torstai 1. marraskuuta 2018

TERVEISET TELAKALTA JA KAIKKI AVOKKAAT -20%

  Vene on huollettu. Tarkemmin sanottuna tietystikin veneen kone on huollettu. Eilen kylillä käytiin se homma teetättämässä. Kun tunti oli aikaa, poikettiin Agassiin munkkikahveille, käveltiin takaisin Pajakujan ja Kirkonmäen kautta. Kun aikaa vielä jäi, sanoin Hilpalle, että katsellaan näyteikkunoita. Mutta mahdollisuudet olivat rajalliset: apteekki, kirppis sekä  Anttolan Kone ja Urheilu. Rysän ikkunoita ei kai näyteikkunoiksi voi sanoa?

  Tänään lähdettiin aamusta viemään venettä Hanelin rantaa talvehtimaan. Ensi soutuvene ja Hilppa Potinlahteen, sitten usmuutin issekseni Piskolaan, Hilppa autolla omia teitään.
  Vene on nyt telakalla. Kivuttomasti se sinne asettautui, kun Haneli traktorilla tempaisi. Ongelmat tulivat, kun pressua alettiin etsiä. Se ei ollut venevajassa, ei autokatoksessa. Haneli raapi päätään, sanoi:
  "Ajetaan vanhalle talolle. Jos olen vaikka sen sinne jaloista vienyt."
  Niin tehtiin. Katsottiin puuliiteristä, rekiliiteristä, navetasta, tallista, kävipä velj'poeka navetan ylisilläkin. Eikä missään! Kunnes, kun jo olimme luovuttamassa, äkkäsi Haneli pressun navetan ovinurkassa. Oli vähän katveessa. 

  Vene sai hupun. Ei sitä ihan oman kuomunsa alle viitsi jättää.


  Ennen kuin lähdimme palaamaan Avokkaaseen, minä komensin Hilpan ja Hanelin sisälle. Sanoin, että nyt, kun meitä on kolme paikalla, laitetaan nämä veneen avaimet visuun paikkaan.
  "Oletettavaa, ainakin toivottavaa, on, että joku meistä muistaa keväällä, missä ne ovat", jatkoin.
  Nyt ovat avaimet tallessa. Mutta takuita löytymisestä ei pysty antamaan. Ensinnäkin kaikkien muisti on, mitä on. Toiseksi Haneli saattaa talven aikaan, syystä, jos toisestakin, ne siirtää, eikä siinä tapauksessa takuuvarmasti muista, mihin. No, odotetaan kevättä, toivotaan parasta. Ja kuljetetaan vara-avaimia repussa.
 
  Liityin kesällä Carsonin kanta-asiakkaaksi. Syystä, että lähes kaikki saaressa tarvittavat rautakauppatarvikkeet tulee sieltä haettua. Tavaratossa en ole käyny ainakaan kymmeneen vuoteen. Carlsonin lähettää tietysti sähköpostia tarjouksistaan. Eilen tuli mainos, missä kerrottiin seuraavaa: Kaikki mekot, avokkaat ja Z.I.P-kengät -20%. Eikä helevetissä. Kaikki! Tai enhän minä muitten puolesta puhu, mutta osuuteni Avokkaansaaresta ei ole myytävänä, väittäköön Carlson, mitä väittää. Ei alennuksella, ei oikeaan hintaan, ei ylennyksellä. Tosin taisi yritys tarkoittaa ihan muita avokkaita, erisnimet kun kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.

  Kummasti tuntuvat samat naamat saavan tilaa tv:ssa. Aku Hirviniemet ja Riku Niemiset alkavat kai olla kulahtaneita. Nyt näyttää olevan vallalla "Tanssii maajussien kanssa" Vappu Pimiä, vai oliko se "Tähdille morsian" Vappu Pimiä. Ja "Tähti"-Leppilampi, eli "Tanssii jahtien kanssa"-Mikko. Taitaa Jenni Pääskysaari yhä selvitellä huolenaiheita, eikö lie muutakin? Tämä ihan sivullisen tekemänä huomiona. Minä en noita ohjelmia katsele. Enkä ylipäätään mainoskanavia. Paitsi Emmerdalea. Ja Kontio ja Parmasta. Ja olenpa pari ulos tullutta jaksoa Sunnuntailounaastakin nähnyt. Ei mainoskanava sinällään huonojen ohjelmien tae ole. Kuitenkin Yle:n tarjonnasta huomattavasti pienempi osuus on huttua, suurempi kelvollista. Tämä on tietysti ainoastaan allekirjoittaneen mielipide. Tai saattaa olla jonkun muunkin. Ja jollain muulla on varmasti täysin vastakkainen käsitys. Eli katsokaamme kukin sitä, mikä miellyttää.

  Toosasta ratioon. Verotietoja on tulvinut siinä määrin, että jos ne olisivat jääneet päähän, ei sinne paljon muuta enää mahtuisi. Onneksi vanha, hyväksikoettu konsti tepsii edelleen. Tarkoitan tietysti "toisesta korvasta sisään, toisesta ulos"-konstia. Oiken käytettynä se on korvaamaton taito. Tottakai, milläs korvia korvaamaan?

  Marraskuu alkoi. Loppukevennykseksi 1.11.2018-aamun näkymiä, länteen ja itään. Eikä tämä ole poliittinen kommentti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti