sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

KOTIIN LIUKKAASTI

  Eilen palattiin Hollolaan. Aamusta lähdettiin, ja liukkaasti. Ensinnäkin peilijäälle oli satanut parin sentin lumikerros. Kun pakkastakin oli jokunen aste, ei meinannut edes liukueste saappaissa pitää. Kyllä minä hyvin selvisin, koska työntelin vesikelkkaa, sain siitä tukea, mutta Hilpalla oli hankalampaa.
  No, autolle päästiin, tavarat lastattiin. Sitten oli totuus esillä: samanlaista peilijäätä oli lähes koko aurattu parkkipaikka Potinlahdessa! Ja aluksi loivaa, sitten jyrkkenevää, ylämäkeä edessä muutama satametrinen! Eihän mihinkään meinannut lähteä, Hyundai kitkagummeilla! Pyrki vaan kääntämään keulaa sivuttain. Onneksi alueen reunassa oli vähän karheampi kaista, minne pystyin auton monen kommervenkin jälkeen siirtämään. Sain siitä sen verran vauhtia, että pääsin varsinaiselle tielle. Ohjasin kaaran aivan tien oikeaan laitaa, niin että toinen rengas oli aurausvallin vieressä, missä oli hieman paremmin pitoa. Näin pääsin, nippa nappa, mäen päälle Miekkaniemen pihan kohdalle. Hilppa, joka ei uskaltanut edes tulla autoon, käveli perässä. Ei ollut helppoa hänenkään nouseminen, kun oli jo ottanut liukuesteet pois kengistään.
  Melkoisen liukasta oli Piekälänsaarentie siitä eteenpäinkin. Tosin hiekkaa oli baanalle tiputeltu, mutta oli varmaan osittain jo sinkoillut pois renkaiden alta. Muuten ei mitään hätää ollut, kun hiljallleen ajeli, mutta mäkiin piti saada vauhtia. Kyllä nekin lopulta nousivat. Hankalin oli Särensyvästä nouseva vastanen. Sekin selvitettiin. Maljalantie olikin sitten vähän paremmin hiekoitettu. Vasta, kun päästiin pikitielle, uskalsin vaihtaa aurinkolasit silmille, laittaa radion auki.

  Kotona oli kaikki kohdillaan. Ei kovin paljon ollut lumi vajentunut. Liekö Anttolassa ollut lämpimämpi viikko?

  Perjantaina tosiaan tein muutaman tunnin rupeaman puita roudaten. Hyvä oli yön kipakan pakkasen jälkeen hankikanolla työnnellä. Muuten, paitsi että kelkan jalaksina olevat vanhat laskettelusukset eivä juurikaan ohjaudu. Jos vähänkin sivuviettoa rinnettä yritti alas mennä, pyrki kelkka ajautumaan sladissa. Onneksi ei isompia mäkiä matkalle sattunut, ainoastaan nurmikko-osuus talon ja rannan välillä.


  Jokainen lasti ei sentään tullut aivan kunnilla perille, vaikkakin lähes. Perille. Tämä taisi olla toinen reissu, kun kelkan jalas tipahti polku-uraan, ja lasti hajosi. Oneksi ei ollu pitkä matkaa sylissä perille kantaa.


  Liiteri tuli niin täyteen, että yksi pino jäi metsään. Olkoot siellä vielä vuoden. Mikäs ollessa, kun on hyvässä teltassa.

 

  Perjantain oli tosi upea ilma. Käytiin ip. vähän kävelemässä. Kuvassa Hilppa tulee jäälle sen oloisena, että tuolla saattaa olla liukasta.


   Tänään lähdetään tietysti äiti katsomaan. Samalla reissulla käyn pesemässä auton TI-hallissa. Se on sopivasti Kivistömäellä, aivan lähellä Elinan hoivapaikkaa.

  Kisat sitten loppuvat. Ei taida paljon saumaa kärkipäähän tänään(kään) olla? Norjalaiset vissiin taas kullan rohmuavat? Vaiko venäläiset? Alakanttiin meni suomalaisten suoritukset. Ei siinä selitykset auta, taso on tuollainen.

  Viikko nyt Hollolssa vietetään. Ma. 11.3. Anttolaan palataan. Mukavaa on kotona olla, mutta loppuviikosta alkaa varmasti polte Luonterin maisemiin nousta.

  Laitan loppuun kuvan viime sunnuntailta. Näkymä oli auringon noustessa erikoisen punertava. Tuota otosta ei ole lainkaan käsitelty värien suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti