tiistai 12. tammikuuta 2021

IHMETYSTÄ

    Sitä hieman ihmettelen, kun toisille on joku sallittua, toisille ei. Vaikkapa tuo Halla-Ahon kommentti Antti Rinteen huolestumiseen siitä, että äärioikeisto lietsoo vihaa, ja mukana on usein perussuomalaisia tahoja. Halla-Aho piti siis tällaista vihjailua ääriliikkeeseen kuulumisesta ala-arvoisena ja huolestuttavana. Halla-Aho itse tviittasi joku aika sitten, että Vihreät on vaarallinen ääriliike. Tästä voisi vetää suoran johtopäätöksen, että Halla-Aho pitää ala-arvoisena ja huolestuttavana omia kannanottojaan. Mutta kun ei pidä. Se, mikä sallittua Halla-Aholle ja Persuille, ei ole sallittua muille. Voi olla, että Halla-Aho tarkoittaakin sitä, että vihjailu on ala-arvoista ja huolestuttavaa, mutta suoraan sanominen ei ole. Sillä mieshän ei vihjaillut Vihreiden kohdalla, vaan sanoa paukautti, että Vihreät on vaarallinen ääriliike. Jos logiikka on tuollainen, niin ehkä Rinteen kannattaisi muotoilla huolensa toisin. 

   Ukkeli, jonka mielestä valehteleminen ja kaikin puolinen öykkäröinti on sallittua hänelle, mutta kiellettyä muilta, on kohta poissa USA:n päällikön paikalta. Mullistuksen somejättien tapaan toimia hän kuitenkin aiheutti. Sitä pidän hänen mahdollisesti ainoa positiivisena tekona virkakaudellaan. Somesta ja sen säännöistä riittää puhetta varmasti kauaksi tulevaisuuteen. 
  Trump on vihjaillut oman mediakanavan perustamisesta. Senkin vuoksi on syytä luoda tarkemmat säännöt ja käytännöt somessa sallittavien julkaisujen suhteen. Sananvapaus kontra laillisuus, se on tietysti mutaveteen piirrettyä viiva, joten helppoa yhtenäistä käytäntöä ei ole luoda. 

  Tuollainen käyttäytyminen, toisille sallitun, toisilta kielletyn periaate, on valitettavan yleistä ihmisten keskuudessa. Eivät Persut ja Trumpit ole suinkaan ainoita. Ovatpahan vaan tällä hetkellä näkyvästi esillä. Tuollaista käyttäytymistä kutsutaan kaksinaismoraaliksi. Nämä kaksinaismoralistit ovat yleensä myös omahyväisiä, egoisteja ja misantrooppeja. Useat ovat kaksinaismoralisteja huomaamattaan, harvemmat tarkoituksella ja pahuuttaan. Ne, jotka ovat sitä tarkoituksella ja pahuuttaan, ovat juuri niitä maailmanhistorian despootteja, firmaansa kovin ottein johtavia moguleita, koululuokkaa terrorisoivia nuoria, lapsiaan ja vaimoaan kurittavia perheenisiä, joitten olemassaolon oikeutus tekee mieli kyseenalaistaa. Mutta enpä tee sitä, sillä se ei ole minun asiani. Ihan senkin vuoksi en tee, ettei Halla-Aho ryhtyisi pitämään mielipidettäni ala-arvoisena ja huolestuttavana. 

  Talvi on tullut Suomeen. Jos se nyt pääsi jonkun yllättämään, niin katsokoon peiliin. Muuten, näkyyköhän kolaritilastoissa uusi laki talvirenkaiden käytöstä? Ehkä ei kuitenkaan. On se talvea tehnyt jo jonkin aikaa tuloaan, joten kyllä jokainen itsesuojeluvaiston omaava on vaihtanut kiekot. Valitettavasti kamikazekuskeja saattaa olla joukossa. 
  Ihmeellisä eroa näkyy media tiedottamisessa. Lähteestä riippuen pääkaupunkiseudulle sataa tänään lunta paristakymmestä sentistä yli puoleen metriin. Iso virhemarginaali. 
  Eilen tuli Hollolassa lunta vajaat kymenen senttiä. Tänään sataa varmaan hieman enemmän. Se tietää sitä, että lumikenkät pitää kaivaa esiin. Viikonloppuna voisi lähteä kokeilemaan. 
  Hiihtoladut saadaan varmasti myös hyvään kuntoon. Voi olla, että kävelysauvat pääsevätt ansaitulle talvilomalle. 

  Koska kuvia ei ole tullut napsittua, laitan pari kuvaa kesää odottaville. Joutsenten nousu...


...ja meno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti