tiistai 19. tammikuuta 2021

VALTA VAIHTUU

   Huomenna vaihtuu valta Washingtonissa. Trump ei aio osallistua. Liekö hyvissä ajoin suunniteltu juttu. Livahtaa Floridaan, ettei syytettäisi mellakoista. Mellakoista, joita toivottavasti ei tapahdu. Vai pelottaako miestä mahdollinen harhaluoti?

  Liikkeellä on uutisia, että hän saattaa viimeisenä päivänään armahtaa jopa sata talousrikoksista tuomittua. Jos niin käy, on turha luulla, etteikö hän hyödy rahallisesti teostaan. Loppuun asti ketku. 

    Aleksei Navalnyi pantiin tekosyillä 30 päivän tutkintavankeuteen. Nyt hän on saamassa syytteen Twitterissä tehdystä herjauksesta. Tuomio voi olla jopa viisi vuotta vankeutta. Jos USA:ssa langetettaisiin tuon kaltaisia tuomioita asiattomasta käyttäytymisestä Twitterissä, niin eräs huomenna työttömäksi jäävä mies saisi melkoisen kakun. Jotain 25 000 tviittiä neljän vuoden aikana. Asiallisia lie ei montakaan. Jostain luin jutun siitä, että valeuutisten levitys somessa on vähentynyt USA:ssa huimasti sen jälkeen, kun Trumpilta laitettiin Twitter ja FB kiinni. Tutkimuksen mukaan Trumpin kannattajat jakoivat hänen tviittejään niitä edes lukematta.

  Oikeasti mietityttää, mitä Trump on kannattajiensa kanssa suunnitellut. Koska kannattajat ovat umpiuskollisia, aseellisia, ja väkivaltaisia, mitä tahansa voi tapahtua. Taitaa joskus kuuden, eli kello kahdeksantoista, maissa alkaa Areenalla lähetys vallanvaihdosta. Seitsemältä näkyy yle ykköselläkin. Taidanpa katsella. Kyllä se Emmerdalen väärti on. Varsinkin, kun Emmerdalen voi perään katsoa tallenteelta. 

  Trumpin lähdön kunniaksi sarjiskunkun elämää. 

 
 Minä en huomenna luovu vallasta, en astu valtaan. Minä menen Vesijärven jäälle lumikenkäilemään. Tänäänkin käytiin Hilpan kanssa dallailemassa Messilässä, mutta maalla. Jäälle mennään vaikka sen takia, että voidaan kysellä joltakulta kymmenistä pilkkijöistä, kuinka paksua jää on. 
  Soitin eilen Hanelille. Kyllä Anttolassa alkaa jäitä olla. Kelkoilla jo ajellaan. Paajalaan ovat usmuuttaneet mönkijällä. Mutta lunta on jäillä, ja arvaamattomia ne taas ovat. Avokkaaseen varmaan päästään, kun se aika tulee. Luonterille ei ehkä ole menemistä. Tosin talvi jatkuu parin päivän leudomman kelin jälkeen melko kylmänä, joten kyllä jäätkin vielä vahvovat. 

  Hampaat on taas laitettu reilaan. Tänään kävin hammaskiven poistossa. Kyllä poraamisen ja paikkaamisen kestää, mutta hammaskivijuttu on epämiellyttävä. Kun liki puolituntia ultraäänimasiinalla operoidaan ja hammasvälejä sorkitaan erilaisilla vekottimilla, niin tuskanhikeä saa pyyhiskellä lopuksi. Ainakin minä. Mutta kun kun on syleskellyt veret pois, niin kohta tuntuu suussa mukavalta. Terveyden ja purukaluston eteen täytyy tehdä uhrauksia. 

  Pari Annan lähettämää kuvaa loppuun. Pakkasta oli Espoossakin, mutta Liisa oli hyvin varustautunut.


  Sisällä tuo epeli on oppinut jo nousemaan keittiöjakkaralle. Melko vahdittavia ovat tenavat tuossa iässä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti