lauantai 3. marraskuuta 2018

KAUSI PÄÄTTYY, tai sitten ei

  Olemme olleet tämän vuoden aikana Avokkaassa hieman yli kuusi kuukautta. "Pitääkö vakituisen asunnon osoite vaihtaa?", kysyy nimimerkki "Epätietoinen". Toivottavasti ei. Täältä on pitkä matka postilaatikolle.
  Tosiaan, niin on suhde pöyörähtänyt Anttolan hyväksi, heti, kun Hilppakin eläköityi. Hyvä täällä on olla. Mutta eilen, harmaansumuisena päivänä, päivänä, jolloin kuuli pisaran tippumisen oksan nokasta maahan, myöhäisen lehden havinan ilmassa, tuli ajatuksiin, että eiköhän tämä ole tässä. Kerroin tunnoistani Hilpalle, hän oli samaa mieltä. Päätimme saman tien, että lähdemme kotiin sunnuntaina, vaikka maanantaihin asti oltiin varauduttu. Eli tänään saatellaan viimeiset talvivalmistautumiset finaaliin. Isoja toimenpiteitä ei enää jäljellä ole. Vesijärjestelmän tyhjennys, jos ei työläinpänä, niin ainakin tärkeimpänä, pitää tehdä, kun viimeinen tiskikoneellinen lounaan jäkeen on mylläytynyt. Saunan pata ja vesiastia täytyy myös ämpäröidä pihalle. Jos ei sada, putsaan räystäskourut. Siinä ne, pakolliset ja ehdolliset jäljellä olevat toimet. Sujuvat rutiinilla. Muuhan on vain duunia, mutta tiskikoneen kanssa täytyy muutamia kommervenkkejä tehdä. Kantapään kautta opittuja, oikeastaan opetettuja, konsteja. Kone nimittäin rikkoutui uransa ensimmäisenä talvena. Fingerporillinen vettä oli jäänyt väärään paikkaan, ja jäätyessään rikkonut laitteen. Masiina vietiin Mikkeliin Kodinkonehuoltoon. Asentaja diagnosoi vian, korjasi sen, ja ystävällisesti neuvoi oikeat syksyiset menettelytavat.  Ja sanoi, että menkööt takuuseen! En tässä paljasta huoltofirman nimeä. Vaikka rikos, niin meidän, kuin huoltomiehenkin kohdalla, on vanhentunut. Olen oppinut, että kaikenlaisia syytöksiä ja syyllistämiä voi tulla, vaikka ei olisi mitään tehnytkään.

  Kun äsken mainitsin lounaan, niin palataan eiliseen, halloweenlounaaseen. Hirvipaistia, herkullista kastiketta, uunijuureksia, paistettuja perunoita, sienisalaattia, puolukkahilloa:


  Kiitokset haluan osoittaa Hilpalle kokkauksesta ja puolukoiden poimimisesta, sekä Hanelille hirvipaistista. Luontainen vaatimattomuuteni kieltää ottamasta esiin omaa osuuttani puolukoitten, ennen kaikkea sienten, keräämiseen. Mutta herkullista oli!

  Voi hyvinkin olla, että kun pari viikkoa kuluu, mieli palaa taas saareen. Ei kuitenkaan ennen kuin kuluvan kuun loppupuolella. Jos ilmat ja mieli ovat suotuisat, ehkä tullaan, ehkä ei. 

  Kasailen ehkä viimeisen tämänvuotisen Avokas-blogin loppuun jokusia kuvia lopuillaan olevalta mökkikaudelta.

7. helmikuuta


8. maaliskuuta


10. huhtikuuta


12. toukokuuta


13. kesäkuuta


21. heinäkuuta


18. elokuuta


14. syyskuuta


11. lokakuuta


1. marraskuuta


  Mahdollista, että päivitän vielä blogiin kuvan joulukuulta. Jos näin käy, niin ainoastaan tammikuu 2018 on jäänyt täällä käymättä. Kuitenkin varmasti 10/12. Lienee ennätys. Mutta rikottavissa. Vaikka se lopulta olisi 11/12.

  Muistakaa, ystävät hyvät, näin ilmastonmuutoksen vyöryessä karkottaen viimeisenkin naalin pohjolasta, eduskuntavaalien lähestyessä, Albert Einsteinin viisaat sanat: 
  "Olemme luoneet nykyisen maailman ajattelullamme, joten emme voi muuttaa sitä ilman, että muutamme ajattelutapaamme.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti