perjantai 26. tammikuuta 2018

AKTIIVISTA AAMUA

  Eilen oli sellainen "vesjpaiste", että ei viitsinyt juuri nokkaansa ulos laittaa. Niinpä tutustuin minulle suoraan Kiinasta toimitettuun aktiiviranneke/älykello-vempeleeseen. Sorruin näet sen tuossa joulujen välissä tilaamaan. Mainoksen uhrina. Pukkasi jollekin sivustolle sellaisesta mainoksen, minä onneton raukka siitä kimmokkeen saaneena, joutilaisuudessani googlailemaan eri vaihtoehtoja. Päädyin CUBOT S1-merkkiseen laitteeseen, hinta jotakin 57 €, toimitus nelisen egeä, tulli 15,09 €. Pari päivää sitten sen sain sitten noudettavakseni postista.
  Aamulla intoa täynnä laitetta tositoimissa testaamaan. Normaaleista aamulenkeistä dallasin pisimmän version, n. 8 kilsaa, kartalta sovelluksen avulla mitattuna. Kun kiekka oli tehty, uteliaana tietoja purkamaan.
  Ensin aika: 1h 24 min, loppuvenytyksineen. Normaalia tulos.
  Sitten askeleet, matka, sekä kulutettu energia: 7102 askelta, 5,08 km, sekä 202 kilokaloria.
  "Mitä helvettiä?!?!", minä tuumasin. "Ei tuo ole sinne päinkään!"
  Kävin suihkussa, keittelin kahvit ja puurot. Aamupalan jälkeen aloin tutkia asiaa tarkemmin. No, huomasin, että vaikka kokonaisaika oli rannekkeessa ihan oikein, niin puhelimen sovelluksessa, minkä avulla tiedot puretaan, oli liikunnan kokonaisajaksi tullut 58 minuuttia. Eli yhteys GPS:iin oli pätkähtänyt. Jaa, jaa, mistähän moinen johtuu? Minen tiijä. Väärin en edes minä ole pystynyt toimimaan, koska laite pelittää itsekseen, ilman eri komentoja, kun yhteys on olemassa. Näinköhän tulin taas mennenneeksi retkuun, kun muistanut totuutta. Sitä, että köyhällä ei ole varaa halpaan!

  No, ei heitetä vielä kirvestä kaivoon, ranneketta kloaakkiin. Seurataan tilannetta, tehdään lisää lenkkejä.

  Viime yöksi laitoin rannekkeeseen uni-asetuksen päälle. Aamulla se kertoi seuraavaa.
  -sleep hours: 6 h 48 min
  -deep sleep lenght: 2 h, 55 min
  -light sleep lenght: 3 h, 53 min

  Mistä älyihme nuo luvut tempaisi? Ja millä kriteereillä? Mielestäni nukuin ihan kunnon unta, minkä nyt kertaallen kusella käväisin. Tuohonkin asiaan pitää perehtyä. Siihen, millä perusteella ja miten ranneke unen laadun kontrolloi.

  Laite ilmoittaa puheluista, tekstareista, whatsappeista, meseistä, etc. Kun minulle tulee vaikkapa puhelu, ranneke tärisee hetken, näytölle tulee numero tai yhteystieto. Se näkyy muutaman sekunnin, eikä jää talteen, eli jos ei tietoa ehdi heti nähdä, ei sitä saa kellostaan uudestaan esille. Tiijä häntä, miten tarpeellinen tuo toiminto ylipäätään on. Tai tiijän kuitenkin; ei kovin, ainakaan minulle.

  Sykkettä laite mittaa myös. En ole toimintoa kokeillut. Kyllä tiijän, sykkiikö sydämeni. Ja jos ei syki, ei oo väliä tietääkään. Vitsi, vitsi. Pitää sykemittaustakin kokeilla, joskus. Vaikka en kukaan pro olekkaan, kuntoilussa. Enkä vedä itseäni äärirajoille lenkeilläni.

  Rannekkeella voi myös hallinoida puhelimen musiikkisoitinta sen verran, että voi sen panna päälle, sammutaa, hypätä seuraavaan tai edelliseen kappaleeseen. Liekö tarvetta? Ehkä, jossain tilanteessa.

  Jos tämä ostos alkaa toimia, niin kuin sen pitää, kuin on luvattu, voi siitä olla hyötyäkin. Siihen voi asettaa tavoitteitaan, seurata, että ne toteutuvat. Eli se antaa motivaatiota ja tietoa suorittaa tarpeellinen määrä kuntoilua. Vyötärönseutu kun tuppaa helposti levenemään, jos liikunta jää vähälle. Eritoten, jos erehtyy, kuten usein tapahtuu, herkkupaloista nauttimaan.

  Pitää systeemiin totutella, opetella, kokeilla ja oppia. Ainakin puhelimen akku kuluu aika nopeaan tahtiin, mikäli yhteys rannekeeseen on kaiken aikaa päällä. Aika näyttää, nakkasinko rapiat 70 egeä Kankkulan kaivoon. Jos nakkasin, toivottavasti Tippavaaran vanha isäntä ne pelastaa.

  Että näin aktiivista elämää Hollolassa vietetään. Minä aktivoin tänään itseni viemään Elinan puoli yhdeksi lääkäriin. Saadaan vähän osviittaa siihen, mikä on tilanne. Toivottavasti ei ihmeempää löydy. Muistin heikkenemiselle tuskin voi enää mittään tehdä. Ja toivottavasti ei määrätä monia lääkkeitä. Verenpainelääke on ollut ainoa, mitä äiti on napsinut. Kunpa senkin voisi jättää pois. Mutta tuskin. Pitää vaan vahtia tarkkaan, että hän määrätyt pillerit ottaa. Ostin joskus kesällä dosetin, mutta äiti on senkin onnistunut hävittämään. Jos lääkkeitä tulee, voi olla, että päivittäinen kontrolli käy tarpeelliseksi. Katsotaan sano silmälääkäri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti