torstai 6. syyskuuta 2018

SEESTEISTÄ AIKAA

  Olin toissapäivänä sienessä, tuloksena iso korillinen kanttarellejä, jonkin verran tatteja ja rouskuja, sekä maltillinen määrä hirvikärpäsiä. Olin tänään sienessä, tuloksena kanttarelleja korin pohjan peitoksi, rouskuja juuri ja juuri käsittelyn ansaitseva määrä, sekä helvetin suuri joukko hirvikärpäsiä. Eivät ole veljiä keskenään, sienestäjän päivät. Mutta luulen kyllä saavani kokoon meille riittävän määrän noita metsän herkkuja pakkaseen ja suolattavaksi. Torvisienien suhteen olen nostanut kädet ilmaan. Suppiksien kohtalo on vielä avoin.

Tässä vielä toissapäiväistä saalista.


  Sienet eivät välttämättä kasva tänä syksynä konventionaalisilla paikoilla, joten metsään kannattaa lähteä avoimin mielin, ja valmiina kulkemaan vähän pidempiä lenkkejä. Mutta se tekee hommasta mielekästä. Ei lankea saalis pienellä vaivalla poimittavaksi, kuten useina vuosina on käynyt.

  Ei lähdetty veneellä Mikkeliin, vaikka vähän edellisessä blogissa niin meinottelin. Tai mentiin toki Mikkeliin. Ja tultiin Mikkeliin. Koska Mikkelissä ollaan. Mutta oikeasti, ja minun kielenkäytössäni, mentiin Anttolaan, palattiin Avokkaaseen. 
  Laiskuus voitti Mikkeli-cityyn lähdön. Ei jaksanut innostaa veneessä istuminen. Ehkä ensi kesänä sitten.
  Anttolassa käytiin aamusta. Ensin dallattiin Agassiin kahville. Herkulliset, uunituoreet, vaniljamunkit kahvin kanssa. Sitten Saleen ostamaan vähän ruokatarvikkeita, jotta pärjätään maanantaihin. Maanantaina Hollolaan, tiistaina, viimeistään keskiviikkona, taas saareen.

  Muikkuja saatiin eilen naapurin Hannun kanssa sopivasti molemmille talouksille syötäväksi. Vielä on illaksi savustettuja mujeita jäljellä.

  Käveleksin äsken pihalla kädet selän takana, kamera kaulassa. Huomasin, että tontilta löytyy tunnettuja paikkoja ja yhtymäkohtia:

Täältä on kahden kerroksen väkeä... 


...ei Härmän-, mutta Etelä-Luonterin käräjät...


...avointen ovien päivät (kellarin kuivaus)...


...ehkä Derzu Uzula ja Vladimir Arsenjev ovat joutuneet täällä lumimyrskyn yllättämiksi... 


...on täällä, jos ei alaston, niin ainakin autio satama...


..ja kaiken kukkuraksi löytyy maahistenrannan lipputangon nousu ja tuho.


  Löytyy taatusti paljon muutakin. Nämä nyt osuivat pienellä pasteerailulla eteen.

  Huomenna on taas kesäinen päivä. Niin tuli tästäkin; pilvet vetäytyivät sivumalle, arska alkoi paistella. Kello on nyt neljä, varjon puolella taloa näyttää mittari hieman yli 20 astetta. Ja on aivan tyyntä. Ja hiljaista. Totesin kusella käydessäni. Kun noita kuvia tovi sitten otin, kuului sentään vanhan tikkaystävämme ääntelyä, kuikan riipivä ilmoitus, sekä saaren yllä kaartelevan korpin käheää artikuloitia.
  Syksy on seesteistä aikaa. Suurin tarmo ja innostus on kulutettu, ei viitsi eikä jaksa isompiin projekteihin ryhtyä. Joten lopetan, lähden kuuntelemaan hiljaisuutta, aistimaan olemattoman tuulen hivelyä, nauttimaan alkusyksyn lämmöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti