maanantai 25. heinäkuuta 2022

KESÄPÄIVÄN TARINA

Kesäpäivän, 25. heinäkuuta, tarina. Kesäpäivän, joka aurinkoisen lämmin ja vähätuulinen. Ja porukka Saarelassa enimmäkseen hyväntuulinen. 


  Kesäpäivä alkoi, Hilpan ja minun osalta, matkalla Mikkeliin. Käytiin täydennystä jääkaappiin ja pakastimeen. Myös rautakauppa pääsi tienaamaan. Palasimme puolilta päivin. Anna oli valmistellut lihapullat, me Iiriksen ja Liisan kanssa riennettiin kaivamaan pottuja. Iiris on ollut innokas apuri siihen hommaan jo vuosia, nyt minulla on kaksi assistenttia.

Kuvat by Joni:

 
  Hyviä olivat perunat. Siitä päätellen, että Iiris ja Liisa napsivat niitä vaikka kuinka monta. Niin monta, että lihapullat meinasivat jäädä syömättä. 
  Lounaan jälkeen kahvit hörpittiin. Vaikka Tiilikaiset ovat täällä vielä muutaman päivän, ei näin hyvää ilmaa ole luvassa jatkossa, ja muuta ohjelmaa on tuleville päiville jo suunniteltu. Siksi päätettiin lähteä Karihiekalle. Paitsi Hilppa. Hän jäi leipomaan.

  Karihiekkaan ajettiin, siellä aikamme melskattiin. Kuvat kertokoon. 

Kuva by Joni:
  




Kuva by Joni:


  Paluumatkalla käytiin hieman luotaamassa muikuverkolle paikkaa. Jotakin elämää näytti pohjan tuntumassa olevan, joten käytiin tyhjentämässä vene turhista tavaroista, otettiin verkot, lähdettiin laskemaan, Anna, Joni ja minä. Toivottavasti jotain tulee, jotta huomiset vieraat saavat savumuikkua maistaakseen. 

  Mukava päivä kuluu kohti alkuiltaa. Loppuun vähemmän mukava huomio. Kun ajeltiin aamulla Mikkeliin, radiossa sanoi toimittaja, että maailmantilanne ja energian kallistuminen on saanut lukuisat valtiot miettimään keinoja energian säästämiseksi. Niinpä. Surullista. Surullista, että tarvittiin kaamea sota, jotta länsimaiset valtiot ryhtyivät miettimään noita keinoja tosissaan. Niille ei riittänyt vakavan pohtimisen syyksi ilmastonmuutos. Ilmastonmuutos, joka uhkaa koko ihmiskuntaa, ihan jokaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti