tiistai 5. maaliskuuta 2019

RATTOSAMPI

  Joopa joo, pääsi tosiaan minulta lipeämään muistista safiirihääpäivä. Se oli perjantaina, kun oltiin saaressa. Siinähän oli polttopuusouvia ja sellaista, mutta kyllä olisi pitänyt muistaa! Sunnuntaina asia päähäni pälkähti, kuin salama puun takaa. Vai miten se sanonta nyt menee? Kyllä Hilppa asian varmasti muisti, mutta eipä sanonut mitään.
  Niinpä, on meillä ollut myötälettä ja vastaista, pitoa ja lipsumista, liisteriä ja purkkivoidetta, pertsaa ja vapaata, ja ollaan kaikki klaarattu. 45 vuotta ja parin vuoden harjoittelujakso päälle. Varmaan mennä samaan malliin, niin kauan, kuin vuosia vielä edessä on.

  Eilen tuli alkuillasta yllättävä puhelu. Kun se soi, katselin, että tuntematon numero, ei kai kauppahenkilöt tavoittele? Mutta onneksi ei! Se oli Rapon Esa, nuoruuden tuttu ja koulukaveri Mikkelistä. Ei me kovin läheisiä toverita oltu, mutta samoissa piireissä pyörittiin. Esa oli saanut yhteystietoni Kyyrön Laralta. Samoi vinkin blogeihini. Hän oli niitä lueskellut, vanhoja juttuja bongaillut. Mukava oli Esan kanssa turista. Vanhoja aikoja muisteltiin, kavereita haikailtiin. Varmaan liki tunti kulahti luuri korvalla. Sovittiin, että kesemmällä soittelen Esalle, sovitaan tapaaminen Minnan Torikahvilaan. Esa on näet paluumuuttaja, Etelä-Karjalasta Etelä-Savoon, juurilleen palannut.
  Viime syksynä sain samanlaisen mieleisen puhelun Kyyrön Laralta, nuoruuden ystävä hänkin. Ja suunnilleen vuosi sitten soitti Purasen Pörre, myös Mikkeliin palannut. Laraa en ole vielä fyysiseti tavannut, hän kun asuu Vihdissä. Pörren kanssa ollaan kahvilla käyty, Minnan Torikahvilassa, kuinkas muuten? Varmasti Laran kanssakin vielä nokikkain satutaan.
  Somen ansiota nuo vuosikymmenten jälkeen tapahtuvat yhteydenotot ovat, Ja näkyy olevan niin, että vaikka joku ei aktiivisesti somessa heiluisikaan, niin joku toinen heiluu, ja sana leviää. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen päässyt palauttamaan yhteyden ainakin Kalervon Railiin, Rohusen veljeksiin, Morttiin, Koistis-Perttiin, Pettisen Leksaan, Eerikäisen Perttiin, Teittisen Ekiin, Lehtosen Jeppeen, Hobergin Hanskiin, Järvisen Makeen, niin, ja jo joukoistramme poistuneisiin Vanhasen Tommiin ja Viholaisen Vinskiin, äkistään muistellen. On niitä varmaan muitakin.
  "Eihän noita kovin montaa ole", saattaa joku miettiä. Mutta kaveripiirini ei ole koskaan ollut kovin suuri, vanhemmiten se entisestään kutistunut, joten minulle tämä on iso juttu. Some on hyvä renki, mutta huono isäntä (tuunattu hollololais-anttolalainen sanonta).

  Tänä aamuna heräsin ajoissa, ajattelin mennä lumitöihin, koska sadetta oli yöksi povattu. Yllätyksekseni ei maaahan ollut tippunut hiutaleen hiutaletta. Niinpä suuntasin sauvojen ja hokkikenkien kanssa lenkille korvissani Vesterinen yhtyeineen-kokoonpanon uunituore "Faaraoiden aika". Taattua Vesteristä, ensikuulemalta.

  Perjantaina tulevat Tiilikaiset meille yhdeksi yöksi. Iiriksen sänky alkaa käydä pieneksi, joten eilen käytiin ostamassa Jyskistä itsetäyttyvä (sähköpumpulla varustettu) ilmapatja uudenksi makuualustaksi. Se on kätevä: helppo täyttää ja tyhjentää, menee pieneen tilaan, ja toimii tarvittaessa varavuoteena myös aikuiselle.
  Samalla reissulla ostettiin Biltemasta ovikatos verannan oven päälle. Syksyllä huomasin, että koska oven päällä ei ole juuri räystästäkään, sateet piiskasivat siihen niin, että se turposi. Ovikatos varmasti hieman asiaa parantaa. Siis ei turpoamista, vaan kuivempana pysymistä.


  Näin se viikko taas etenee. Maanantaina, ehkä jo sunnuntaina, lähdetään sitten Avokkaaseen. Viikon rupeama, puun kaatoa, pätkimistä, roudaamista, on tiedossa. Vähän pilkkimistä myös. Toivottavasti ilmat ovat suotuisia.

  Loppukevennys: Mikä on yleisesti viihdytysalalla toimiva ja muutenkin mukava kala? No, mikäs sen rattosampi, ku rattosampi?

  Loppukuva: Lievästi manipuloitu otos kuun valosta puitten lomassa 24.2.2019.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti