perjantai 30. marraskuuta 2018

POST POP DEPRESSION

  Katsoin eilen tallenteelta lauantaina Teemalla näytetyn Iggy Pop'in "Post Pop Depression-kiertueen" Albert Hall-keikan vuodelta 2016. Iggy'n habitus on, kuten tiedetään, kuin suoraan Taru Sormusten Herrasta tai Game of Thrones'sta reväisty. Ei tuo seitenkymppinen herra mikään esteettinen ilmestys yläruumis paljaana lavalla riehuessaan ole, minusta, mutta musiikki on rautaa. 
  Iggy Popin bändissä soittivat Queens of the Stone Agen Josh Homme, Dean Fertita ja Troy Van Leeuwen sekä Arctic Monkeysin Matt Helders. Saman porukan kanssa Iggy teki albuminsa "Post Pop Depressin". Konsertissa kuultiin uutta sekä vanhaa, mm.  "Lust of Life", "Sixteen", "The Passanger", "Tonight" ja "Nightclubbing", sekä yhtä lukuunottamatta kaikki uuden albumin biisit. Kova ryhmä, kova meno. En olisi pannut pahakseni, jos vaikka olisin ollut paikalla.
  Teema näytti viime lauantaina myös kolme dokkaria Iggy Popista. Kyllä nekin tulee vielä katsottua. Kaikella on aikansa.

  Eilen käytiin myös teatterissa. "Puhallus" tuli nähtyä. Iso joukko näyttelijöitä, hienot lavasteet. Elokuvan näkemisestä on niin kauan, että vasta väliajan jälkeen alkoi juonen kuvio muistua kunnolla mieleeni. Ei mikään helppo homma, sovittaa tarina näyttämölle, minun ymmärrykseni mukaan. Ihan kelvollisesti siinä oli onnistuttu. Useammin pitää teatterissa vierailla. Vaikka Topin lippuautomaatti sulkeutuukin pian.

  Aamulla, kun lehden hain, oli maa valkeana. Muutaman sentin lunta oli ripotellut. Lenkille lähdin, vaikka tuuleskeli melkoisesti. Mukavaa silti, kun ei ollut niin pimeää ja synkkää. Ei tuo lumi tietysti säily. Mutta ensimmäiset friikit ovat vanhoilla suksillaan luistelemassa pitkin pururatoja, kunhan aamu valkenee. Mistä vetoa?

  Pori Jazz ilmoittelee, että muutamia esiintyjiä tulevalle kesälle on jo tiedossa. "Toto'n" vuoksi en sinne lähde. Katsellaan ja kuunnellaan tuonne helmikuulle saakka. Ehkä sitten on enemmän joukkoa kasassa.

  Käänsi seinäkalenterista äsken joulukuun näkyviin. Havainnoin, että sunnuntaina on 1. adventti, ja keskiviikkona, kuten kalenteri kertoo, Nikun, Niklaksen ja Niilon nimipäivä, itsenäisyyspäivä, sekä KAIKKI JÄTEASEMAT SULJETTU. eli pitää muistaa onnitella Nikoja, Niklaksia, Niiloja, Suomea, sekä KAIKKIA JÄTEASEMIA.
  KAIKILLA JÄTEASEMILLA menee joulukuussa muutenkin hyvin; ne ovat suljettuina jouluaattona, joulupäivänä, tapanina, sekä uuden vuoden aattona. Vaikka seinäkalenteri ei jatku ensi vuoden puolelle, uskallan väittää, että KAIKKI JÄTEASEMAT OVAT SULJETTU myös 1.1.2019.
  Talvipäivän seisaus on lauantaina, 22.12. Pari päivää siinä kitkutellaan, sitten ollaan menossa kohti kevättä. KAIKISTA JÄTEASEMISTA ei ole mainintaa tälle vuoden lyhimmälle päivälle.

  Niin tässä kävi, että Avokkaaseen jäi menemättä. Varmaan vetää jo lahtia jäihin. Odotellaan helmikuuhun. Sen makempaa se sitten on, kun pääsee jäälle hiihtelemään. Toivottavasti?!?!

  Museoreissu Helsinkiin odotuttaa myös itseään. Ensi viikkokin on pois suljettu; museot ovat maanantaina kiinni, paitsi Amos Rex, joka puolestaan on kiinni tiistaina, keskiviikkona on muuta, torstaina itsenäisyyspäivä, perjantaina emme sinne mene. Joten ehkä seuraavalla viikolla?
 
  Lumisade näyttää ehtyneen. Ennusteen mukaan sitä saattaa kuitenkin vielä vähin ripeksiä. Minä lähden liikkeelle; pitää hakea Lidlistä jotakin snadia, ainakin riisipiirakoita huomisaamuksi.

  Hyvää nimipäivää kaikille Antit, Atet ja Anterot, KAIKKI JÄTEASEMAT myös, koska ne tekevät tärkeää työtä, jotta emme hautautuis ennen aikojaan paskaan. 

Samoihin aikoihin oli vuosi sittenkin lunta maassa. Kuva otettu takapihasta 2.12.2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti