tolkuttomaksi taannu.
  Sama ilmiö tapahtuu aina kun saareen tulee, samoin kuin muinoin Utsjoen reissuilla; kello tulee tarpeettomaksi, uutiset toisarvoisiksi, lehteä ei muista olleenkaan. Siis ollenkaan olleenkaan. Eli olkoon paha maailma omillaan, me ollaan kans.
  Sentään sääennusteita tulee netistä vikkuiltua. Viileetä lupailee. Tiistai kohtuullinen, sitten sateita ja vielä viileämpää.
 
  Iiriksellä oli eilen melko touhunräytteinen päivä. Samoin tänään aamusta alkaen. Siksi hän tempaisikin liki kolmen tunnin päiväunet. Nyt istuu potalla terhakkaan näköisenä.

  Voi olla, että loppupäivä kuluu tupatöissä, niin Iiriksellä, kuin meillä muillakin. Alkoi vähän ripsimään. Sen vuoksi lopetin puuhat, tulin kirjoittamaan.
  Illalla saunotaan, minä uin. Muista en mene takuuseen, melko viluisia kun ovat. Täytyyhän kesäkuussa uida, vähintään saunasta. Pojankloppina piti aina rantasaunan lämmitysreissulla hyökätä järveen heti, kun sai tulet kiukaan alle tehtyä. Vaikka vesi olisi ollut miten kylmää. Siellä molskittiin niin kauan, että huulet tuli sinisiksi, hyvä ettei koko jätkä. Lopulta saunaan vapisemaan, olihan siellä jo + 40 astetta! En ihan siihen leikkiin näille vuosin lähde.

  Iiris sai tehtävänä tehtyä, pääsi meidän kanssa nauttimaan välipalaksi raparperikiisseliä jogurtin kera. Njam. Tytön ruokalappu jäi eilen lakkiaisiin. Väliaikainen ratkaisu on essu. Kyllä hätä keinot keksii.


  Tyttöhän tykkäsi! Hyvä, että meidän raparperiviljemä kukoistaa!

  Hämärää on pirtissä, pienet ikkunat, taivas pilvessä. Ihan sähkövaloa pitää polttaa. Muuten saattaisi "kirotusvirheiden" määrä olla kääntäen verrannollinen lukijoiden tuskastumisen nähden. Ottakaa tuosta nyt selvä?!

  Ei se kyllä juuri satanut. Pitää illemmalla vähän kastella. Eikä ollut menneen viikon aikanakaan juuri vettä tullut. Veneen pumppu horaisi hetkessä tyhjää eilen kun tultiin. Eli jos loppuviikosta sataa, niin luonto tykkää, vaikka ihmiset ehkä eivät. Kuivuudesta huolimatta jotain kasvulaatikoihin on pukannut. Ei kai ne kaikki rikkaruohoja ole?


    Kello hipookin jo neljää. Vähän on taivas kirkastunut. Taidan sen verran lähteä työn touhuun, että käyn oksasahalla katkaisemassa yhdestä pihakoivusta roikkuvan katkenneen oksan. Pitää sitten kastella istutukset. Jos vaikka viiden uutiset vilkaisisi, ennen saunan lämmitystä.
  Tv;n katselu jää Iiriksen täällä ollessa vähiin. Vasta kun hän meneen nukkumaan, saatetaan jotain töllöttää. Vaikka eipä tuolta tänään ihmeitä tule. Ja tallenteeseen menevät, tähdelliset. Katsotaan, kun keretään.

  Siinä uutis-, ja älyvapaita uutisia vapaalta uutistoimitukselta vapaauutisvyöhykkeeltä vapaasti uutisoituna. Jatkoa seuraa vapaasti valitsemanani vapaa-aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti