perjantai 15. huhtikuuta 2022

ULKONA JA SISÄLLÄ

  Aamulla, kun palasin lenkiltä hieman ennen kahdeksaa, olivat Hilppa ja Iiris heränneet. Hilppa oli aamukahvia juomassa, Iiris katseli jotain juttuaan Netflixiltä. Minä vaihdoin vetimet, menin sansikahveille. Pian huomasin, että Iiris oli sulkenut teeveen. 
  "Kappas tyttöä", tuumin yllättyneenä. Menin keittiöstä olohuoneeseen osoittaakseni huomanneeni tapahtuman. Mitäpä näin? 

 
 Näin selityksen: Iiriksen puhelimen esto aukeaa kahdeksalta! No, ei Iiris itseasiassa ole varmaankaan pahimmasta päästä. Luisteluharrastus vie niin paljon aikaa, että toosan tuijottamisen hänelle joskus suo. Kun perhe Tiilikainen lähti iltapäivällä kaymään Lahdessa Jonin veljen perheen luona, ei hän ottanut puhelinta edes mukaansa. 

  Iiris oli aamulla ajoissa hereillä. Anna, Joni ja Liisa sen sijaan nukkuivat urakalla. Tai ainakin pitkään. Liisa valvoi yöllä jonkin verran, joten siinä lienee syy. Iiiris puolestaan nukkui kuin tukki kanssamme makkarissamme puppapatjallaan. 

  Liisan tukka oli pitkälle aamuun kestäneen unen jäljiltä kuin ammuttu kanto, kun hän aamupalalle urkeni.


  Päivällä lähdettiin porukalla ulos. Läheiseen leikkipuistoon dallattiin. 




  Lunta oli puistossa vielä runsaasti. Se ei kuitenkaan estänyt kiipeilyä.





  Tiilikaiset lähtivät tosiaan Tiilikaisille päiväkahvin jälkeen. Me vedettiin henkeä, katsottiin eilinen Emmerdale, uutiset, sekä tämänpäiväinen Emmerdale livenä. Harmi, että ei tuluksista löytynyt kuohujuomaa. Huomasin näet, että Emmerdalesta esittiin yhdeksästuhannes jakso. No, pitänee varustautua paremmin, kun kymppitonni tulee täyteen.

  Ilmat suosivat pääsiäsaikaa. Huomenna on jo melko lämmintä, sunnuntaina ja maanantaina vielä lämpimämpää. Ei ole poissuljettua, etteikö kevät oikeasti näyttäytyisi. Eikä yhtään liian aikaisin. 

  Ensi viikolla on kalenterissa renkaitten vaihto. On se ihan oikeasti myös. Seuraavalla viikolla on vuositarkastus. Minulle. Verikokeissa kävin pari viikkoa sitten. Melkoinen määrä erilaisia tuloksia oli saatu, kun Omakannasta kuikuilin. Mitään en niistä muuta ymmärrä, mutta viitearvoissa näkyivät olevan. Eli toiveissa on, että ei kovin ikäväksi muodostuvaa tapahtumaa ole lääkärin kanssa odotettavissa. 

  Tein tuossa iltapäivällä jonkun testin. Sen nimi oli, kai, "MIHIN USKOT". En enää tarkemmin muista, mutta kopioin tuloksen muistiin. Se oli kai itävaltalaisen psykologin,  tai jonkin muun oppineen, laatima ja siinä kysyttiin 70 kysymystä, joihin jokaiseen vastattiin ruksaamalla lähimmäksi sattuva asteikolla yhdestä viiteen. Tässä siis tulos:

 Uskot yhteiskunnalliseen vastuuseen. Ovatko Edward Snowden ja Mahatma Gandhi sankareitasi? Kenties. Joka tapauksessa uskot siihen, että elämässä on kyse ennen kaikkea vastuun ottamisesta – omasta itsestäsi, muista ihmisistä ja ympäristöstä. Näet elämäsi laajemmassa yhteydessä ja tunnet itse olevasi osa suurempaa kaikkeutta. Yksi tai useampi seuraavista periaatteista on sinulle erityisen tärkeä: panostaminen tuleviin sukupolviin, terveystietoisuus, luonnonläheisyys, aitous ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. 

   Et usko Jumalaan. Tämän oletkin jo varmasti tiennyt entuudestaan: et ole uskovaista tyyppiä. Rukoileminen ei ole sinun juttusi, etkä tiedä, miksi joku Jumala antaisi sinulle voimaa. Muut asiat elämässä ovat lähempänä sydäntäsi. Löydätkö ne tästä palautteesta? Vai olemmeko unohtaneet jotakin? Siinä tapauksessa kirjoita meille kommentti!

  Melkoisen mairittelevan kuvan se antaa. Tai tietysti vähemmän mairittelevakin se voi olla, mutta minua se mairittelee. Yritin ihan rehellisesti laittaa oikean arvion jokaiseen kysymykseen. No, tunnistanko itseni vastauksesta? Toki haluaisin, mutta en tuota cv:heni uskaltaisi laittaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti