sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

IHA KU EI OIS POIS OLTUKKAAN

  "Ajoissa kun lähtee, niin ajoissa perillä on" (uudehko savolais-etelä-hämäläinen sananlasku). Eli kun ennen kahdeksaa lähdettiin, niin ennen kymmentä oltiin Potinlahdessa. Eikä tavaroiden kanssa jäätä ylittäessä varttia enempää mennyt. 


  Jäätie ja olosuhteet jäällä kulkemiseen olivat hyvässä kunnossa. Itse asiassa ihan samanlaista oli saareen dallustaa kuin oli kaksi viikkoa sitten oli sieltä pois tulla. Välillä oli kai ihan lumettomaksi jääpeite mennyt, mutta kun uutta lunta tuli, yöpakkaset ovat olleet kovia, niin sellainen muutaman sentin kerros valkeaa siellä on. Ei haittaa menoa, ja on hyvä hiihdellä.

 Pirtin ovi avattiin koko lailla kymmeneltä. Kymmenen on se aika, jolloin entivanhaan soivat sielun kellot. Näin kertoivat minulle joskus isot pojat. Sellaiset, joilla oli henkselit ja viinakortti. Siihen aikaan Alko avasi ovensa kymmeneltä. 
  Nyt kyllä eksyin kontekstista. Ei Alkon aukeamisen historia kuuluu tähän blogiin. Siis asiaan. Tuvassa oli 15 astetta lämmintä, kun sen ovi aukesi. Eiku tavarat sisään, uuneihin tulta, pattereita päälle. Sitten avanto auki, vettä taloon, tulokahvit.

  Kun kaikki tarpeellinen oli tehty, istuksittiin hetki laiturilla. Auringonpaisteesta kannatti nauttia, sillä sitä ei taida tulevina päivinä olla tiedossa.



  Minä olin pukeutunut suosimaani mallistoon: Itäblokki 1983, "Bulgaria". Se on ajaton kuosi.

  Ilmat eivät tosiaan taida meitä helliä samalla tavalla kuin edellisellä reissulla. Lunta on luvassa useana päivänä. Reilusti vielä. Ennusteet ovat tupanneet muuttumaan melko nopealla aikataululla. Toivottavasti niin käy nytkin. Parempaan suuntaa, jos toivoa saa. Mutta siihen tyydytään, mitä säiden haltijat suovat. Ollaan, eletään, ulkoillaan, kelien mukaan.

  Eilen oltiin katsomassa Iiriksen Taitoluisteluklubin esitystä, Jääsirkusta. Mukava puolitoistatuntinen se oli. Esityksessä pääsivät kaikki kerholaiset jäälle, pienimmistä luistelukoululaisista edistyneimpiin luistelijoihin. 
  Minulla oli kamera mukana. Kun Iirksen ryhmän vuoro tuli, kiipesin penkkirivien taakse ottamaan kuvia. Napsin samoilla asetuksilla kuin yleensä 71 kuvaa. Kun kotona latasin ne koneelle, ryhdyin käymään läpi, niin huomasi, että ihan persiilleen oli homma mennyt. Joku vika oli kamerassa ollut. Otokset olivat sumeita, ei mitään tolkkua. Roskakoritavaraa kaikki tyynni. 
  En ymmärrä, missä vika oli. Otin heti kotona asian paljastuttua muutaman kuvan. Aivan hyvin onnistuivat. Tästä voi vetää johtopäätöksen: Vika oli minussa! En kyllä tunnusta, mutta en väitä vastaankaan. Ensi kerralla paremalla onnella, paremmin valmistautuneena. 

  Esityksen jälkeen ajettiin porukalla Munkkivuoreen UKKO-MUNKKIIN syömään. Meitä oli kahdeksan aikuista ja kolme lasta. Ihan hyvä potti hiljaiselta vaikuttaneelle UKKO-MUNKIN yläkerran ruokasalille.
  UKKO-MUNKKIIN  oli Anna porukallemme pöydän tilannut vanhojen aikojen takia. Kun Tiilikaiset asuivat melko lähellä, Kivihaassa, kävivät he joskus siellä syömässä. Mekin Hilpan kanssa muutaman kerran oltiin mukana. Reilut annokset reilua ruokaa ilman erityisiä krumeluureja sieltä saa. Minä söin maksaa. Söin koko annoksen, vaikka kokoa oli isommallekin ihmiselle. Hyvää oli. Ei kukaan mukaan kuulostanut omaa valintaansa katuvan. 

  Pääsiäisenä perhe Tiilikainen saapuu sitten Hollolaan. Päästään enemmän Liisan ja Iiriksen kanssa puuhailemaan. Kunhan ensin kerätään voimia täällä rauhan tyyssijassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti