torstai 28. maaliskuuta 2019

ISÄNMAAN PUOLESTA

  Aamulla, lehteä hakiessani, oli postilootassa pläjäys muutakin tavaraa, eli suuri määrä mainoksia. Niiden seassa Hollolan oman pojan, Jari Ronkaisen, vaalimainos, sekä Perussuomalainen-lehden (PERUSSUOMALAINEN) 20. vuosikerran numero 3/2019. Se on 18-sivuinen, välissään 8-sivuinen liite Hämeen vaalipiirin ehdokkaista. Yritin lehteä selata, mutta jäi melko kursooriseksi. Etusivun otsikko "ÄÄNESTÄ SUOMI TAKAISIN!", sekä sisäsivuilta äänestäjiä kalastelevat "Suomi ei houkuttele huippuosaajia vaan halpatyövoimaa ja turvapaikkaturisteja", "Jopa miljoona euroa per maahanmuuttaja" "ja "Vain Perussuomalaiset on pitänyt linjansa". No jos on, pitänyt linjansa, niin siitä heille pisteet. Linja se pitää olla, vaikka huonompikin; "yks puhe, ku Sulukavan miehen sökössä!"
  Jari Ronkaisen henk. koht. lappusessa luki "Isänmaan puolesta, ryhtiä päätöksiin!". Ihan hyvä motto. Takapuolella lueteltiin useita sisäisen turvallisuuteen, oikeudenmukaisuuteen, sekä ilmastoon ja ympäristöön liittyviä toimenpiteitä. Osa ympäripyöreitä, lähes jokaisen oikeudentajuun sopivia, osa ei. Vaikkapa "Poliisin resursseja kasvatettava ja kohdennettava oikein! (ei vihapuhepoliisille)". Eli vihapuheeseen ei saa puuttua, sitä ei saa tutkia, se ei ole rikos. Tai "Stoppi viherhumpalle! Suomi ei yksin pysty pysäyttämään ilmastonmuutosta". Minähän en ole tanssi-ihmisiä, joten viherhumppa on tuntematon hytkyttelytapa. Mutta tuo "Suomi ei yksin pysty pysäyttämään ilmastonmuutosta" on kyllä melko kapeaa ajattelukantaa edustava tokaisu. Sehän sinänsä, irrallaan ajateltuna, pitää paikkaansa. Mutta taas kerran täytyy sanoa, että mitäs helevettiä tästä maailmasta, elämästä, tulisi, jos jokainen ihminen, jokainen puolue, jokainen valtio, noin ajattelisi.
  Jari Ronkainen, mies, jonka näin neljä vuotta sitten rautatieasemalla istuvan katumaasturissaan, kai  odottamassa jotakuta, moottori käydä louskuttaen, ikkuna auki tupakkia röyhyttäen, vaalimainos etuoviin teipattuna, ainakin sen kymmenminuttisen, jonka itse paikalla olin: Et sinäkään yksin voi maailmaa pelastaa, mutta voisit silti rajoittaa tyhjäkäyntiä! Toivottavasti teit sen ainakin päättyvällä vaalikaudella; kuuluithan lainsäädöntövaltaa käyttävään instituutioon.

  Jos yllä oleva katsotaan poliittiseksi kannanotoksi, niin olkoon se sellainen. Ainakin siitä pitäisi tulla ilmi, mitä puoluetta en suin surminkaan äänestä.

  Pelicans on hyvän alun jälkeen ajautunut tiukan paikan eteen. Kolme voittoa pitää putkeen ottaa, mikäli mielii jatkoon. Jos niin käy, vastaan tulee kai Tappara, joka selvitti itsensä semeihin suoraan neljällä ottelulla, jota se saa huilailla monta päivää. Onko tämä etu, vai haitta? Ken elää, hän näkee. Jos nimittäin siten käy.

  "On lyöty ämpäreillä ja soljella".  Tutkimus: Poliisi sietää liikaa kokemaansa väkivaltaa. Näin yle. Ei ihme, että ämpärillä lyödään. Niin mittavia määriä ilmaisia ämpäreitä on maassamme jonotettu, että olisi ihme, jollei muutama niistä päätyisi väärinkäytön välineeksi. Soljista en osaa tarkemmin sanoa.

  Putinin moottoripyöräkerho "Yön Sudet" on rantautunut Suomeen. Iltalehtien mukaan Forssaan on perustettu ensimmäinen klubi. Putin on mies, jolla on kaikkea. Eli oma mc-jengi tietysti kuuluu mukaan. Mihin mies sitä tarvitsee? Turvattuun mopoilemiseen, kai?

  Dumarin biisiä "Dumari" mukaellen: "Yksi on laki ylitse muiden, se on niinkuin lukkoon lyöty läpi luiden!" Eli nyt on lukkoon lyöty, että ensi viikoksi lähdetään saareen. Maanantaina, aamusta, lähdetään. Tosi hyviä ilmoja näyttää tämän hetkinen ennuste: pientä yöpakkasta, muutamaa astetta plussaa päivisin, aurinkoa joka päivälle. Sitähän on, kun kahvipapu, naamaltaan, reilun viikon kuluttua. Ainakin, jos malttaa istua pilkkijakkaralla lärvi aurinkoon päin. On siellä tosin muutakin hommaa, mutta ulkosalla tulee liikuttua.

  Kohta kaksi osaa Ferrantesin Napoli-sarjaa luettuna. Odottamassa Sylvie Simmonsin kirjoittama  "I'm your man: Leonard Cohenin elämä", Jussi Adler Olssenin "Selfiet" ja Manuel Vázquez Montalbán'in "Etelän kutsu", lisäksi tänään haettava varaus, Håkan Nesserin " Café Intrigo". Kyllä noilla viikon pärjää, varsinkin, kun ilmat eivät luultavasti ole lukemiseen kannustavia.

Lopuksi otos per 10.4.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti