tiistai 12. maaliskuuta 2019

GREGORIAANINEN KURKKULAULU

    Eilen taas Avokkaaseen saavuttiin. Taas Piskolan kautta saavuttiin. Tällä kertaa Haneli oli kotona, keitti meille kahvit, tällä kertaa pakkasesta löytyi matkaamme viimeeksi liukkaiden teiden vuoksi hakematta jäänyt hirvijauheliha ja bonuksena hirvilenkkiä. Ei taas(kaan) lopu eväät kesken!

  Mökkinaapurit näkyivät myös olevan maisemissa. Auton jäljistä Potinlahdessa päättelin, että olivat tulleet sunnuntaina. Oikein päätelty, selvisi, kun Hannu soitteli. Sovittiin keskiviikoksi pilkkireissu. On näet luvattu aurinkoista ilmaa.
  Vajaa kymmenen senttiä on puhdasta lunta jääkuoren päälle satanut. No, maakuoren päälle myös. Ei liiaksi haitattakseen kävelyä, tai lastatun kelkan työntämistä. Hanki kantoi uuden lumipatjan alla, joten kevyesti talui kelkka taas porraseteen. 12 astetta oli tuvassa lämmintä, illan koittaessa reilu 20. Ja tänään saadaan leivinuuni kunnolla lämpimäksi, joten mikäs ollessa.

  Eilen oli pikkupakkanen, arska näyttäytyi muutamaan otteeseen. Päivä kului askareissa. Pari tallennetta tuli myös katseltua.


Iltapäivällä oli huussin polku jo tallattu auki.


Illan koittaessa alkoi pakastaa, arska vajosi tuttua rataansa Ilotin taakse. 


  Sunnuntaihin, ehkä maanantaihin, täällä ollaan. Sitten ei hetkeen päästä takaisin tulemaan, on muita asioita sovittuna. Mutta maanantaina, 1. huhtikuuta, tullaan, mikäli olosuhteet sallivat. Eikä tämä ole mikään aprilli-ilmoitus. Jos päästään, tullaan. Sen jälkeen ei varmaan ennen sulavesiä ole saareen asiaa. Kohta muuten alkaa polte nousta. Polte veneen vesillelaskuun. Jospa Vapuksi tänne pääsisi!

  Loppuviikoksi on povattu sateita ja suojasäätä. Ei kuitenkaan ihan maankaatokelejä. Ja jos vetimet vähän kastuu, niin kyllä ne uunien päällä kuivuu. 
  
  Taitaa muodostua tavaksi, että kirjoitan ensimmäisenä aamuna. Ja lämmitän uunia. Varsinainen perinne tietysti, että ensimmäisenä aamuna menee possun pala uuniin. Lapaa tai etuselkää. Tällä kertaa se on etuselkää. Noita ruhon osia saa melko sopivaan hintaan. Nytkin K-Supermarketin lihatiskiltä 2,99 €/kg. Eli kahden päivän ruoan kustannukseksi tulee reilu vitonen + vähän potuista sekä juureksista. Ei hinnan kirossa.

  Tänään aioin kaataa pari kookasta haapaa jäälle, pätkiä ne, kuljettaa rantteelle. Haneli lupasi auttaa vähän hankalampien kaadettavien kanssa. Soittelee, kun on tulossa.
  Aikomuksenani on tänä vuonna tehdä enimmäkseen klapeja. Metrin halkoja on melkoisesti valmiina, ja niitä tulee lisää oksista ja latvaosista. Klapeja kuluu aika lailla, kun reilun puolen vuoden ajan sauna lämpiää vähintään joka toinen päivä.

  Äkkiä alkanut viikko kuluu, sen tiedän. Nyt on tiistai, hups, ja huomaan, että on lauantai. Toivottavasti tuossa ajan kiitovauhdissa saan tehtyä, mitä minun pitää tehdä.

  Laitanpa loppuun muutamia sitaatteja. Sitaatteja, jotka ovat osuvuudellaan jääneet mieleeni:

  Tiedän olevani sivistyneiden ihmisten parissa, koska he sotivat raakalaisten lailla (Voltaire).

  Jokaisen, jonka on lakia noudatettava, on myös voitava vaikuttaa sen säätämiseen (Jean-Jacques Rousseau).

  Tietämättömyys ei ole ikinä auttanut ketään (Karl Marx).

  Ihmiset tungeksivat valoon, eivät paremmin nähdäkseen, vaan paremmin loistaakseen
(Friedrich Nietzsche).

  Kun sormi osoittaa kuuta, typerys katsoo sormea (kiinalainen sananlasku).

  Ai niin, tuo otsikko. Kuvittelen gregoriaarisen kurkkulaulun korvaavan gregoriaanisen kirkkolaulun Länsi-Mongolialaisen Katolisen kirkon messuissa. Sillä ole paskakaan tekemistä minkään, ainakaan tämän blogin kanssa. Kaikkea sitä tulee sydänyön unettomina hetkinä mieleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti