tiistai 27. marraskuuta 2018

HILJAISELOA

  Iiris kävi, Iiris lähti. Elämä jatkuu postpikkujoulutunnelmissa. Pakkasen puolella olevissa aamuissa on mukavaa lenkkeillä, kirjoja kuluu, samoin sohva; joku tunti päivässä tulee toosaa tuijotettua.

  Viime viikolla käytiin tekun kavereiden kanssa syömässä. Minä ja Oippa ollaan jo eläkkeellä, Tunneli-Topilla on parisen viikkoa h-hetkeen. Pekka joutuu toista vuotta vielä kärvistelemään.
  Kun Topi kertoi eläköitymisajankohdan, hätäännyin kysymään, että vieläkö sinulta lippuja saa? 
  "Ai niin!", tokaisi Topi, kaivoi povitaskuaan.
  "Siinä on!", hän jatkoi ojentaen jokaiselle kaksi lippua ensi torstaille "Puhallus"-näytökseen.
  Selvennykseksi niille, jotka eivät tiedä: Topi on ollut vuosikymmenet Lahden Kaupunginteatterin käyttöpäällikkönä. Häneltä olen vuosien varrella saanut jokusenkin lipun jokusiinkin näytöksiin. Kiitos, taas kerran, Topi! Valitettavasti taisi olla viimeinen kerta. Lippujen osalta. Kiitoksia voin toki vielä myöhemminkin sanoa.
  Mukavasti meni lounas poikain kanssa. Vähän muisteltiin. Ja nykyisyyttä valotettiin. Jossain vaiheessa kysäisin, että minkähänlaista keskustelu on, jos kymmenen, tai viidenkin, vuoden kuluttua tavataan. Olivat nimittäin jutut ajautuneet linjoille: Niin on kipee olkapää, ettei meinaa nukkumisesta tulla paskaakaan", "muuten mukavasti, mutta eturauhasvaivaa tuppaa olemaan", "ei meinaa nilkat kestää", "joskus ummetusta, pukamat ärtyy". Niin se on; kun ikää tulee, vaivat lisääntyvät, elämässä ja puheissa. Toivon, että vielä tavataan, viiden ja kymmenenkin vuoden kuluttua. Toivon myös, että silloin jaksetaan yhä muistella. Muistella muutakin, dignooseja ja reseptejä.

  Kohtsillään on joulukuu. Kalenteriin olen merkinnyt seuraavia asioita:

  1.12.2018. Valokuvakirjat jouluksi!!!!!!!!!
  Olen tuota aloitusta venyttänyt tarpeettomasti, varsinkin, kun Ifolor laittoi mailia, että kirjat ehtii tilata vielä 11.12. Nyt niskasta kiinni ja hommiin!

  3.12.2018. Yhtiökokous tä. klo. 18
  Emme ole vuosikausiin, tai oikeastaan pariinkymmeenn vuoteen, käyneet yhtiökokouksissa. Olemme antaneet naapurille valtakirjat. Nyt näyttää esityslistassa olevan pari isompaa asiaa, eli ulko- ja parvekeovien ja lukitusten uusiminen, sekä salaojien ja ulkopuolisen vedeneristyksen tekeminen. Ovet on ajateltu uusittavaksi melko pian, salaojat viiden vuoden periodilla. Ovihomma on minusta ihan paikallaan. Meillä, samoin ainakin molemmin puolin olevilla naapureilla, on viime vuosien aikana tehty kylppäriremontti, jolloin on purettu ja tarkastettu maanpaineseinien kosteus, eikä mitään ongelmaa ole havaittu. Mutta talon ikä lähentelee neljääkymmentä. Tietysti parempi tehdä ajoissa, kuin mahdollisten vahinkojen jälkeen, kunhan on ensin kuivatettu kastuneet tilat.

  5.12.2018. Lasit tä. 9:10
  Kun syksyllä hankittiin Hilpan kanssa uudet näkimet, saatiin 50%:n alennuslappu. joka on voimassa 3 kk. Koska minun lasihankintani menee aina silmälääkärin kautta (silmä leikattu), ja seuraavan kerran on lääkäritarkastus kahden vuoden kuluttua, ajattelin hommata voimassa olevalla reseptillä varalasit. Valitsin ne edullisesta valikoimasta ja peruslinsseillä. Alennuksineen kohtuuhinta.
 
  9.12.2018. Auton huolto hu. klo. 7:30
  Hyundai tulee tammikuussa kolmivuotiaaksi. Tilasin huollon, sitten se täytyy katsastuttaa.

 11.12.2018. Tilaa katsastus
  Kts. edellinen.

  20.12.2018. Syömään Lepolankadulle hu. klo. 16-17
  Palevelutalolta tuli joku aika sitten seuraava kutsu:

TERVETULOA NAUTTIMAAN KANSSAMME UUNIRIISIPUUROSTA SEKAHEDELMÄKEITON KERA!

T. LEPOLANKADUN PALVELUTALON HENKILÖKUNTA.

  Totta kai sinne mennään. Sekametelisoppaa ei ole vuosiin tullut syötyäkään. Se kuului olennaisesti lapsuuteni jouluihin.

  Siinä ne, kalenterimuistutukset. Aika vähän oleellista tehtävää. Eiköpä nuo tule kunnialla läpi vietyä?

  Aamu valkenee. Auton lämmityksen napautin äsken päälle. Kohta lähden Lidliin. Auton lohkolämmityksestä vielä: Taloyhtiö ohjeistaa, että lämmitystä saa pitää päällä kaksi tuntia kerrallaan. Eli ajastin pistorasiaan. Minä, mukavuudenhaluisena henkilönä, tein toisen ratkaisun. Hankin Biltemasta ulkoköyttöön tarkoitenut kaukosäädettävän pistorasian. Kun autokatos on suoraan kadun toisella puolella, voin ""työhuoneeni" ikkunasta napsauttaa lämmityksen kakella päälle/pois. Laiskuus saa ihmisestä esiin yllättäviä puolia ja innovaatioita. 

  Loppuun Velhon sarjispätkä. Sopinee moneen maahan, moneen "kunkkuun".


  PS. Uutisissa kerrottiin, että Trump ei usko oman hallituksensa tekemään tutkimukseen ilmastonmuutoksen vaikutuksista Yhdysvaltoihin. Onko mies kova-, vai pehmytpäinen? Miettikää sitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti