lauantai 29. syyskuuta 2018

LIKKA LOMALLA

  Iiris on kolmen päivän syyslomalla. Hän oli perjantain Aija-mummolla Lahdessa, tuli illansuussa meille. Huomenna viedään Iiris sitten kotiinsa.
  Lomalaisella on ollut kissanpäivät; eilen Aijan kanssa syömässä sushia, sekä kahdet jäätelöt päivän mittaan, illalla vielä meillä jäätelöä. Tänään käytiin BusBurgerissa syömässä, jälkkäriksi jäätelöt. Sitten mentiin moikkaamaan Elinaa. Satuttiin sinne kahviaikaan. Meille tuotiin kahvit ja tuoretta pullaa äidin huoneeseen. Ja Iirkselle mehua. Minä ehdin jo käydä ostamassa meille Omarmunkit päivällä, joten sellaisetkin on vielä nautittava. Ja illalla jäätelöt, tietysti. Jos Anna tämän lukee, niin saattaa syömmistyä. Vaikka harvoinhan Iiris lomalla on. Meille, Hilpalle ja minulle, pitäisi jonkun syömmistyä. Hitonmoista mässäilyä Iiriksen varjolla.

Iiris katseli aamulla Pikku2:sta.


Sitten lähdettiin ulos. Pakkasyö takana, mutta ei tietysti lunta. Lapio piti kuitenkin välttämättä saada mukaan. No, onneksi löytyi neulasia ja lehtiä luotavaksi.


Leikkipuistossa joutui tyttö kioskihommiin.


  Äitiä tosiaan käytiin moikkaamassa. Oikein virkeänä oli, vähän vitsiäkin heitteli. Iiristä ihan meinasi naurattaa. Tämä sanoikin, kun meille palattiin, että sillä Oman luona oli hauskaa.

  Iiris ja Hilppa lähtivät vielä vähän ulos, minä jäin kirjoittelemaan. Eihän tuollaisten herkkujen päälle jaksa liikkua! 

  Alkaa kääntyä lopuilleen tämäkin viikko, tulipalojen viikko. Ensin paloi Koistisen mökki Anttolassa, sitten Mukkulan ostoskeskus Lahdessa. Ostoskeskus jo kolmatta kertaa, tietojeni mukaan Koistisen mökki ensimmäistä. Onneksi ei henkilövahinkoja sattunut kummassakaan. 

  Kun ap. oltiin Iiriksen kanssa ulkona, huomasin, että "lehenputoomisjuhlien" aika lähestyy.


  Vaan saa se lähestyä. Edelliset, luultavasti viimeiset, "lehenputoomisjuhlat" järjestettiin 1975. Viimeiset, jollei tässä suuresti topistaudu vielä yksiä koolle kutsumaan. Suuri osa niihin joskus osallistuneista on vielä hengissä ja joltisessakin kunnossa. Tai Heken (Algerialaista tai Egri Bikavér'ia) nauttimiskunto on saattanut joillakin madaltua. Toisaalta joillakin ehkä nousta. Joten melko ennalleen, keskimäärin, saattaisi kulutus asettua.
  Totta puhuen, järjestämättä jäävät, rääppiäiset. Ei vanha jaksa, ja tuskin sinne kummoista määrää osallistujia saisi koottua, vaikka kutsun kusottaisi. Eli jäänee "John Akii Buua"-laulu loilottelematta lokakuisessa kuutamoyössä muikunhaikutuspaikan ympärillä.

  Kohta palaavat Hilppa ja Iiris ulkoa. PItää ruveta valmistelemaan kahveja, Omarmunkit  esille laittaa. Ettei pääse turvotus laskemaan, ähky lientymään. Ja aamulla kahdeksan kilsan lenkki. Kyllä se siitä. 

Vielä loppuun Iiris eilen aatoksissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti