sunnuntai 11. marraskuuta 2018

SYKSYIHMNEN

  Olen aina ollut, tulen olemaan, syksyihminen. Mutta paatuneinkin syysfanaatikko, -hypettäjä, -etusiasti, harrastelijoista puhumattakaan, alkaa leipäytyä jatkuvaan pirstaleisten sadejaksojen täydentämään sumuiseen kosteuteen. Ihan sama sataako, tai ei. Pienen ulkoilun jälkeen ovat rillit huurussa, vaatteet kosteina. Mittarit heiluvat ronskisti plussan puolella. Se sopinee useimmille. Mutta kyllä minä kaipaan pikkupakkasta, kuivaa keliä. Ja saa luntakin tulla. Jos toiveen sallitaan, niin mieluumin kuitenkin pakkasta ensin. Kunnon jääkansi, sitten lunta. Siinä syysimmeisen toive alkavalle talvelle.
  Jos ilmat täällä Hollolassa ketuttavat, niin ei saaressakaan olisi tehnyt mieli hypyn kengässä pihalle rientää. Ehkä näillä ilmoilla, näillä vuosin, näillä vuosilla, on kuitenkin mukavampi olla täällä ihmisten ilmoilla. Jos kuivia ilmoja kuun lopussa pitelee, pitää vielä Anttolaan muutamaksi päiväksi lähteä. Tarkkailemaan talven tuloa. Tarkkailijoita maailma tarvitsee.

  Alla kuva marraskuulta 2011, sekä marraskuun lopulta viime syksynä. Saavat kyllä mielen halajamaan saareen.



  Tänään on Isänpäivä. Se ei sotkenut rutiineita; aamulenkille lähdin normaaliin tapaan, parjaamani sumu ja kosteus seuranani. Tosin aavistuksen armeliampana, kuin edellisinä aamuina.
  Kun lenkki oli tehty, suihkussa käyty, ajattelin laittaa kahvit tulemaan. Mutta kas, Hilppa könysi ylös, puolisen tuntia normaalia aikaisemmin. Tuli halaamaan ja onnittelemaan, sanoi, että nousi tekemään aamupalaa. Minä siis pääsin aloittelemaa tätä kirjoitusta.
  Nyt on aamupala nautittu. Voin aivan rehellisesti kertoa, että se oli ehdottomasti paras isänpäiväaamiainen koko vuonna!

  Isänpäivään liittyen sain postia pari päivää sitten. Iiris lähetti minulle kortin!


  Kyllä Peppe-papan sydäntä lämmitti. Piti illalla ottaa kuvapuhelu Espooseen. Iiris ei kiitoksista juuri piitannut. Oli ihan tuppisuuna, näytteli vain muutamia piirustuksiaan. 
  Hieno ja realistisen kuvan Iiris on osannut taiteilla. Kädet ehkä aavistuksen pitkät. Ja on minulla hieman enemmän vatsaa, pakko myöntää. Mutta taiteilijan vapaus huomioiden erinomainen teos. Ja omakätisesti signeerattu.

  Parin viikon kuluttua Iiris tulee meille. Anna ja Joni ovat vuorossa järjetää ystäväpiirinsä pikkujoulut. Sitten pääsee taas tytön kanssa touhuamaan.

  Huomenna on edessä rokotusta. Ylihuomeen sivousta. Kekiviikkona ties mitä, etc. Nyt taidan jatkaa isänpäivää katselemalla jotain eilen tallenteisiin säilöttyä lähetystä.

  HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ kaikille isille, tietysti kaikille muille myös!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti