perjantai 19. helmikuuta 2021

LUNTA LISÄÄ

  Talvi jatkuu. Pakkanen hellitti hieman, mutta lunta on luvassa monena tulevana päivänä, sunnuntaina runsaasti. Ei olisi niin väliksi enää isosta lumimäärästä. Vaan en valita. Valitsen valittamisen sijaan asiantilaan tyytymisen.

  Aamulla oli sopiva kymmenen asteen pakkanen, joten sauvalenkillä kävin. Kuutelin Heikki Saloa. Albumilla Hiili (2012) on päätöskappaleena biisi nimeltä Pyykkipuisto. Siinä kerrotaan Pyynikilla olevasta Pyykkipuistosta, joka näkyy Heikin ikkunasta. 

  "Siellä kesän tulessa kaikki kansa bilettää 
  ja maisemia kiikaroi
  Maistuu olut siideri ja viiniään väki naukkailee 
  kun linnunlaulu soi 
  Käy siellä hipsterit ja porvarit
  mamut punkkarit
  nahjukset ja uraohjukset
  homot lesbot heterot
  ja skidit romaanit 
  puhuvat pasifistit ja pissikset
  Ja vuorollaan kaikki niistä puskaan käy
  kun ne luulee ettei kukaan nää
  Ei ne huomaa siinä vettä heittäissään 
  et meidän ikkunalle nousee pää"
 
  Se pää kuuluu koiranpenulle, minkä nimi on Late. Asian "pointsi" on tietysti siinä, että ei epäilystä, mistä pentu on nimensä saanut.

  Tämä oli alkukevennys. Kuten monissa muissakin arvovaltaisissa kirjoituksissa, siirryn alkukevennyksestä loppukevennykseen. Perhe Tiilikainen saapui illalla Hollolaan. Liisa on ikuinen ilopilleri, hymynaama vailla vertaa, ja hänelle kiukuttelu on harvinaista.


  Iiris on oppinut sanoja tavuttamalla lukemaan. Anna sanoo, että ei Iirikselle kukaan ole pieniä kirjaimia opettanut. Tyttö on jotenkin ne itse sisäistänyt.


  Lyhyeksi jää täällä kertaa vierailu, aamupäivällä Tiilikaiset lähtevät parin päivän hiihtolomalle Jämsään. Pian Annaa ja lapsia taas nähdään. He tulevat meille sunnuntaina. Jonilla on ensi viikolla töitä, Iiriksellä lomaa. 

  Väistämättä lähestyy maaliskuu. Pian päästään mekin hiihtolomalle. Anttolaan. Ja voin taata: emme osallistu ainoaankaan after ski partyyn, eli nodatamme orjallisesti THL:n suositusta. Harmi sinällään. En ole koskaan osallistunut after ski partyyn, ja se jää nytkin haaveeksi. Takaisku armottomalle bilettäjälle. Minähän taidan olla, suutari Tassin sanassa "irooninen persoona".

  Anna on kaupassa ostamassa tavaraa lomamatkalle. Pian hän tulee, Tiilikaiset ahtautuvat autoonsa, lähtevät usmuuttamaan Keski-Suomeen. Perhe Lehkosella jatkuu hiljaiselo. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti