lauantai 22. syyskuuta 2018

VAHINKOJA TULEE, mutta joskus ne vi***taa!

  Eilen ajeltiin Hollolaan, pois ennustetun myräkän kourista. Vaikka ei tuo ennuste aivan kaameaa puhuria lupaa, kun äsken vilkaisin. Saattaa silti sähkökatkoja esiintyä. Mutta ei me oikeasti tuulta tai mahdollisia jakeluhäiriöitä pakoon lähdetty. Tultiin hakemaan uudet okulaarit. Jo tulessa ajettiin Lahden keskustan kautta, saatiin lasit. Ne päässä tässä kirjoitan. Toivottavasti "kirotusvirheet" vähenevät.

  Ip. Hilpalla oli kampaaja Minä kävin hoitamassa muutaman asian. Vein mm. Specsavers'iin melkoisen määrän vanhoja silmälaseja. Olin niitä kertynyt, kahdelta ihmiselta vuosien aikana. Specsavers tekee hyväntekeväisyyttä Lastenklinikoiden Kummit ry:n ja Tansanian silmälasikeräyksen merkeissä, joten hyvään tarkoituksee ne menivät. Kai? Sain tekoni ansiosta liikkeestä 30 %:n alennuskupongin. Koska olin jo aiemmin, lasien noudon yhteydessä, saanut 50 %:n alennuslapun, innostuin tenhottamaan, että nythän rabattia tulee prossaa, ruvetaanpa valkkaamaan pokia! Mutta ei kuulemma käy, etujen yhdistäminen. Joten ei ryhdytty pokia valkkaamaan.

 Suuntasin siitä Elinaa katsomaan. Aika pirtsakassa kunnossa hän on. Viemäni suklaa upposi mieluusti. Tovi turistiin. Sunnuntaina mennään Hilpan kanssa vähän pidemmäksi aikaa.

  Ehdin juoda vielä tuplaespresson inkiväärijäätelön kera Ciao Caffe'ssa, ennen kuin Hilppa oli valmis. Mentiin sitten hakemaan auto Trio'n parkkihallista. Minä selvittelin samalla jotain muka tärkeääkin asiaa, samalla, kun aloin peruuttaa pois parkkiruudusta. Olin katsellut taakseni, että tilaa on, ei ketään tulossa. Mutta perkele, en puhellessan huomioinut omalla puolellani olevaa pilaria! Niinhän auton etulokasuoja tapasi betoniin. Ei mitään järkyttävää lommoa,tullut, mutta maali kuitenkin raapeutui melko pahoin. Ei pitäisi, ei missään iässä, keskittyä ajaessa muihin asioihin. Eikä varsinkaan näillä vuosilla, kun keskittyminen yhteenkin on vähintään kyseenalaista! Eikä pitäisi tuudittautua lähes koko kesän kestäneeseen tilanteeseen, missä auton ympärillä on aareittain tilaa.
  Pikkasen vi***taa. Ja sama lokasuoja, joka kesällä maalattiin, kun Schenkerin kuski sen kolhi! Silloin maksoi Scenker, nyt maksaa Peppen vakuutusyhtiö. Pitää tehdä netissä vahinkoilmoitus, käydä maanantaina sopimassa korjauksesta. Vien samaan pajaan, missä auto oli aiemminkin. Heillä kun on kokemusta Hyundain vasemman etulokasuojan irrottamisesta ja maalaamisesta. Saiskohan tuosta jo paljousalennusta?

  Tänään lähdetään päivällä käymään Espoossa. Iiristä on jo ikävä, miksei muitakin Tiilikaisia. Reilun viikon kuluttua täyttää Iiris 4 v. Niin aika kuluu. Pian jo eskariin ovia kolkuttelee tyttö. Synttärit pidetään 6.10. Tiilikaisilla. Sinne tietysti mennään. Sitä ennen ollaan reilu viikko saaressa. Ja saadaan, toivon mukaan, auto kuntoon. No, kuuluuhan vakuutukseen sijaisauto. Vaikka en sellaisella mieluusti pidemmälle lähde ajelemaan. Kun ei tunnu omallakaan ongelmitta sujuvan suhailu.

  Aamulla kävin jo lenkillä, kuulokkeet korvilla, kuulokkeissa Spotify'lta Bob Dylanin soittolista "More Blood, More Tracks. Pimeää oli. Ja rauhallista. Ei yhtään toista jalankulkijaa näkynyt muutama hassu auto sentään.

  Reilun kuukauden kuluttua päättyy kesäaika. Olisiko viimeinen kerta, kun kelloja pitää kalibroida?

  Pelicans on aloittanut liigan mukavasti; ensin tappio, sitten kaksi reilua voittoa. Peltsut ovat taulukossa kuudentena. Jukurit ovat vielä korkeammalla, neljäntenä, ilman suoraa häviötä, voiton, jatkoaikavoiton ja kahden jatkoaikatappion myötä. Mutta Pelicans on vain pinnan päässä yhden ottelun vähemmn pelanneena. Jos kausi jatkuu samaan malliin, niin hyvältä näyttää.

  Soini sai luottamuksen. Missä lie poliitikkojen rehellisyys ja mitä luottamukselle heitä kohtaan ylipäätään kuuluu, kun ryhmäkuri ajaa omantunnon edelle. Näin uskallan sanoa usean kohdalla käyneen. "Kaveria ei jätetä" on velvoittava lausahdus, mutta ei se ihan joka paikkaan päde!

  Sellaista Hollolan suunnalta. Kohta lähdetään Lidl'iin. Ja ehkä muihinkin kauppoihin. Pitää reissuvihkosta kerätä listaa puutteista. Joten myrskyisää lauantaita, leppeämpää sunnuntaita.

  Lopuksi, vi***uksen keskelläkin, kuva Avokkaassa vielä kukkaan puhjenneesta ruususta. Vaikka ei se yhtään vähennä. Vi***usta. Mutta ehkä ensi viikolla jo jaksaa suhtautua kolhuun sen ansaitsemalla tavalla. Eli jos tuo on elämän paskamaisin asia, niin hyvin ovat pullat uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti