perjantai 8. heinäkuuta 2022

POLVI TUTKITTU ja sen sellaista

  Ensimmäinen yö Hollolassa sitten 10. toukokuuta takana. Nukutti se sielläkin. Reilun vuorokauden reissun pääanteja olivat:

  -auton ilmastonti toimii, eikä maksanut paljon, tai makso se, mutta toimii
  -äiti-Elina ollaan tavattu, sama meno, sama olotila 100-vuotiaalla
  -polvi on tutkittu, käännelty neljässä asennossa kuuteentoista kertaan, venytetty, väännetty, koputeltu, tunnusteltu, kävelytetty normaalisti, kantapäillä, varpaillaan, kyselty, tultu siihen tulokseen, että ei syytä olla huolissaan, vanhemmiten lumpiot alkava hakeat paikkaansa, mutta jos pahenee, ärtyy, turpoaa, niin heti yhteyttä, ja kyllä, kyllä tulehduskipulääkettä voi napsia, mutta kuureina, ei päntiönään
  -uusi hattu on ostettu Tokmannilta. Laatutietoisuudessani en karderobiani kartuta kuin Tokmannilta ja Lidlistä, joskus heikkona hetkenä H&M:lta. Taas sattui heräteeksi arvokas kotsa. Hilppa sanoi, että eihän sun oo pakko kertoa kenellekkään hintaa, arveli kai kateutta synnyttävän, mutta rehtinä puliveivarina kerron. Hatun hinta oli 3,95 €. Se pisti hymyilemään. Kassalla vasta hymy kunnolla repesi. Hatussa oli  70 prossan alennus, joten maksettavaa jäi 1,18 €!


  Ei hattu mikään Porg pie ole, mutta sellaisena minä sitä aioin kantaa. 

  Tuossa olivat tärkeimmät annit.

  No, mitäs saaressa oli 30 tunnin aikana tapahtunut?
  -vettä oli satanut lähes 10 milliä, hyvä 
  -ritarinkannus oli alkanut kukkimaan, vaikka vartta ei vielä ollut kuin 2,5 metriä


  Siinä tärkeimmät, eli hyvin olivat asiat. 

  Huomenna mennään Mikkeliin häihin. Häihin, jotka korona siirsi kahdella vuodella. Nyt päästään samoissa kekkereissa myös kastetilaisuus pitämään. Hyvää säätä toivotaan. 

  Perhe Tiilikainen tulee myös häihin/kastetilaisuuteen, sieltä tänne saareen. Muutaman päivän ainakin ovat tällä kertaa. Sunnuntaiksi, ja maanantaiksi iltapäivään saakka, povataan poutaa, sitten muuttuu sateiseksi. Täytyy sen mukaan tekemisiä pohtia. Hyvää sade tekee, jos sitä tulee. Hienosti todettu, eikö? Koska ei sade hyvää tee, jos sitä ei tule. Tai tekee, jos vettä ei kasvusto, luonto, kaipaa. Nyt meni liian monimutkaiseksi. Anti olla. Lähden trimmaamaan parran. Pukukin tuli kaivettua naftaliinista, joten häihin lähtee huomenna stylee jäbä. Tuo "stylee" juolahti mieleeni, kun pohdin, millaisen jäbän kertoisin huomenna häihin lähtevän. Muistelen, että 1960-luvulla sanaa Mikkeli-Anttola sektorilla käytettiin. Mr. Google ei kyllä asiaan suomenkielistä varmistusta suonut. Mutta niin tai näin, ymmärrätte kyllä, mitä tarkoitan. Sillä wannabe Pork pie-hattu kruuna kokonaisuuden. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti