tiistai 7. marraskuuta 2017

TAPOJA SAAVUTTAA MASENNUS

  Jos elämä alkaa tuntua mukavalta, näyttää valoisalta, maistua hunajalta, tuoksua Chanel vitoselta, löytyy ongelmaan lukuisia parannuskeinoja. Kehitin empiirisen tutkimuksen avulla tehokkaan kolmivaiheisen menetelmän.

  VAIHE I:
  Katsele/kuuntele/surffaa päivän uutiset.

  -jos tämä ei riitä

  VAIHE II:
  Kuuntele uutisten jälkeen Dylanin "Masters of War" ja sen jälkeen lue Intiaanipäällikkö Seattlen vastaus Yhdysvaltain presidentille vuonna 1854, kun hän "Washingtonin Suuri Valkoinen Päällikkö" teki tarjouksen intiaaneille ostaakseen heidän maansa ja lupasi antaa heille reservaatin sen sijaan.

  -jos tämäkään ei riitä

  VAIHE III
  Tapetoi yksi huone Donald Trumpin profiilikuvilla, varusta se kohdevaloilla, vetäydy sinne tunniksi.

  -tämä auttaa suurinta osaa Homo sapiens (viisas ihminen) populaation yksilöistä. Homo erectus on asia sinänsä. Jos keino ei kuitenkaan toimi, on kyseessä lievää vakavampi optimismikohtaus. On syytä ottaa yhteyttä terveysasemaan, tulevaisuudessa ehkä valinnan vapauden suomiin tahoihin.

  Omalla kohdallani toimii pääsääntöisesti VAIHE I. Eipä eilenkään muuta tarvittu! Varsinkin, kun tuli vielä katsottua MOT! Jos maailmassa on edes ripaus oikeudenmuksisuutta jäljellä, niin.........

  Aamulla heräsin aivan valoisalla mielellä. Nollakeli, kirkas taivas, laskeva kuu taivaalla. Mukavaa oli sauvakävellä. Vaikka paikoin oli asfaltin pinta päässyt huurtumaan liukkaaksi.
  Edes ensimmäiset uutiset eivät saaneet mieltäni mustumaan. Jos olo jatkuu samanlaisena, pitänee ottaa seuraava vaihe käyttöön.

  No, ei tietysti kannata ottaa ihan täydestä, kirjoituksiani. Vaikka leikitön totuus on, että useimpina päivinä uutiset ovat sen kaltaisia, että köyttä rasvamaan alkaa tehdä mieli. Vaan ei auta, pitää sinnitellä. Kun ei juurikaan voi vaikuttaa. Eikä edes, häpeä tunnustaa, kovin paljon, ainakaan riittävästi, tee asioita paremman maailman saavuttamiseksi. Eli juuri, kuten Einsteinin Alpertti sanoi: "Maailma on vaarallinen paikka, ei vain niiden vuoksi jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä, eivätkä tee mitään."

  Torstain mennään Kino Iirikseen katsomaan uusi Tuntematon, klo. 10:00 näytökseen. Koettelemus sinänsä. Eturauhasvaivaiselle. Kolmen tunnin istunto. Samalla reissulla käydään Elinalle viikonlopun eväät.

  Tulevan sunnuntaina on isänpäivä. Ajatuksena on lähteä käymään Helsingissä. Mennään Tiilikaisten kanssa syömään. Reissu pitää tehdä klo. 8:00 ja 15:49 välisenä aikana. Miksikö? Tietysti siksi, että meille iski kuun alusta taloyhtiön liputusvelvollisuus. Ja Sisäministeriön ohjeiden mukaan lippu pitää nostaa klo. 8:00 ja laskea auringon laskiessa, kuitenkin viimeistään klo. 21:00. Poikkeuksina juhannuksen ja Itsenäisyyspäivän liputukset.
  Nyt lippu pysyy meillä ainakin kolme kuukautta. Vaikka kierto on 1 kuukausi, olen aina pitänyt sitä useamman. Varsinkin nyt, koska sydäntalvi sopii meille mainiosti; olemme pääsääntöisesti maisemissa.
  Iiris muuten halusi soittaa sunnuntai-iltan videopuhelun meille. Oli tullut mummaa ja Peppe-pappaa ikävä! Mainio pakkaus.


 Lumi suli pois Hollolasta. Niinpä lähden tässä kohtaa pihalle; riipimään pois etupihan kuihtuneet Iirikset, haravoimaan takapihalle omenapuun pudottamat lehdet.

  PS. Intiaanipäällikö Seattlen puhe löytyy seuraavasta linkistä:

  https://kaksplus.fi/threads/intiaanipaeaellikkoe-seattlen-kirje-suurelle-valkoiselle-paeaellikoelle.1142737/.

  Jos joku ei ole aiemmin lukenut, kannattaa käväistä katsomassa. Ja kannattaa, vaikka olisikin tuttu. Kertauksen vuoksi.

PPS. "Masters of War" löytyy vaikkapa täältä:

https://www.youtube.com/watch?v=zJEjYY4TTjM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti