tiistai 16. helmikuuta 2021

LAISKIAISTIISTAI

  Laskiaistiistai. Ei kuitenkaan laiskiaistiistai. Me jo aamusta suoritettiin, ryhmätyönä, totuttuun tapaan, viikkosiivous. Meillä viikkosiivous suoritetaan kahden viikon välein. Ei kaksi ihmistä niin rutosti sotke ja melskaa, että jokaviikkoinen siivous olisi tähdellistä. Silti helpompaa kutsua tapahtumaa viikkosiivoukseksi kuin jokatoinenviikkosiivoukseksi.

  Hilppa leipoo pullataikinaa. Toiveissa on saada päiväkahvilla laskiaispulla. Kermavaahdolla ja mansikkahillolla. Mantelimassa on syvältä. 

  Mäenlaskuun ei mennä. Mennään hiihtämään jäälle. Siinä laskiaistiistain ohjelmaa. 

  Sain raportin Anttolasta, Avokkaansaaresta. Kesänaapurit menivät eilen mökilleen. Jään vahvuus on kolmisenkymmentä senttiä, jäällä lunta jotain puolivarteen saapasta, ei vettä, ei upottavaa kohvaa. Eli hyvät olosuhteet. Ikävän teki. Täytyy pari viikkoa ja rapiat kärvistellä, sitten päästään mekin niihin maisemiin. 

  Laitan tähän väliin kollaasin. Tapahtuma on vuodelta 2013, su. 3. helmikuuta. Oltiin lumikenkäilemässä Messilän metsissä. Minä annoin Hilpalle kameran, sanoin ota kuva, kun nousen tuon kiven päälle poseeraamaan. Hilppa otti. Useamman.

  Hieman ovat otokset heilahtaneita. Niin se heilahti tosin Peppekin, persiilleen rojahti. Onneksi melko paksuun hankeen. Mitä opimme tästä? Jos jotain, niin sen, että ei kannata isommin poseerailla. 

  Reilun kuukauden kuluttua loppuu yksi aikakausi elämästä. Sanon irti Elisa-Viihteen palvelun. E-V on ollut meillä varmaan kymmenen vuotta. No, uskoisitteko seitsemän tai kahdeksan? Ihan hyvä palvelu, hyvin on toiminut. Se on vaan käynyt tarpeettomaksi. Ohjelmat pystyy katsomaan Areenasta, ylipäätään kanavien palvelusta, jälkikäteen. Sitä paitsi älytelevisiossa voi tallentaa muistitikulle, tai vaikkapa ulkoiselle kovalevylle. 
  Myös yksi syy siihen, että ryhdyin pohtimaan E-V:n tarpeellisuutta, löytyy siitä, että jossain vaiheessa tuli voimaan sääntö, että tallenteet poistuvat kahden vuoden kuluttua. Niinpä ei mitään itselle tärkeitä elokuvia enää saa tähän formaattiin jemmaan. Jos ne tallentaa ulkoiselle muistille, niin ovat ainakin kauemmin kuin kaksi vuotta katsottavissa.
  Elisa-Viihteen kautta meillä on ollut myös HBO Nordic. Sen irtisanoin jo. Kuun loppuun HBO vielä pelaa, mutta eilen liityin jo suoraan tähän palvelimeen. 
  Elisa-Viihteen diili on määräaikainen, päättyy 1.4. Sitä ei voi netissä irtisanoa kuin kaksi viikkoa ennen määräajan umpeutumista. 
  Parikympin säästö tuosta kuukausittain syntyy. Ei maailmoja kaada, mutta 240 € vuodessa on kuitenkin rahaa. Vaikka ei se pussin pohjalle varmasti keräänny, niin turha turhasta on maksaa. 

  Talvi jatkuu vielä. Ainakin kymmenen päivän ennusteissa on pakkasta, välillä melko napakkaa. Lumisateita on luvassa viikovaihteen tietämissä. Vanhan ajan talvi. Kyllä vanhan ajan talvi on mukava. Vaikka en mikään eilisen ikävöijä, menneisiin mielijä, olekkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti