perjantai 22. huhtikuuta 2022

KUNHAN VAAN SANON

  Olen jo aikaa sitten päättänyt olla valittamatta. Ainakin julkisesti. Se on eri asia, kuinka kotioloissa käyttäydyn. En siis valita. Muta ihmetellä toki voin. Vai? 

  Siis ihmettelen. Ihmettelen sitä, miksi näitten vaikeittein aikojen julkisuuteen tuoma asiantuntijoiden lauma istuu tomerana studiossa suoltaen ilmoille itsestäänselvyyksiä? No, eivät kylläkään kaikki, joukosta löytyy paljon asiantuntemusta. Mutta kun esimerkiksi toimittajan kysymykseen "miksi niin monet maitten johtajat käyvät Kiovassa" vastataan "he käyvät osoittamassa tukeaan Ukrainalle", ei vastaajan tarvitse olla ainakaan erikoisasiantuntija. Toisaalta voi vika olla toimittajissakin; kysymykset ovat typeriä. Typerän kysymyksen edessä asinatuntijan manttelin ylleen pukeneen on vastattava vaikka typerästi.

  Asiantuntijoita tarvitaan. Ja niitähän tuntuu löytyvän joka lähtöön. Ennen olivat tittelit arkipäivää. Oli prokuristia, oli kanneviskaalia, oli sekatyömiestä, oli pyykkäriä, oli asessoria, oli  välskäriä, oli mäkitupalaista, oli siltavoutia. Verokirjassa piti olla titteli. Työtodistuksessa piti olla titteli. Kirjeessä piti olla titteli. Nykyään tittelin saavat vain erityiset merkkihenkilöt sekä asiantuntijat. 

  Toinen asia, josta en valita, ainoastaan mainitsen. Kun Emmerdalea tulee katsottua livenä, niin mainoksiakin tulee nähtyä. Eilen ihmettelin erään naistenvaatefirman mainosta: Meiltä löytyy mekkoja kaikille naisille. Lähinnä ihmettelin kohderyhmää. Täytyy olla melko rajattu joukko ihmisiä, jotka haluavat ostaa mekkoja kaikille naisille!

  Nyt on välikevennyksen aika. Hollolaista sielunmaisemaa kuvattuna Kapatuosian linnavuoren näkötornista 23. toukokuuta 2012, ei melkein kymmnen vuotta sitten.


  Koska mitään järkevää ei enää tule mieleen (ihme se olisikin) niin laitan muutaman sitaatin.

   Kun olin 5-vuotias, äitini sanoi minulle aina, että onnellisuus on avain elämään. Kun menin kouluun, he kysyivät minulta, mitä haluan olla isona. Kirjoitin "onnellinen". He sanoivat minulle, etten ymmärtänyt tehtävää, ja minä sanoin heille, etteivät he ymmärtäneet elämää  (John Lennon)

  Menestykseen riittää selviytyminen (Leonard Cohen).  

  Rauha on aikaa, joka kuluu kiväärin lataamiseen (Bob Dylan)

  Voit kokea latauksen, mutta et voi ladata kokemusta (Billy Bragg)

  PS. Palkitsin itseni ostamalla Fiddler Cup-hatun. Netistä sen ostin. Matka Tanskasta kesti 11 päivää, sillä pääsiäinen seisotti kotsaa jossakin terminaalissa. Hatun tilasin, sillä halusin samettisen hatun. 
  Viulua en ryhdy soittamaan, vaikka tältä osin valmius onkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti