tiistai 5. huhtikuuta 2022

HUONO TAI ERITTÄIN HUONO

  Ajokeli on koko maassa huono tai erittäin huono. Mikäli ylen aamu-uutisiin on luottamista. No, en tuota kyseenalaista kovinkaan pontevasti. Sentään luotto yleen ei ole kokonaan menetetty. 

  Tänne lunta eilisen viime yön aikana on kertynyt vain pari, kolme senttiä. Plussakeli, sade on tullut osin vetenä. 

  Aika talvinen maisema avautuu huussin ovesta. Monena keväänä on tähän aikaa vuodesta ollut maa paljaana. 


  Tälle päivälle ja ensi yölle on povattu lunta, räntää, vettä. Kuinka paljon sade tulee lumena? Huomenna ollaan viisaampia. 
  Keskiviikko ja torstai näyttävät lähes sateettomilta. Perjantaina kahahtaa taas saderintama tuoden taivaalta vettä jossain olomuodossa. Lauantai ja sunnuntai ovat sitten parempia ulkona oleskeluun. 

  Ajokeleistä en sano mitään, sillä en lähde kokeilemaan, mutta jos oli meillä edellisellä reissulla olosuhteet hyvät tai erittäin hyvät, voi niistä nyt sanoa kehnot tai erittäin kehnot. 
  Ikä on vain numero, eikä huonoja kelejä ole, on vain huonoja varusteita. Näin sanotaan. Minä sanon, että ikä ei ole numero, ikä on sana. Ja sanon myös, että ihan kelvolliset tamineet kyllä löytyy, mutta mieluummin pysyttelen pirtissä, katselen välillä vaakatasossa tulevaa lunta/räntää, t-paidassa pasteerailen. Mitäs hittoa sellaista tekemään, mikä ei ole mukavaa. Jos ei ole välttämätöntä.

  Eilen oli aamusta sentään kohtuullinen keli hiihdellä. Käytiin lykkimässä naapuripariskunnan kanssa heidän jäälle tekemänsä viiden kilometrin latu kahteen kertaan. Hieman alkoi toisella kiekalla pyryttää hienorakeista nuoskalunta. Se pyrki välillä tarttumaan suksien pohjiin. 

  Tänään ei hiihdetä. Kuten sanoin, tänään ollaan pirtissä. Huomenna mennään aamusta pilkille. Näin ainakin eilen alustavasti sovittiin. Minulta unohtuivat toukat kauppaan, mutta Hannulla kuuluu olevan. Eiköhän muutama jouda lainaksi minullekin. 

  Sodasta kuluu taas ikäviä ja erittäin ikäviä uutisia. Sota on aina kauheaa tai erittäin kauheaa. Kun sodassa otetaan siviilit kohteeksi, on se erittäin kauheaa. Siviileihin on Ukrainassa kohdistunut sotarikoksiksi luokiteltuja tekoja kaiken aikaa, mikäli uutisiin on uskominen. Taidan kallistua uskomaan, joskaan en ihan jokaiseen kuvaan, jokaiseen kommenttiin, välttämättä luota. Tällainen tapa sotia on Venäjälle tyypillistä, sanotaan. Varmasti näin on, sillä esimerkkejä lähimenneisyydestä löytyy. 
  
  Sivuhuomautus: Kello on 7:22, ulkona on alkanut tiputella juuri ja juuri lumeksi luokiteltavia hiutaleita. 

  Minä olin sodan alkupuolella toiveikkaana sitä mieltä, että Venäjän kansa nousee sellaisella voimalla vastustamaan sotaa ja Putinia, että valta Kremlissä vaihtuu. Ajattelin, että tiukat pakotteet, jotka vaikeuttavat myös tavallisten ihmisten elämää, nopeuttavat tapahtumia. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että kansannousua ei tule. Hallinto on tukahduttanut mielenilmaisut kovaotteisesti ja pakotteet koetaan ilmeisesti yhteiseksi riesaksi ja ne ovatkin ilmeisesti lisänneet Putinin kannatusta. 
  
  Tuli kuitenkin sotaa sivuttua, vaikka tänne piti tulla sitä karkuun. Eihän sellaista karkuun pääse. Kuitenkin etäisyyttä hieman haluan. Joten rajoitan taas uutiset aamu- ja iltauutisiin, ja lupaan olla  surfailematta pitkin päivää webissä. 

  Loppuun vielä pari kuvaa per aamu tänään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti