torstai 14. tammikuuta 2021

MAINOKSET JA PERSUKSET

   Emmerdalea tulee katsottua monesti suorana. Eli mainoksia tulee nähtyä pakosti. On niissä kestämistä. Jos tavallinen ihminen käyttäytyisi kaupassa, kuten eräissä mainoksissa käyttäydytään, niin ulos lentäisi. Voisi tulla porttikielto perään. 

  Muuan huonekaluliike rysäyttää 60 %:n alennuksen. Myös jo alennetuista tuotteista. Ja yli tonnin ostoksista vielä 10 pinnaa lisää. Tulee mieleen mieleen joku vanha vitsi Mannesta, jolta varastettiin kamaa. Hän totesi yks'vakaan, että menivät hankintahintaan. Vitsi on tietysti huono, rasistinen ja epäkorrekti. Anteeksi. 

  Ylipäätään kun Maikkaria katson, eli Emmerdalea, muuta ei juuri tule siltä foorumilta tuijotettua, niin mietin sen stradegiaa. Maikkari on kasannut melkoisen koplan suosittuja näyttelijöitä ja julkkiksia riveihinsä. Niitä sitten näkyy joka ohjelmassa. Eikä siinä vielä kaikki. Niitä näkyy keikistelemässä joka mainoskatkon alussa ja lopussa. Suoraan sanottuna kun sitä menoa katselen, tunnen myötähäpeää. 

  Toinen mieltä matalaksi vetävä juttu on Persujen jatkuva toilailu. Nyt ne jotakin listoja haluaa kertätä oppilailta. Sellaisista opettajista, ihmisistä ylipäätään, jotka heitä arvostetelevat, haluavat tietoja tallentaa. Kuulostaa vaaralliselta. Onko ne ihan eri maailmasta?
 
  Kauhulla odottelen ensi viikon keskiviikkoa ja vallanvaihtoa Washingtonissa. Toivottavasti isommilta kahnauksilta säästyvät. Pahaa panee pelkäämään, kun aseellisista mielenosoituksista on kuulunut vihjeitä. 

  Vielä kun noihin ylläoleviin lisää koronan yhä, ja ties kuinka kauan, ihmiskuntaa kahlitsevan jylläämiseen, niin ei mieli mettä keitä. Iloa sentään elämään tuovat talvi, sekä äsken Espooseen puhuttu videopuhelu. 

  Parikymmentä oli tänään meillä mittarissa. Pakko tunnustaa, että en lenkille mennyt. Huilailin kahden päivän lumityörupeaman jälkeen urakalla. Huominen taitaa olla samalainen lötköttelypäivä. Viikonloppuna sitten ladulle ja lumikengille. 

  Sanojen taivutusta vähän vielä äplistelen: Mainos, mainokset, mutta en millään saa oikeelliseksi persut, persukset. En, vaikka mieli tekisi. Mutta ei suomenkieltä saa vääristellä.

  Kesää kohti kuitenkin laahaudutaan. Olen pohtinut Luoterille omaa vaakunaa. Tuosta Halkoluodon kalasääksestä voisi alkaa kehittelemään. 


  Siinä tärkeimmät syöntäin painavat asiat. Huomenna saattaa maailma näyttäytyä valoisampana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti